• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum bi ayağını kullanamıyor

Şeymaa

Yeni Üye
Merhaba sayfaya yeni bakabildim aynı durumu bende yaşadım daha önce açtığım formdada var akşamına çok sağlam olan ayağı sabahına sağ ayağını bu şekilde kullanmaz oldu. Felç oldu sandım Şehrimde kanatlı vet olmadığı için ilk olarak kuştan anlayan üreticiye götürdüm kan akışının olduğunu felçlik olmadığını kırık vs olmadığını travmaya bağlı bir durum yada incitme olabilirliğini dedi
Tedavim şöyle oldu hergün bir damla devit 3 verdim günde üç dört kere ezilme burkulma morarma gibi vb bizlerin kullandığı kremi sürekli o ayağına sürdüm ( jel krem kullandım masaj yapıp yedirdim) ve kafesten çıkarıp şeffaf hava alabilen bir kutuya koydum yemi suyunuda koydum kafeste tünekleri çeksemde uçmak istedi ve kanatlarını taktırdı ayağını kullanamadığı için. kızıl dal darısı ver bir hafta içinde düzeldi benim ki senin minik kuzunda düzelecek inşallah ama kanatlı vet varsa mutlaka kırık çıkık kan dolaşımı konusunda kontrol ettir

Şeymaa

Yeni Üye
Ayrıca yeme durumunu kontrol et eğer yem yemiyorsa mutlaka kursak besleme yap stres olabileceği durumlar varsa o durumları ortadan kaldır ve mutlaka mutlaka sıcak tut vitaminde vermeyi unutma çok geçmiş olsun gelişmelerden haber et mutlaka

Caner Maykuş

Yeni Üye
Ayrıca yeme durumunu kontrol et eğer yem yemiyorsa mutlaka kursak besleme yap stres olabileceği durumlar varsa o durumları ortadan kaldır ve mutlaka mutlaka sıcak tut vitaminde vermeyi unutma çok geçmiş olsun gelişmelerden haber et mutlaka
Teşekkür ediyorum, henüz vitamin kullanmadım gün de 2 sefer ayağına ağrı kesici kas gevşetici bi jel vardı ondan sürüyorum masaj yaparak ilk gününe göre şuanda biraz daha iyi tünekleri felan söktüm yerde durmuyor zaten şimdi de yemliğinde duruyor sürekli arada yem yiyor onun dışında başıyla yemlikten destek alarak yatıyor bazen de sakat olan ayağını aşağı sarkıtıyor üstüne hiç basmıyor sanırım dinlendiriyor sürekli hep bu şekilde sıpa

Caner Maykuş

Yeni Üye
Benim fikrim , Durumu dahada kötüleşmeden Uzmana götürün . Acı çekmesin daha fazla
Şimdi veterinerden geldik röntgen çektiler kırık çıkık herhangi bişey yok büyük ihtimalle incitmiş canı yanmış üstüne basmaya korkuyor dediler bitane jel yazdılar günde iki defa masaj yaparak uygulayın ancak hayvanı çok bunaltmayın çok darlanır sürdürmek istemezse zorlamayın kalpleri insana göre 2-3 kat hızlı attığı için kalp krizi geçirme ihtimali olurmuş sonrasında devam edersiniz dediler jeli yalaması yemesi zarar vermez ancak yememesinde fayda var dediler bide, herkese ilgi ve alakası için teşekkür ediyorum kafeskuşları sağlam bi üye kazandı:))

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tedaviyi uyguladıktan sonra ve iyileşme akabinde bizi de bilgilendirin 🙂 tekrardan çok geçmiş olsun 🙏🏻

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Şimdi veterinerden geldik röntgen çektiler kırık çıkık herhangi bişey yok büyük ihtimalle incitmiş canı yanmış üstüne basmaya korkuyor dediler bitane jel yazdılar günde iki defa masaj yaparak uygulayın ancak hayvanı çok bunaltmayın çok darlanır sürdürmek istemezse zorlamayın kalpleri insana göre 2-3 kat hızlı attığı için kalp krizi geçirme ihtimali olurmuş sonrasında devam edersiniz dediler jeli yalaması yemesi zarar vermez ancak yememesinde fayda var dediler bide, herkese ilgi ve alakası için teşekkür ediyorum kafeskuşları sağlam bi üye kazandı:))
Çok sevindim tamamıyle iyi olduğu günlerin haberinide almak dileğiyle

Üst Alt