• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum büyük oranda sulu ishal dışkılıyor

nediyimbilemedim

Yeni Üye
Merhaba,
Muhabbet kuşum 1 haftadır solucan gibi dışkılıyor ve dışkısı aşırı sulu. Tüm gazeteyi ıslatıyor. Divitsol kullanıyorum 2 3 gündür. Pek etkisi yok gibi. Çok fazla su içiyor, iştahında bir sorun yok. Kapının üstünde dururken cereyandan kapı çarptığı için çok korktu ilk 1 gün şokta kaldı, daha sonra düzeldi ama şimdi ishali hala devam ediyor. Yardım eder misiniz lütfen

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuz ishal oldugu için çok su içiyor. Bence kanatlı uzmanı görse iyi olur. Kuşunuz cereyanda kaldı mı?

nediyimbilemedim

Yeni Üye
Kuşunuz ishal oldugu için çok su içiyor. Bence kanatlı uzmanı görse iyi olur. Kuşunuz cereyanda kaldı mı?
hayır daha önce hiç böyle bir şey de yaşamamıştı. stres ve korkudan kaynaklı olabilir mi? tüy dökme dönemindeydi bir de bilmiyorum hangisine bağlayacağımı

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hayır stres ve korkudan kaynaklı dışkı bu kadar su bırakmaz. Çok su tüketmesi ve bu derece dışkılar su bırakması böbrekler de soruna işaret olabilir. Şu görüntü hiç normal değil. Kanatlı uzmandan destek almanızı tavsiye ederim.

Pearl

Yeni Üye
Merhaba,
Muhabbet kuşum 1 haftadır solucan gibi dışkılıyor ve dışkısı aşırı sulu. Tüm gazeteyi ıslatıyor. Divitsol kullanıyorum 2 3 gündür. Pek etkisi yok gibi. Çok fazla su içiyor, iştahında bir sorun yok. Kapının üstünde dururken cereyandan kapı çarptığı için çok korktu ilk 1 gün şokta kaldı, daha sonra düzeldi ama şimdi ishali hala devam ediyor. Yardım eder misiniz lütfen

Pearl

Yeni Üye
Merhaba, kuşunuz düzeldi mi acaba? Benimkinde de aynı sorun var ve bir türlü düzelemedi :(

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir tam suluğa yarım çay kaşığı karbonat katın içsinler iyi gelir, doğal elektrolit olur ☺

Pearl

Yeni Üye
Benimki de 1.5 aydır aynı durumda, hiç bir düzelme yok.3 farklı veterinere gittim.İlk gittiğim veteriner iç parazit ilacı verdi, sonraki gittiğim veterinerler de 2 farklı antibiyotik verdi. Hiçbiri işe yaramadı. Probiyotik ve vitamin de kullandım bu arada.Bir çözüm bulursanız sizden ricam lütfen beni de bilgilendirin

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Benimki de 1.5 aydır aynı durumda, hiç bir düzelme yok.3 farklı veterinere gittim.İlk gittiğim veteriner iç parazit ilacı verdi, sonraki gittiğim veterinerler de 2 farklı antibiyotik verdi. Hiçbiri işe yaramadı. Probiyotik ve vitamin de kullandım bu arada.Bir çözüm bulursanız sizden ricam lütfen beni de bilgilendirin
Bir tam suluğa yarım çay kaşığı karbonat katın doğal elektrolit olur. Bir de mamaist whatsapp hattından Zeolit tozu temin edin öyle besleme yapın

Pearl

Yeni Üye
Hiç bir düzelme olmadığı gibi daha da kötüye gidiyor. İştahı ile alakalı sorun yok gibi ama çok su içiyor. 100 cc lik tam dolu suluk bir gün zor yetiyor ve tamamen su şeklinde dışkısı. Halsiz görünüyor:((

Çikoland

Yeni Üye
Hiç bir düzelme olmadığı gibi daha da kötüye gidiyor. İştahı ile alakalı sorun yok gibi ama çok su içiyor. 100 cc lik tam dolu suluk bir gün zor yetiyor ve tamamen su şeklinde dışkısı. Halsiz görünüyor:((
Bnm kusumda da aynı sorun var veterinere goturemiyorum korkak olduğu için. Şehmuz bey bir teşhiste bulunmuştu böbreklerde sorun olabilir diye bir veterinere diski goruntusu ile yardım istedim o da aynı şeyi söyledi ve bir takviye önerdi. Şimdi onu deniyoruz daha ilk gün . 1 hafta deneyeceğiz faydalı olursa size de yazarım. Bnm kusumda çok su içiyor ama aşırı diyemem. Fakat 2 aydır solucan gibi diskilayip çoğu zaman da sadece su seklinde diskiliyor.

ninjagokai3

Aktif Üye
1 günde o kadar su içmesi iyi değil böbrekle alakalı sorunu olabilir

hayvanseverrr

Yeni Üye
Arkadaşlar ilk kullanılması gereken ürün multimineral takviyesidir. Kuş sıvı ve mineral kaybediyor. Genelde mineral takviyesi ihmal edilir ama çok önemlidir. Düzenli kullanılması gerekir. İkinci olarak evet böbrek sorunları olabilir ama mantar enfeksiyonalrında da çok su tüketimi olabilir. Bu ihtimalide değerlendirin derim. Geçmiş olsun.

Çikoland

Yeni Üye
Arkadaşlar ilk kullanılması gereken ürün multimineral takviyesidir. Kuş sıvı ve mineral kaybediyor. Genelde mineral takviyesi ihmal edilir ama çok önemlidir. Düzenli kullanılması gerekir. İkinci olarak evet böbrek sorunları olabilir ama mantar enfeksiyonalrında da çok su tüketimi olabilir. Bu ihtimalide değerlendirin derim. Geçmiş olsun.
Bir multimineral takviyesi önerisi verebilir misiniz?

Üst Alt