• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kusum bu sekilde duruyor

oguzn

Yeni Üye
Kizildariyi filan cok iyi yiyor suan yulafta yiyor. Ama dışkı bir turlu duzelmedi. Bugun bosluk birakip yarinda gervit verecem

oguzn

Yeni Üye
Ben suan adanadayim bildiginiz veteriner var mi. Dal dariyi iyi yiyor bol su iciyor. Suyuna pirinc suyu koydum. Ayagina surdugum kartozol ve teramisin yemis olmasindan korkuyorum. Daha once antibiyotik kullandigim icin onun etkisiyle de sulu diski olabilir. Ama gogus kemigi de belirginlesmeye basladi sanirim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu yavrunun kursağı haddinden fazla şiş. Normal değil yani. Siz rif ampul den vazgeçip terramicyn e mi yöneldiniz. Çünkü en başta rif ampul kullanıyordunuz diye biliyorum. Bu yavrunun ayak haricinde başka problemleri de var. Kanatlı uzman listesi bırakıyorum. Size yada çevre şehirlere yakın kanatlı uzmana bir bakın derim. Sende Yorum Yap! - Kanatlı Uzmanı Tavsiyesi Verir Misiniz?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu yavrunun kursağı haddinden fazla şiş. Normal değil yani. Siz rif ampul den vazgeçip terramicyn e mi yöneldiniz. Çünkü en başta rif ampul kullanıyordunuz diye biliyorum. Bu yavrunun ayak haricinde başka problemleri de var. Kanatlı uzman listesi bırakıyorum. Size yada çevre şehirlere yakın kanatlı uzmana bir bakın derim. Sende Yorum Yap! - Kanatlı Uzmanı Tavsiyesi Verir Misiniz?
Haklısın ablacım kursağı çok şiş😔 rif i kesip diğer ilaçlara başlamış sanırım
İçlerinde en etkili olanı Rif ampul
Yanetkisi olmayanı da Rif ampul
Yese de etki olmazdı hatta fayda sağlardı😔

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Cok su iciyor ishali gecmiyor
Attığınız dışkılar da iyi değil su tüketimi de fazlaysa böbrekler de sorun olabilir. Kanatlı listesi atmıştım size. Kanatlı uzmana götürüp gerekli tahliller yaptırın ona göre bir tedavi uygulayın.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Geçmiş olsun,adana ilinde kanatlı uzmanı bir veteriner var 1712922168273.png

oguzn

Yeni Üye
Arkadaşlar kuşta
Mantar
Ic dış parazit
Karaciğerde yağlanma varmis. 52 gram ağırlığında geldi ve bu fazla ağırlık olarak geçiyormuş

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Arkadaşlar kuşta
Mantar
Ic dış parazit
Karaciğerde yağlanma varmis. 52 gram ağırlığında geldi ve bu fazla ağırlık olarak geçiyormuş
Geçmiş olsun, mantar için zeolit tozlu beslenme işe yarayabilir, iç parazit için wormstop tedavisi başlatılmalı, dış parazit için vilmectin öneriyoruz, veteriner veya Şehmus beye özelden ulaşabilirsiniz wp üzerinden vilmectin için, karaciğer yağlanması için diyet yeme geçilmesi gerekir, daldarıyı haftada 1 e düşürün, yem üretici yemi ise normal yeme geçilsin , 52 gram yerli kuş için çok fazla , ideali 34-40 gram

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Arkadaşlar kuşta
Mantar
Ic dış parazit
Vet hekiminizin verdiği ilaçları kullanabilirsiniz talimatlara uygun şekilde

oguzn

Yeni Üye
Vet hekim. Mantar icin Krem verdi ayagina ve ceresine surecem her gun.
Parazit icin ve sulu diski yaptigi icin antibiyotik verdi. Suluga koyup 3 gun boyunca kalsin dedi. 4. Gun temiz su koy dedi. Devam ederse sulu diski tekrar 3 gun boyunca verdigim antibiyotigi koy dedi.
Ense damla verdi simdi 2 damla enseye suruldu. 10 gun sonra tekrar 2 damla dedi. Sonra 3 ay sonra tekrar 2 damla enseye dedi. Yaglanma icin lifli gidalar ver. Dal dari hic verme dedi. Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Vet hekim. Mantar icin Krem verdi ayagina ve ceresine surecem her gun.
Parazit icin ve sulu diski yaptigi icin antibiyotik verdi. Suluga koyup 3 gun boyunca kalsin dedi. 4. Gun temiz su koy dedi. Devam ederse sulu diski tekrar 3 gun boyunca verdigim antibiyotigi koy dedi.
Ense damla verdi simdi 2 damla enseye suruldu. 10 gun sonra tekrar 2 damla dedi. Sonra 3 ay sonra tekrar 2 damla enseye dedi. Yaglanma icin lifli gidalar ver. Dal dari hic verme dedi. Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz.
Antibiyotikli su sulukta üç gün boyunca kalmaz. Siz yenileyerek koyun lütfen. Diğer bir husus antibiyotik üç gün kullanımı yarıda kesmek gibi bir şey olur. Genelde beş gün kullanılır eğer hastalık devam ediyorsa yedi güne tamamlanır. Kilosu varsa bir müddet daldarı vermeyebilirsiniz. Peki antibiyotiğin içeriği nedir biliyor musunuz ismi yani. Eğer ki kanatlı uzmansa işin ehli ise güveniyorsanız kullanın antibiyotiği. Bu arada ilaç tedavisi bitince mutlaka üç gün üst üste suyu tazeleyerek entrobac veriniz. Ama zeolit tozu da iç mantarı tedavi eder. Kursaktan besleyerek. Aklınızda bulunsun.

oguzn

Yeni Üye
Hastalik decam ediyorsa 7 gune tamamlanir dediniz. Hastaligin devam ettigini nasil anlayacam. Hala sulu diski yapiyorsa mi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hastalik decam ediyorsa 7 gune tamamlanir dediniz. Hastaligin devam ettigini nasil anlayacam. Hala sulu diski yapiyorsa mi
Yavrunuzun hal ve hareketlerine iştah durumuna bakınız ve en önemlisi evet dışkı takibi. Yalnız antibiyotik süreci boyunca dışkı da ara ara bozulmalar olabilir. Tedavi bitince üç gün üst üste entrobac takviyesi yapınız. Probiyotik sonrası dışkılar ne yönde takip ediniz.

oguzn

Yeni Üye
Antibiyotik sulukta 1.5 gun kalacak sekilde 5 gun mu vereyim ne dersiniz. Günlük yenilersem yetmiyor

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Antibiyotik sulukta 1.5 gun kalacak sekilde 5 gun mu vereyim ne dersiniz. Günlük yenilersem yetmiyor
Yani takviyeleri bile sulukta en fazla sekiz saat tutuyoruz hadi on iki olsun. Kaldı ki antibiyotik bilemicem. O zaman 12 saatte bir yenileyin. Toz halinde mi bu antibiyotik.

oguzn

Yeni Üye
Antibiyotigi 3 gun kullandim. Diski suan bu sekilde. Kusun kabarmasi var. Veteriner hekim antibiyotige devam dedi. Ama elimde kalmadi. Baska ildeyim antibiyotigin ismini vermedi

Ekli dosyalar

Üst Alt