• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum art arda kusuyor

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Sabah 6 gibi hiçbir sorunu yoktu. Daha sonra kafeste oynarken aniden kustu. O andan itibaren sürekli uyumaya ve tüylerini kabartmaya başladı. Hiçbir şey yemiyor ve içmiyor. Dışkı bile yapamıyor bir şey yemediği için. Yaptığında da sadece su oluyor. Sabahtan beri bir şeyler yedirmeye çalıştım, en son biraz dal darı yedirebildim. Fakat yerken sanki zorla yiyor gibi, yemi yutamıyor gibiydi. Az önce art arda defalarca kustu yediği her şeyi tekrar çıkardı. Çıkardığı yemler ıslak veya kötü kokulu değil. Şu anda beslemek için mama yapmayı ve şırıngayla vermeyi düşünüyorum. Bu olaylardan önce hiçbir problemi yoktu. Sadece çok sulu dışkı yapıyordu. Yani dışkı kısmı normaldi ama çok fazla idrar yapıyordu. Onun için de sulphamezathine kullanmayı düşünüyordum ama bu olay mantar olma ihtimalini doğurdu. Off ne yapacağım bilmiyorum.

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Merhaba bir anda oldu dediğiniz için zehirlenme ihtimali olabilir mi. Vitamin vs verdiniz mi. Dışkı resmi atabilir misiniz.
Hiçbir şey vermemiştim. Dışkı yok ki atayım. Hiçbir şey yemiyor, yedirdiğim şeyleri de kusuyor.

Yumurta maması hazırladım şırıngayla vermeyi düşünüyorum şimdi.

Atahan Derman

Aktif Üye
sulphamezathine kullanmayı düşünüyordum.Demişsiniz kullandınızmı anlamadım?

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Dışkı resmi , kusmuk resmi atınız ? Zehirlenme olma ihtimali var Taha hocamın dediği gibi , en son yem haricine verdiniz.Yutabileceği oyuncak vs cisim var mı ?Durum kötü ise hemen veterinere başvurabilirsiniz.
Dışkısı yok, hayvan aç.

En son yem haricinde elektrolit vermiştim 1 hafta önce falan. Kafeste yutabileceği oyuncak yok. Ama eşi mantar olmuştu. Benim kafeste ikiye ayrılabiliyordu telle, tellerin arasından iletişim kurmasınlar diye karton yapmıştım üstüne. Acaba ondan bir parça mı yuttu?

Atahan Derman

Aktif Üye
İlacı kullandıkdan sonra mantar ihtimalini düşünecektim ama kulanmamışsınız? Evde bitki varmı belki biraz yemiştir bitkilerin yapraklarına bakın varsa iz varmı diye.

Mustafaaaa

Paylaşımcı
İlacı kullandıkdan sonra mantar ihtimalini düşünecektim ama kulanmamışsınız? Evde bitki varmı belki biraz yemiştir bitkilerin yapraklarına bakın varsa iz varmı diye.
Kusma genelde mantar kaynaklı enfeksiyonlarda olduğu için öyle düşündüm. Eğer mantarsa antibiyotik kullanırsam aksine zararı olacak. Etrafında bitki yok kafesin ama karton ve bant vardı kafesin üstünde.

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Kuş da yemek yemek istiyor. Yemliğe iniyor ama bir tane yemeye çalıştıktan sonra başaramayıp geri çıkıyor. Acaba bir şey mi yuttu diyeceğim de o zaman kusamazdı sanırım.

Atahan Derman

Aktif Üye
Hm ustalarım dönüş yapacaklar başıma gelmediği için tam yardım edemiyorum.Ama aniden olduysa Bu durumlar göz önüne alınabilir.

Mustafaaaa

Paylaşımcı
@Taha
@Ronay Ayk.

Elle besleme yaparken kuşun ağzını açık tutamıyorum. Kuş çok aç iyice halsiz düştü nasıl besleyeceğim?

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Elle beslemek gerekiyor dal darı yiyorsa dal darı verin. İmkan varsa veterinere götürün
Hocam en son baktım böyle olmayacak suyuna birkaç damla antibiyotik damlattım. Şu an birkaç saat geçti, hayvan kendine geldi. Dal darı yedi, dışkı yapmaya başladı. Son yaptığı şöyle:

Böylece bakteriyel enfeksiyon olduğunu anlamış oldum. Sulphamezathine almam gerekiyor ama kapanma yüzünden dışarı çıkamıyorum. Yarın bir şekilde temin etmem lazım ilacı.

Üst Alt