• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum çok durgun

Eşo

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşum 3 gün önce ayağını incitmişti ayağını sürekli kaldırıp duruyordu şişmişti. 2 gündur kantoran yağı sürüyorum ayağına yemesinde içmesinde bi sıkıntı yok ama hiç ötmüyor ve durgun ayağından dolayı böyle yapması normal mi ?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Geçmiş olsun Resim ve video eklemen mümkün mü?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Merhaba muhabbet kuşum 3 gün önce ayağını incitmişti ayağını sürekli kaldırıp duruyordu şişmişti. 2 gündur kantoran yağı sürüyorum ayağına yemesinde içmesinde bi sıkıntı yok ama hiç ötmüyor ve durgun ayağından dolayı böyle yapması normal mi ?
Ayağını görsek iyi olur dışkı fotosuda atınız. Ayak şişmesi hastalık nedenli de olabiliyor. Morarma vs var mı?

Eşo

Yeni Üye
Ayağını görsek iyi olur dışkı fotosuda atınız. Ayak şişmesi hastalık nedenli de olabiliyor. Morarma vs var mı?
Bu şekilde dolaşıyor keyfi yerinde ama durgun ötmüyor yemesinde içmesinde sorun yok
Ayrıca tüyleri sürdüğüm kantoran yağı yüzünden öyle sürerken rahat durmadığı için heryerine bulaştı

Son düzenleme:

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bu şekilde dolaşıyor keyfi yerinde ama durgun ötmüyor yemesinde içmesinde sorun yok
Ayrıca tüyleri sürdüğüm kantoran yağı yüzünden öyle sürerken rahat durmadığı için heryerine bulaştı
Ayakta morarma mı var

Eşo

Yeni Üye
Keyfi hiç yok Sürekli uyuyor

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Keyfi hiç yok Sürekli uyuyor
Ayak kırık büyük ihtimalle. Tünekleri çıkarın kafes tabanına havlu tarzı bir şey koyun yemi suyu yere koyun. Kafesten çıkarmayın. Terramycin deri kremi ile günde iki kez ayağa masaj yapın. Götürme imkanınız varsa veterinere götürün

Eşo

Yeni Üye
Ayak kırık büyük ihtimalle. Tünekleri çıkarın kafes tabanına havlu tarzı bir şey koyun yemi suyu yere koyun. Kafesten çıkarmayın. Terramycin deri kremi ile günde iki kez ayağa masaj yapın. Götürme imkanınız varsa veterinere götürün
Tüneklere tutunabiliyor ayağıyla ilgili bi sıkıntısı yok gibi gözüküyor haraket etmesinde dolaşmasında problem yok kırık olsa ayağının üstüne basarken zorlanmaz mıydı ?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Tüneklere tutunabiliyor ayağıyla ilgili bi sıkıntısı yok gibi gözüküyor haraket etmesinde dolaşmasında problem yok kırık olsa ayağının üstüne basarken zorlanmaz mıydı ?
Ayağını nasıl incitti

Eşo

Yeni Üye
Ayağını nasıl incitti
Nasıl incittiğini bilmiyorum dışarıdaydım eve geldiğimde ayagını kaldırmış bir şekilde duruyordu 2 gün kantoran yağı sürdüm şu anda çok şükür haraket ediyor basmasında vs sıkıntı yok ama ötmüyor uyuyor sürekli

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Nasıl incittiğini bilmiyorum dışarıdaydım eve geldiğimde ayagını kaldırmış bir şekilde duruyordu 2 gün kantoran yağı sürdüm şu anda çok şükür haraket ediyor basmasında vs sıkıntı yok ama ötmüyor uyuyor sürekli
Ayakları çok morarnış bana direkt kırık diye düşündürdü. Yem falan yemiyorsa elle besleme yapsanız iyi olur

Eşo

Yeni Üye
Diğer arkadaşlarında fikri varsa yazsın lütfen

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Tunekte dururken tek ayağını bile olsa tüylerin arasina koyuyor mu?
Kantaron yagini sürdüğünüz halde morarmada eğer bir gelişme yok ise terramicyn merhem de işe yaramaz. Tuğçe arkadaşımızın dediği gibi tunekleri çıkarın kafes altına bez havlu serip yemini suyunu koyun ve özellikle kursak kontrolü yapın yem yiyor gibi gözükse de eğer durgunlasma varsa yemeden kesilme durumu da olabilir. En yakın zamanda gitme imkanınız varsa kanatlı uzmana götürün kuşu röntgen cektirmeniz şart. Ve vitamin takviyesi yapmanız gerekiyor özellikle b vitamini.

Eşo

Yeni Üye
Tunekte dururken tek ayağını bile olsa tüylerin arasina koyuyor mu?
Kantaron yagini sürdüğünüz halde morarmada eğer bir gelişme yok ise terramicyn merhem de işe yaramaz. Tuğçe arkadaşımızın dediği gibi tunekleri çıkarın kafes altına bez havlu serip yemini suyunu koyun ve özellikle kursak kontrolü yapın yem yiyor gibi gözükse de eğer durgunlasma varsa yemeden kesilme durumu da olabilir. En yakın zamanda gitme imkanınız varsa kanatlı uzmana götürün kuşu röntgen cektirmeniz şart. Ve vitamin takviyesi yapmanız gerekiyor özellikle b vitamini.
Koymuyor. 1 2 gün daha gözlemleyip aynı şekilde devam ederse veterinere götürücem. vitamin takviyesi yapıyorum. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşlarda genelde vitamin eksikligi sebebi ile de ayakta morarma olabiliyor ama sizin kuş incitmis bu yüzden bence yarın tekrar gözlemleyin dışkıda problem olursa ishal gibi. Ve kafes köşelerinde kafasını gömme durumu da başlarsa bence 2 gün beklemeden yarın götürün özellikle de morarma tüm ayaklarını kaplarsa. Kantaron yagini bugün sürün ama gece sürün gündüz sürmeyin ki tüylerine bulaşmasın uyku halinde sürerseniz uyku öncesi , hem tüylerine bulastirmamis olur hem de sürdüğünüz bölgeyi gagalama olayı da olmaz

Eşo

Yeni Üye
Ayak incinmesinden ziyade 2 hafta önce ölen eski muhabbet kuşumun hastalığı bulaştığını düşünüyorum kursak mantarı vardı kuruma hastalığıda olabilir 2 si aynı belirtileri gösteriyordu yemeğini suyu içiyordu sonra sürekli uyuyordu buda aynı şekilde yemegini suyunu içiyor uyuyor hiç ötmüyor haraketleride bi garipleşti diğer kuşumla aynı kafestelerdi umarım aynı şey olmaz ufak ayak icinmesine bağlıdır

Üst Alt