• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum bi ayağını kullanamıyor

Caner Maykuş

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sakatlık
Hastalık Belirti Tarihi
26 Ocak 2023
Kullanılan İlaç
Tiramycn

Caner Maykuş

Yeni Üye
Bu şekilde ayağıyla oynuyor sürekli yürüken zorlanıyor aksıyor ve biraz da keyfi kaçmış gibi geldi bana, yine tüneklerde durmak istiyor ama düşecek diye korkuyorum dengesini zor kuruyor yere koyuyorum sürekli

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Doğru bir tedavi uyguluyorsunuz. Peki tüneği kavrayabiliyor mu ayak. Kavrayabiliyorsa incinme olmuştur. Ama kavrayamiyorsa ve morarma varsa kırık olma ihtimali var. Siz kuşun zorlanmaması için tünekleri kaldırıp tabana havlu serip yemini suyunu ihtiyaçlarını yanına koyun. Ayrıca merhemi yememesi için geceleri sürün. İyice yedirerek masaj yaparak. Sonra ışıkları kapatın uyku moduna geçsin. Yine hocalarımız gördüğünde değerlendirmelerini sunarlar çok geçmiş olsun minik dostunuza 🙏🏻

Caner Maykuş

Yeni Üye
Merhaba hoşbuldum, Tünekleri olabildiğince alta taktım bu akşam kaldırırım, bazen kavrayabiliyor bazen ise sakat olan ayağını tünekten aşağı sarkıtıyor tek ayakla tutunuyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
His var mı ayakta. His olması önemli. Bir hafta merheme devam edin masaj yaparak. Eğer sonrasında hiçbir gelişme olmazsa konuyu güncelleyin burada yada kanatlı uzmana gösterin 🙏🏻

Caner Maykuş

Yeni Üye
İlginiz için teşekkür ederim bi kaç gün merheme devam edip gözetleyeceğim bi gelişme olmazsa dediğiniz gibi bi kanatlı veterinerine götüreceğim

Caner Maykuş

Yeni Üye
Tünekleri çıkartsanız daha iyi olur kendini zorlamasın
Doğru diyosunuz onu da denedim ancak bu sefer de kafesin tellerine tırmanıyor zorlandığını da görüyorum kafesin zemininde durmuyor yüksek yerde durmaya çalışıyor tünekleri çıkarınca suluğunda yada yemliğinde durmaya çalışıyor gaga taşına tırmanmaya çalışıyor daha kötü olmasın diye bi tane tüneği zemine yakın yere taktım bu gece uyumadan önce kremini sürüp tüneğini çıkaracağım şuan korkularımdan birisi de kremi yalayıp zehirlenmesi…

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İçiniz rahat olsun zehirlenme olmaz. Öyle bir şey olsaydı benim ilk kuşum çoktan zehirlenirdi. Ama yine uyumadan önce kremi sürmekte fayda var. ışıkları kapatın TV sesi, ışığı da olmasın. Uykuya geçsin.

Caner Maykuş

Yeni Üye
İçiniz rahat olsun zehirlenme olmaz. Öyle bir şey olsaydı benim ilk kuşum çoktan zehirlenirdi. Ama yine uyumadan önce kremi sürmekte fayda var. ışıkları kapatın TV sesi, ışığı da olmasın. Uykuya geçsin.
İlginiz için teşekkür ederim bi kaç gün bu şekilde tedavi uygulamaya devam edeyim eğer bi iyileşme göremezsem veteriner hekime başvururum.

Caner Maykuş

Yeni Üye
Tünekleri çıkardığım için yemliğinde bu şekilde oturuyor gagasını da dayıyor yemliğine dinleniyor gibi yaklaşık yarım saattir bu şekilde dinlendirici müzik felan açıyorum ona sanırım hoşuna gidiyor ayağı da bugün düne göre daha iyi sanki biraz üstüne basmaya başlamış gibi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Net bir şekilde videosunu görebilir miyiz 🙂Streamable.com dan videoyu ekleyip linkini burada paylaşın.

Caner Maykuş

Yeni Üye
Net bir şekilde videosunu görebilir miyiz 🙂Streamable.com dan videoyu ekleyip linkini burada paylaşın.
Bu şekilde biraz daha üzerine basabiliyor gibi ama hiç yürümüyor zıplamıyor çıkardığımda biraz elimde durup sonra uçmaya başlıyor konduğundaysa hiç yürümüyor olduğu yerde kalıyor kuluçkaya yatmış gibi oturuyor:)

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kırık olma ihtimaline karşı tedaviyi uyguladıktan sonra hiçbir düzelme olmazsa hala ayağa basamıyorsa kanatlı uzman görsün 🙏🏻 kıyamam pek de tatlı minik yavrunuz 🌸 gelişmeleri bu konu üzerinden bilgilendiriniz. 🙏🏻

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ben kuşun ayağını görünce böyle alelacele mesajları üstünkörü okudum morarmış gibi duruyor bir saç teli ve benzeri bir şey yok değil mi ayağında dolaşımı durmuş yada azalmış gibi geldi bı an bana korktum

Caner Maykuş

Yeni Üye
Ben kuşun ayağını görünce böyle alelacele mesajları üstünkörü okudum morarmış gibi duruyor bir saç teli ve benzeri bir şey yok değil mi ayağında dolaşımı durmuş yada azalmış gibi geldi bı an bana korktum
Yok hayır güzelce butlarına kadar inceledim öyle bişey göremedim, ilk başta bana da morarmış gibi geldi ama diğer ayağıyla kıyaslandığımda her hangi bi fark yok ne şişlik ne morluk iki ayağı da aynı sanırım rengi öyle

Caner Maykuş

Yeni Üye
Kırık olma ihtimaline karşı tedaviyi uyguladıktan sonra hiçbir düzelme olmazsa hala ayağa basamıyorsa kanatlı uzman görsün 🙏🏻 kıyamam pek de tatlı minik yavrunuz 🌸 gelişmeleri bu konu üzerinden bilgilendiriniz. 🙏🏻
İlginiz için teşekkür ederim bi kaç gün daha devam edeceğim sonrasında dediğiniz gibi bi gelişme olmazsa göstereceğim, evet çok tatlı ve uslu bi minik benim oğluşum teşekkür ederiz :)

Caner Maykuş

Yeni Üye
Şimdi evden kardeşim attı videosunu yine üstüne basmamaya başlamış bazen ayağını yumruk yapıyormuş ayağı titriyormuş bi video daha atacağım birazdan çok korkuyorum bişey olacak diye

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Benim fikrim , Durumu dahada kötüleşmeden Uzmana götürün . Acı çekmesin daha fazla

Üst Alt