• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Acı mı Çekiyor?

guneygokhan

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kuyruk sallanması, nefes almada zorlanma
Merhaba,

8 yaşında bir erkek muhabbet kuşum var.

1 yıl önce bir vik vik ses çıkarması yüzünden veterinere getirmiştim. Muhabbet kuşumu bu süreçte 2 farklı veterinere getirdim. İkincisinden gayet memnun kaldık. Röntgenler ve inceleme sonucunda muhabbet kuşumda böbrek büyümesi olduğu ve hava kesesi kapandığı söylendi. Böbrek ve karaciğer ilacı ile birlikte ağrı kesici de verildi. Kendi yaptığı ilaçlardı. Muhabbet kuşum için tedavi başlarda gayet iyi sonuçlar verdi. Ancak büyüme devam ettiği için son 1-2 haftadır aşağıdaki linklerden izlenebileceği gibi ses yoğunluğu arttı ve gece de başladı. Veteriner kuşumun acı çekmediğini ancak hava keselerinin kapalı olduğu için böyle olduğunu söyledi. Hava keselerini açmanın da yolu olmadığından bahsetti. Kuşumu bu şekilde görmek içimi yakıyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum artık çok çaresiz kaldım. Yardımlarınızı rica ederim.

Gece Uyurken - Watch unnamed | Streamable (tılsama sesleri ve nefes almada zorlaması mevcut)

Işık Yanıkken - Watch unnamed | Streamable

Çok teşekkürler.

guneygokhan

Yeni Üye
Çok teşekkürler. Röntgen sonuçları bende mevcut değil. Veterinerde bulunuyor. Ancak gördüğüm ve anlattığı kadarıyla böbreği ve karaciğerinin büyüdüğünü ve hava kesesinin kapandığı söylendi.

Buna istinaden bana verdiği ilaçlar 3 tane. İlaçların da bitkisel olduğu ve kendi hazırladığı söyledi.

Ağrı kesici
Karaciğeri ilacı
Böbrek ilacı

Aslında gittiğim veterinerden gayet memnundum. Hala da memnunum. Hatta @Şehmus BAKIR beyin önerisiydi.

Ancak bu sesleri duyunca ve sorun artık nefes alamama seviyesine gelince korktum çok.

Gerçekten çözümü yok mu bu seslerin ve hava kesesi kapanmasının?

Teşekkürler.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun. Sanırım homeopatik ilaç kullandınız ve Gözde hanıma gittiniz. Kendisi kanatlı uzmanı olduğu için onun dediği doğrudur diye düşünüyorum. Yinede Şehmus abi görünce yorum yapar konunuza. O benden daha donanımlı hastalıklar konusunda. O yüzden bir şey diyemiyorum ben. Geçmiş olsun tekrardan.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Özelden yazmışsınız ben buradan cevap vereyim gözde hanım işinde çok iyi bir hekim ve dediyse doğrudur 👍Böbreklerde büyüme olduğu için ordaki Hava keselerini baskılıyordur bu yüzden yapacağınız nefes alma alanını açmak yani bol oksijen alabileceği aynı zamanda üşümeyeceği bir ortam yapmanız iyi olur ortamda ısı ve nem ölçer var mı? Yoksa temin ederek takibe alabilirsiniz bu da önemli bir faktör

guneygokhan

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Kesinlikle haklısınız, kendisine güvenim sonsuz. Ondan yana bir sorunum yok. Güvenle emanet ediyorum kuşlarımı. Üç ayda muhabbet kuşumda gözle görülür iyileşme oldu sayesinde. Sadece bu son seslerde bu şekilde beklemek yerine alternatif birşey var mı emin olmak istedim.

Ortamda ısıyı olabildiğince yüksek tutuyorum. 23-24 derece arası. Nem ölçer yok ancak temin edeyim. Orada nem düzeyini nerede tutmam gereklidir? Bunun dışında yapmam gereken birşey yok değil mi?

Çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok teşekkür ederim. Kesinlikle haklısınız, kendisine güvenim sonsuz. Ondan yana bir sorunum yok. Güvenle emanet ediyorum kuşlarımı. Üç ayda muhabbet kuşumda gözle görülür iyileşme oldu sayesinde. Sadece bu son seslerde bu şekilde beklemek yerine alternatif birşey var mı emin olmak istedim.

Ortamda ısıyı olabildiğince yüksek tutuyorum. 23-24 derece arası. Nem ölçer yok ancak temin edeyim. Orada nem düzeyini nerede tutmam gereklidir? Bunun dışında yapmam gereken birşey yok değil mi?

Çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Sizin çocuğa Isı 25-28 nem 45-60 ideal olur hocam sabit tutulursa hırıltısı azalır ☺

guneygokhan

Yeni Üye
Merhaba,

Limonda maalesef kotüleşme süreci devam ediyor. Videodaki gibi sesleri sabah ve gece sürekli çıkartıyor. Bu durum iki üç gündür sürekli hale geldi.

streamable.com/z7vgbl

Nem ve sıcaklığı sabitledim. Ancak daha ne yapabilirim bilmiyorum. Bu şekilde acı çektiğini görmek beni çok üzüyor. Gözde hoca yapacak birşey olmadığını, acı çekmediğini söyledi, ona güvenim tam ama bu şekilde limonun ölümünü bekliyorum resmen. Yapabilecek başka birşey yok mudur?

Tekrar teşekkürler

guneygokhan

Yeni Üye
Merhaba,

Herkese, özellikle Şehmus hocama katkıları için çok teşekkür ederim.

Ne yazık ki dün Limon'umu kaybettik. Melek oldu.

Çok üzgünüm.

Herkese tekrar teşekkürler.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Başınız sağolsun çok üzüldüm 😔

muhabbetsahibi

Yeni Üye
Başınız sağ olsun,çok üzüldüm.Onlar bizim canlarımız,size sabırlar diliyorum…

Benim de 7 yaşında erkek muhabbet kuşumda nefes almada sorun var.Vik vik ses çıkarmalar,kuyruk sekmesi.Antibiyotik verildi düzeldi derken 1 ay sonra tekrarladı.Şu an ne yapacağımı bilemez durumdayım,içimi korku kapladı.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör

Benim de 7 yaşında erkek muhabbet kuşumda nefes almada sorun var.Vik vik ses çıkarmalar,kuyruk sekmesi.Antibiyotik verildi düzeldi derken 1 ay sonra tekrarladı.Şu an ne yapacağımı bilemez durumdayım,içimi korku kapladı.
Geçmiş olsun, kullanılan ilaç homeopatik ilaç mıydı? Atemfrei, respiratory turbo gibi takviyeleri kullanabilirsiniz durdurmaz ama geçici olarak epey azaltır

guneygokhan

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim.

Sizi çok iyi anlıyorum. Yaklaşık 2 sene önce ben de benzer sorunları tespit etmiştim. Buna istinaden veteriner-veteriner dolaşıp nihayet Gözde hocayı bulabilmiştim. Ondan aldığım homeopatik ilaçlarla oğlumun ağrısı en azından azalmıştı. Vik vik lemeler nispeten azalmıştı. Ara sıra keki spreyi kullanmıştım. Bunun yanında ben nem için bir alet almıştım evdeki nem oranını düzenlemesi için. Sık sık evi havalandırmıştım. Uçarken yorulduğu için gün aşırı salmaya başlamıştım. Bilmiyorum işe yarar mı ama en azından yaşam kalitesini artırmak için belki yardımcı olabilir size. Uzun ömürler diliyorum.

muhabbetsahibi

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim.

Sizi çok iyi anlıyorum. Yaklaşık 2 sene önce ben de benzer sorunları tespit etmiştim. Buna istinaden veteriner-veteriner dolaşıp nihayet Gözde hocayı bulabilmiştim. Ondan aldığım homeopatik ilaçlarla oğlumun ağrısı en azından azalmıştı. Vik vik lemeler nispeten azalmıştı. Ara sıra keki spreyi kullanmıştım. Bunun yanında ben nem için bir alet almıştım evdeki nem oranını düzenlemesi için. Sık sık evi havalandırmıştım. Uçarken yorulduğu için gün aşırı salmaya başlamıştım. Bilmiyorum işe yarar mı ama en azından yaşam kalitesini artırmak için belki yardımcı olabilir size. Uzun ömürler diliyorum.

Ben de hava temizleyici ve nem ayarlayıcı cihaz almayı düşünüyorum.Sık sık da havalandırıyorum evi.

Gözde hanım istanbulda sanırım,muhabbet kuşumu götürmem imkansız oraya.Kuştan anlayan pek veteriner hekim de yok.

Size tekrardan sabırlar diliyorum.

guneygokhan

Yeni Üye
Evet Gözde Hanım İstanbul'da.

Teşekkür ederim.

Geçmiş olsun size de. Uzun ve sağlıklı yıllar dilerim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Başınız sağolsun. 🙁