• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum beyaz sıvı dışkılıyor

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hastalığı ne olabilir
Bakteriyel enfeksiyon varmış dışkıda ama antibiyotiğin etki etmeye başladığını düşünüyorum. Antibiyotik tedavileri, zararlı bakterileri öldürürken, sindirimi sağlayan yararlı bakterileri de öldürür. Bu yüzden tedavi sonrası 2-3 gün probiyotik, 1 gün multivitamin kullanımı zorunludur. Yoksa başka hastalık ve rahatsızlıklar ortaya çıkabilir

nursena Arlıer

Yeni Üye
Bakteriyel enfeksiyon varmış dışkıda ama antibiyotiğin etki etmeye başladığını düşünüyorum. Antibiyotik tedavileri, zararlı bakterileri öldürürken, sindirimi sağlayan yararlı bakterileri de öldürür. Bu yüzden tedavi sonrası 2-3 gün probiyotik, 1 gün multivitamin kullanımı zorunludur. Yoksa başka hastalık ve rahatsızlıklar ortaya çıkabilir
Tedaviden ne kadar sonra kullanmak gerekiyor bugün sipariş ettim ama haftasonu olduğu için geç gelebilir.Antibiyotik tedavisi cumartesi gecesi bitiyor

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Tedaviden ne kadar sonra kullanmak gerekiyor bugün sipariş ettim ama haftasonu olduğu için geç gelebilir.Antibiyotik tedavisi cumartesi gecesi bitiyor
Hemen antibiyotik bitiminde kullanılması gerekli normalde. Ürünler gelir gelmez 3 gün entrobac kullanınız. Yarım suluğa, pirinç tanesi kadar eklenecek. Bundab sonra vereceğiniz tüm sular mutlaka şişe su olmalı, arıtma ya da çeşme olmasın. 3 gün entrobac kullandıktan sonra, 1 gün gerwit. Yarım suluğa 5 damla. 5.gün sade su içmişken, akşam beyaz kağıt üzerinde birikmiş dışkıları paylaşınız. Geçmiş olsun

nursena Arlıer

Yeni Üye
Hemen antibiyotik bitiminde kullanılması gerekli normalde. Ürünler gelir gelmez 3 gün entrobac kullanınız. Yarım suluğa, pirinç tanesi kadar eklenecek. Bundab sonra vereceğiniz tüm sular mutlaka şişe su olmalı, arıtma ya da çeşme olmasın. 3 gün entrobac kullandıktan sonra, 1 gün gerwit. Yarım suluğa 5 damla. 5.gün sade su içmişken, akşam beyaz kağıt üzerinde birikmiş dışkıları paylaşınız. Geçmiş olsun
Sağ olun inşallah kurtulur kuşum

nursena Arlıer

Yeni Üye
Kuşum çok az yem yiyor bende bugün yumurta maması yaptım biraz verdim yaptığım mamayı akşam da versem bir şey olur mu?bir de elle besleme yapmaktan korkuyorum hiç yaptirmadim çevremde de yapacak biri yok yumurta mamasiyla idare edemez mi kuş ?

nursena Arlıer

Yeni Üye
Son dışkılar sanki açlık dışkısı. Elle besleme mamasıyla beslemeniz daha iyi olur. Şimdilik yumurta sarısını yoğurt kıvamına getirip yedirin.

Antibiyotik için kaç gün dedi veteriner?
Sonrasında probiyotik ve vitamin kullanmayı ihmal etmeyin.

Kullandığınız vitamin petshop ürünü ise pek etkili olmaz.

Nefes alışverişlerinde bir ses çıkarma ve kuyruk sekmesi var mı?
Kanatlarında titreme var mı?
Veteriner den aldığım a d e c vitamini ve trendyolda aldığım b vitamini var bunları her gün kuşa vermeli miyim 2 gündür a d EC veiyorum suluguna 10 damla şeklinde

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kuşum çok az yem yiyor bende bugün yumurta maması yaptım biraz verdim yaptığım mamayı akşam da versem bir şey olur mu?bir de elle besleme yapmaktan korkuyorum hiç yaptirmadim çevremde de yapacak biri yok yumurta mamasiyla idare edemez mi kuş ?
Elle besleme mamaları kuşlar için dizayn ediliyor. Yumurtadan önerdiğimiz mama acil durumda evde yapabileceğiniz bir mama ama devamlı kullanılması ileride kursak mantarı dahil, başka sorunlara yol açabilir. Yumurta çok hızlı bozulabilen bir gıdadır çünkü

nursena Arlıer

Yeni Üye
Elle besleme mamaları kuşlar için dizayn ediliyor. Yumurtadan önerdiğimiz mama acil durumda evde yapabileceğiniz bir mama ama devamlı kullanılması ileride kursak mantarı dahil, başka sorunlara yol açabilir. Yumurta çok hızlı bozulabilen bir gıdadır çünkü
Teşekkür ederim bugün çok fazla yemese de yemini yiyor içinden seçerek, haşlanmiş yumurtanin beyazindan da biraz yedi.Elle beslemeye hiç yemezse başlasam olur mu?bir de ayrıca vermem gereken meyve sebze falan var mı ?

nursena Arlıer

Yeni Üye
Söylediğiniz ürünler elime ulaştı nerede muhafaza etmem gerekiyor buzdolabı mi yoksa normal dolabın içi yeterli mi?en son verdiğim antibiyotikten bir sonraki gün probiyotik veriyorum değil mi

nursena Arlıer

Yeni Üye
Kuşun tünekte, kuyruk dahil ger yönden görüneceği şekilde video ekleyiniz.
Antibiyotiği veterinerinizin dediği sürede kullanın. Koku varsa kesinlikle o dal darıları kullanmayın

Ayrıca antibiyotik bitiminde mutlaka kaliteli bir probiyıtik ve multivitamine ihtiyacınız olacak. Röhnfried entrobac, gerwit ve grit kumu yoksa şimdiden sipariş edelim. Mamaist.com u tavsiye ederim. Ayrıca iştahı azsa, yem yemiyorsa aynı siteden elle besleme maması da alınız
Önerdiğiniz ürünler elime ulaştı antibiyotiğin son günündeyiz grit kumunu şimdi verebilir miyim?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Söylediğiniz ürünler elime ulaştı nerede muhafaza etmem gerekiyor buzdolabı mi yoksa normal dolabın içi yeterli mi?en son verdiğim antibiyotikten bir sonraki gün probiyotik veriyorum değil mi
Serin ve karanlık bir dolapta muhafaza edebilirsiniz 👍 antibiyotikten sonraki gün entrobac başlayalım.
Önerdiğiniz ürünler elime ulaştı antibiyotiğin son günündeyiz grit kumunu şimdi verebilir miyim?
Grit kumunu verebilirsiniz 😊

Üst Alt