• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Muhabbet Kuşum ayağını geriyor.

Erenist

Yeni Üye
Merhaba. Muhabbet kuşum sağ ayağını sürekli geriyor ve sanki ağırlığını o ayağının üstüne vermek istemiyor. Neşesinde yemeğinde bir sorun yok. Uyurken de sağ ayağını vücudundan uzaklaştırıp denge unsuru olarak kullanıyor. Kendisini kafese yaslıyor. tüneğinin üstende yürüyebiliyor. atlamasında zıplamasında bir sorun yok. Sorunu ne olabilir ?

Son düzenleme:

Erenist

Yeni Üye
Arkadaşlar yok mudur daha önce karşılaşan ya da bilgisi olan yardımcı olacak birileri ?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Arkadaşlar yok mudur daha önce karşılaşan ya da bilgisi olan yardımcı olacak birileri ?
Merhaba geçmiş olsun
Ayak altını kontrol edin lütfen, kızarma apse vs var mı?
Toe tapping de olabilir
Kuşun bir ayağını sürekli yukarı kaldırıp sertçe yere vurması veya parmaklarını istemsizce açıp kapatması durumudur.
Sinirsel bir durumdur
Beslenme yanlışlığı ile olur insan gıdaları da sebeptir
Calsiyum eksikliği de yapabilir(kalamar kemiği veya Calsilüx var mı elinizde?
Yem ne veriyorsunuz?

Erenist

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Ayak altını kontrol edin lütfen, kızarma apse vs var mı?
Toe tapping de olabilir
Kuşun bir ayağını sürekli yukarı kaldırıp sertçe yere vurması veya parmaklarını istemsizce açıp kapatması durumudur.
Sinirsel bir durumdur
Beslenme yanlışlığı ile olur insan gıdaları da sebeptir
Calsiyum eksikliği de yapabilir(kalamar kemiği veya Calsilüx var mı elinizde?
Yem ne veriyorsunuz?
Merhaba. Cevap için teşekkür ederim.
Yem olarak gold wings premium muhabbet kuşu yemi ve ballı krakeri kullanıyorum. Kalamar kemiği koydum kafesine ama bir kere bile gidip kemirmedi tadına bakmadı. Gaga taşını sıklıkla kullanıyor. İnsan gıdası ya da herhangi başka bir şey yemiyor. Sadece muhabbet kuşu yemi ve krakeri. Ayaklarında bir apse ya da kızarıklık yok.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba. Cevap için teşekkür ederim.
Yem olarak gold wings premium muhabbet kuşu yemi ve ballı krakeri kullanıyorum. Kalamar kemiği koydum kafesine ama bir kere bile gidip kemirmedi tadına bakmadı. Gaga taşını sıklıkla kullanıyor. İnsan gıdası ya da herhangi başka bir şey yemiyor. Sadece muhabbet kuşu yemi ve krakeri. Ayaklarında bir apse ya da kızarıklık yok.
Rica ederim
Vitamin vermiyorsunuz anladığım kadarıyla,
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar mutlaka verin
Kalamar kemigi yemiyorsa versele laga Calsilüx kullanın
Ballı kraker hemen çıkarın zararlıdır tekrar vermeyin, ne ile yapışır ne katılır bilinmez
Toe tapping büyük ihtimalle
Beslenme düzeni değişecek ve Calsiyum eklenecek

Erenist

Yeni Üye
Rica ederim
Vitamin vermiyorsunuz anladığım kadarıyla,
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar mutlaka verin
Kalamar kemigi yemiyorsa versele laga Calsilüx kullanın
Ballı kraker hemen çıkarın zararlıdır tekrar vermeyin, ne ile yapışır ne katılır bilinmez
Toe tapping büyük ihtimalle
Beslenme düzeni değişecek ve Calsiyum eklenecek
İlk mesajınızdan sonra laga Calsilüx siparişi verdim. 2 gün önce de suyuna multi vitamin ekledim. siz yazdıktan sonra toe tapping i araştırdım biraz. benim gördüklerim de hep kuşlar tüneğine vuruyor ayaklarını. benimki gibi açıp esneten görmedim hiç. ve sadece sağ ayağını yapıyor bu hareketi.
sağ ayağının sol arka parmağı hafiften yamuk gibi geldi gözüme sol ayağıyla karşılaştırınca. ondan kaynaklanıyor olabilir mi ? uyurken de bacağını açıyor. ama günlük aktivitesinde bir problem yok. atlıyor zıplıyor. tırmanıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İlk mesajınızdan sonra laga Calsilüx siparişi verdim. 2 gün önce de suyuna multi vitamin ekledim. siz yazdıktan sonra toe tapping i araştırdım biraz. benim gördüklerim de hep kuşlar tüneğine vuruyor ayaklarını. benimki gibi açıp esneten görmedim hiç. ve sadece sağ ayağını yapıyor bu hareketi.
sağ ayağının sol arka parmağı hafiften yamuk gibi geldi gözüme sol ayağıyla karşılaştırınca. ondan kaynaklanıyor olabilir mi ? uyurken de bacağını açıyor. ama günlük aktivitesinde bir problem yok. atlıyor zıplıyor. tırmanıyor.
Yakın çekim ayaklarını paylaşırsanız sevinirim
Mantar da olabilir, deriler döküntülü sanki

Erenist

Yeni Üye
Ayaklarını kaşıma/gagalama ya da kaşımak için bi yerlere sürtme durumu yok.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Videoyu acamadim göremedim ama eğer geçici nurolojik bir durum değilse ağrısı var ve bu baskı yapıyorsa ayak kaldırır,göz kısmasi var mi? Kuşlar için üretilmiş d Vitamini temin ediniz ve düzenli olarak b vitamini de veriniz bu durum bazen vitamin eksikliğinden de olabilir iki üç haftaya bu takviyeler ile azalma ve düzelme olmazsa o zaman röntgen için kliniğe götürün geçmiş olsun şifalar diliyorum

Erenist

Yeni Üye
Videoyu acamadim göremedim ama eğer geçici nurolojik bir durum değilse ağrısı var ve bu baskı yapıyorsa ayak kaldırır,göz kısmasi var mi? Kuşlar için üretilmiş d Vitamini temin ediniz ve düzenli olarak b vitamini de veriniz bu durum bazen vitamin eksikliğinden de olabilir iki üç haftaya bu takviyeler ile azalma ve düzelme olmazsa o zaman röntgen için kliniğe götürün geçmiş olsun şifalar diliyorum
Teşekkür ederim. Sürekli bir göz kısması yok. kıstığı zamanlar oluyor ama genelde kısmıyor. Ağırlığını o ayağına vermekten imtina ediyor gibi. ama yürümesi ve ya atlaması gerektiğinde herhangi bir problemi sekmesi topallaması yok.

Üst Alt