• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşum bana alışmadı

Edasakız

Yeni Üye
Merhaba,dişi muhabbet kuşumu 2 aylıkken aldık.şu an evimize geleli 4 hafta oldu.kafes içinde kendini sevdiriyor.Parmağıma çok nadirde olsa tek ayağını atıyor bir ayağı kafesin demirlerinde kalıyor.Henüz tam anlamıyla güvenemedi mi bilemiyorum.Gündüz işte olduğum için yalnız kalıyor akşam geldiğimde bikaç saat ilgilenmeye çalışıyorum.Sizce yeterli bir süremidir bana alışması için? Henüz kafesten çok zor çıkıyor saatlerce kapısı açık kalıyor.Omzuma gelmesine nasıl alıştırabilirim?Bir de evde yalnız kaldığında aynalı salıncak koysam zararı olurmu aynanın iyi olmadığı söyleniyor.Birde normal salıncağı var fakat henüz hiç binmedi nasıl binmesini sağlayabilirim?Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .Teşekkürler

Bahar Y.

Müdavim
Aynalı salıncak alırsanız alışmaz size, 2 aylık olması sizin için avantaj ama dişi olduğu için biraz daha fazla çabalamanız gerekiyor, benimde kuşum dişi 1 buçuk ay önce sahiplendim şuanda 5 buçuk aylık, kafes içinde kendisiyle çok iyiyiz elime sorunsuz geliyor merdiven yapıyoruz vs. Nasıl yaptınız derseniz 1 hafta boyunca kafesi kaldığı odadan başka yere aldım odayı tanımlaması için, oda sessiz olursa daha iyi olur, 1 hafta boyunca sabırla çalıştık ve şuanda çok memnunum halinden, kafes dışında henüz alışamadı ama oda olacak inşallah, sakın kuşu acuvunuzla almaya kalkışmayın bütün güvenini kaybeder, bir kere mecbur kalarak avucuma tuttum kendisini, sil baştan yaptık, 4 hafta az bir süre size güvenmesi için sabırla eğitime devam edin, ısırma huyu varsa ısıracakken elinizi çekmeyin bırakın ısırın, ısırmakla eline bişey geçmediğini anlasın, sonra bırakır zaten o huyunu

Edasakız

Yeni Üye
çok teşekkür ederim.Evet ısırma huyu vara ama dediğiniz gibi elimi çekmiyorum.Sonra kendiliğinden bırakıyor.Kendini sevdirmesindede problem yaşamıyorum .Sadece bazen huysuzluğu tutuyor genelde uykusu varsa :))O zaman kafes içi eğitimine devam ediyoruz Çok teşekkürler

Bahar Y.

Müdavim
Aynen öyle devam edin, uykulu olunca agresif oluyor benim kızda öyle

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
aynalı salıncağı takabilirsiniz kuşun karakterine bağlı olduğunu düşünüyorum. akşamları ilgi alakanızı kesmeyin emin olun alışacaktır ve işten gelince direkt size gelecektir

Üst Alt