• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum çok halsiz beyaz ve sıvı dışkılıyor

Sultan yıldız

Yeni Üye
Merhabalar, 4 tane muhabbet kuşum var ve bunlardan bir tanesi hasta. Hasta olan kuşum dişi. Çok fazla uyuyor, beyaz ve sıvı dışkılıyor, çok iştahlı olmasına rahmen doğru düzgün yem yemiyor, Bi yere gittiği zaman orda sabit bir süre kalıyor kafese girdiği zaman ise kafesin altında tüğlerini kabarmış bir şekilde uyuyor. Ayrıca göğüs kısmı da biraz şiş gibi duruyor. Suyuna aspirin ezip karıştırdım belki iyi gelir diye. Ne yapmam gerekiyor yardım eder misiniz lütfen

Sultan yıldız

Yeni Üye
Eczanelerde bulabilirmiyim bu ilacı. Çünkü bulunduğum bölgeye veteriner veya pehetshop yok

Sultan yıldız

Yeni Üye
Teşekkür ederim yardımınız için çok sağolun. Son bir soru sormak istiyorum kuşumun burnumda büyüme oluştu sanırım mantar ve bunun için de travazol kullanıyorum doğru mu yapıyorum acaba

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Teşekkür ederim yardımınız için çok sağolun. Son bir soru sormak istiyorum kuşumun burnumda büyüme oluştu sanırım mantar ve bunun için de travazol kullanıyorum doğru mu yapıyorum acaba
Bence bu mantar değil. Dişi kuşların bir kısımında kızıştıkların da büyüme olabiliyor.

Sultan yıldız

Yeni Üye
Önermiş olduğunuz avidiar ı kullanıyorum bu gün 5. Gün önceki haline göre kuşumun dışkısı da değişme var ama tamamen geçtiğini söyleyemem. En azından tamamen beyaz ve sıvı değil şuan sadece normalinden biraz sulu

Sultan yıldız

Yeni Üye
Tamam. Bir şey daha sormak istiyorum galiba kuşum yumutlayacak sürekli Bi yerlerde tünüyordu bu yüzden yuva yaptık ve şuan sürekli yuvada nadiren çıkıyor ve çıktığı zaman sadece su içip giriyor. Erkek kuşum kapıdan besliyor onu.

Sultan yıldız

Yeni Üye
Sürekli böyleler biri içerde biri kapısında acıkınca kapıya yanaşmıyor sonra tekrar geri çekilip yatıyor sürekli dalıyoruz salmamıza rağmen çıkıp uçmuyor kanatları uyuşması diye ben çıkartıyorum ve kafese dahi zor gidiyor

Sultan yıldız

Yeni Üye
Kuşunuz dışkısı toparlamış ama enfeksiyon halen var hasta olduğu için yapıyor antibiyotik tedavine geçiş şart.Neo terramycin toz veya vitaform alıp kullanabilirsiniz.Daha hızlı toparlar salmayın yuvayı çıkarın yem yesin yesin su içsin.
En kısa sürede ilaçları alıp uygulamaya başlarım teşekkür ederim

Sultan yıldız

Yeni Üye
Bulunduğum bölgede veteriner yok bu nedenle götüremiyorum ilaçlarına bu nedenle internetten alıyorum bulabildikçe Ama bu ilaçları alamıyorum civar köylere bakıcam yasak bitince bulmaya çalışıcam

Sultan yıldız

Yeni Üye
Söylemiş olduğunuz ilaçları tüm çevremde aradım ancak bulamadım. Kuşum hamileymiş ve az önce doğuramadığı için öldü... Yardımlarınız için teşekkür ederim

Üst Alt