• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Alıştırma

Caisssa

Yeni Üye
Çok normal çünkü fazla olmamış size geleli yüzde yüz guvenmemesi normal ilerleyen zamanlarda sevdirir ve güvenir. Bu arada kuşunuz ile Elraenn izlemeniz ne hoş😂
aslında sadece elrean izlemiyoruz onunla birlikte karıncalarımı balıklarımı ve diğer canlılarımın bakımlarını bile birlikte yapıyoruz :)

Caisssa

Yeni Üye
güncelleme kuşum uzakdan omzuma koluma gelmeyi alıştı genelde durduğu yüksek yerler yerine omzumu yada bnmn yakınımdaki eşyaları seçiyor bir kaç kez omzumda uyumuşluğu var fakat hala daha kendisine dokundurtmuyor çok çok çok uykuluyken bazen yaptırıyor bir kaç kez elime almak zorunda kaldım ondada uyuttum okşadm biraz onun dışında herşey güzel gidiyor ^^

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
güncelleme kuşum uzakdan omzuma koluma gelmeyi alıştı genelde durduğu yüksek yerler yerine omzumu yada bnmn yakınımdaki eşyaları seçiyor bir kaç kez omzumda uyumuşluğu var fakat hala daha kendisine dokundurtmuyor çok çok çok uykuluyken bazen yaptırıyor bir kaç kez elime almak zorunda kaldım ondada uyuttum okşadm biraz onun dışında herşey güzel gidiyor ^^
Maşallah, sabırla devam 🥰

Caisssa

Yeni Üye
sizce erkek muhabbet kuşum dişi sultan ile yaşarmı aynı kafeste değil tabikide

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Farklı kafeslerde yaşarlar. Bunun birçok örneği var.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bazen saldırdığını gördüm sultanların. Göz önünde tutun. Bakalım anlaşacaklar mı? Kavga ederlerse ayrı ayrı salarsınız.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence salıyorsaniz ortamda bir tür kuş besleyin evde güzel bir ortam kurmaya çalışıyorsunuz bu hoş bir durum ama besin zincirinide göz önünde bulundurmayi unutmayınız 😅

Caisssa

Yeni Üye
Merhaba, ilk kuşum hakkında guncelleme yapmak istiyorum Çici Bey hala daha kendisini pek sevdirmiyor ele, kola , omza geliyor genel olarak da omuzumda yada benim olduğum bölgelerde duruyor sanırım hala daha alışmış değil elimden kaçıyor bu korku sebebimi yoksa sevmediğinden dolayimi bilmiyorum bu durum biraz üzüyor beni ama olsun :) en azından şimdilik birlikte duruyoruz sürekli ve benle takılıyor

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhaba, ilk kuşum hakkında guncelleme yapmak istiyorum Çici Bey hala daha kendisini pek sevdirmiyor ele, kola , omza geliyor genel olarak da omuzumda yada benim olduğum bölgelerde duruyor sanırım hala daha alışmış değil elimden kaçıyor bu korku sebebimi yoksa sevmediğinden dolayimi bilmiyorum bu durum biraz üzüyor beni ama olsun :) en azından şimdilik birlikte duruyoruz sürekli ve benle takılıyor
Güven kazanmak zor kaybetmek ise kolaydır. Tekrardan sabırlı olmanızı söylemek istiyorum:)

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuzun yaşı, sizin davranışlarınız, evinizin ortamı alışma sürecinde çok önemlidir. Yavru kuşlar yaşlı kuşlara kasten daha hızlı alışır. Siz eğer kuşunuza alışması için zaman vermezseniz kuşunuz size alışmaz. Kuşa zaman vererek ona güven vermelisiniz. Kuşlar fazla haraketlilik, yüksek ses, ani davranışlar, bilmedikleri, yaşamadıkları nesnelere ve zorlanma durumlarında tedirgin olur ve size alışmaz. Kuşlara güven vermek sabır işi.