• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

bettybeth

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. İki hafta önce petshop’tan 3 aylık erkek muhabbet kuşu aldım. Bir hafta önce tüy dökümüne girdi, vitaminleri, probiyotiği, kafes temizliği, elma sirkesi, sebze/meyve vs. tüm bakımlarıyla ilgileniyorum. Ancak hâlâ kendime alıştıramadım. Oda içerisinde hareket ettiğimde bile korkuyor. Günün en az bir saatini tamamen ona ayırıyorum, kafesi açıp kendisinin çıkmasını bekliyorum ancak çıkmıyor hiçbir şekilde ben de zorlamıyorum. Elimden sadece yem yiyor, dal darısı verdiğim zamanlarda elime çıkmışlığı da oldu ama ürkek yapısından kurtulamadım. Elimden sürekli kaçıyor. Tüy dökümüyle alakalı olduğunu düşünüyorum ama emin de değilim. Bu konuda bana tavsiye verebilir misiniz? Kendime nasıl alıştırabilirim? Bazıları tüy dökümü dönemindeyken pek de fazla uğraşılmamasını söylüyor, dolayısıyla ben de kuşun istemediği hiçbir şeyi yapmıyorum. Bu durum tüy dökümü bittikten sonra olumlu yönde gelişim gösterir mi sizce?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Ne zamandır sizinle
HOŞGELDİNİZ JPEG YENİ.jpg

Son düzenleme:

bettybeth

Yeni Üye
@The Search Merhaba. Muhabbet kuşum 2 haftadır bizimle. Aldıktan kısa bir süre sonra tüy dökümüne girdi. Kafesin yerini hiç değiştirmedim, yem yemesinde su içmesinde vs. hiçbir sıkıntısı yok sadece korkuyor.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
@The Search Merhaba. Muhabbet kuşum 2 haftadır bizimle. Aldıktan kısa bir süre sonra tüy dökümüne girdi. Kafesin yerini hiç değiştirmedim, yem yemesinde su içmesinde vs. hiçbir sıkıntısı yok sadece korkuyor.
Korkması doğal daha çok yeni gelmiş size, ki elinizden daldarı yem de yiyor sanırım yanlış anlamadıysam. Siz düzenli olarak ilgilenmeye devam edin, 1 saat dolu dolu ilgilenmekten ziyade 10-15 dakikalık seanslar halinde o bir saati tamamlayın yorulmasın. Elinizle yem yedirmeye devam edin ki kokunuzu öğrensin, elinizin zarar veren değil besleyen, güvenilir bir el olduğuna tamamen inansın, zamanla aranızdaki bağ kuvvetlenecektir 😍

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
şöyle söyleyim enaz 1 ay sabit yer sabit kafes ve sabır ve sakin hareketler çözer bana 4 yaşında bir kuş gelmişti 1 hafta sonra dışarı çıkınca gelip başıma konuyordu karakterleride var onuda saygı göstermek lazım

bettybeth

Yeni Üye
Gerçekten çok teşekkür ederim cevaplarınız için. İki haftanın çok kısa bir dilim olduğunu biliyorum ancak bir gün çok uysal bir gün çok ürkek olduğu için endişelenmeye başlamıştım ya hiç alışmazsa diye. :cry: Sabırla ilgilenmeye devam edeceğim. Önerdiğiniz 10-15 dakikalık seansları da uygulamaya başlayacağım. Teşekkür ederim iyi günler diliyorum. 😌☺

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gerçekten çok teşekkür ederim cevaplarınız için. İki haftanın çok kısa bir dilim olduğunu biliyorum ancak bir gün çok uysal bir gün çok ürkek olduğu için endişelenmeye başlamıştım ya hiç alışmazsa diye. :cry: Sabırla ilgilenmeye devam edeceğim. Önerdiğiniz 10-15 dakikalık seansları da uygulamaya başlayacağım. Teşekkür ederim iyi günler diliyorum. 😌☺
Umarım yakın zamanda çok güzel bir bağınız olur 😍 elinize alışıp sizi ilgiyle dinlemeye başladığı zaman konuşturma çalışmalarına da başlamayı unutmayın, tam zamanı çünkü 😇

crivelli

Paylaşımcı
Dostum elinden beslemeye devam et daha geleli 2 hafta olmuş sabır çok önemli dediğin gibi onu zorlamamalısım doğru yoldasın bence her sabah kafesini açık bırak merak edip çıkar evi tanısın sonra da seni tanımak isteyecektir zaten 😉

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Ne güzel erkek maşallah :) Sabredin size alışmaya başlamış zaten elden yem yemesi çok olumlu bir ilerleme. Mesela bu şekilde alıştırmaya devam ederken "ürkütmeden ani hareket yapmadan" kuşu elinize hiç görmediği bir odaya götürüp omuzunuza ya da kolunuza koyun. O odada hiçbir yeri bilmediği için üstünüzden gitmeyecektir. Bu da kendinize alıştırmak için güzel bir yöntemdir ;)

Üst Alt