• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşum 8-10 gündür ishal

fatihkaya

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
ishal
Hastalık Belirti Tarihi
12 Şub 2026
Kullanılan İlaç
roni plus tab ve 4in1
Neredeyse 8 10 gündür ishal patates haşlayıp verdim suyuna pirinç suyu ekledim sirke verdim hiçbir türlü azalma olmadı, Bir kuşçu ile görüştüm bağırsak enfeksiyonu olduğunu söyledi önce roni plus başladık(dışkı ishal ve kum gibi) 2 gün kullandım ardından bugün 4in1 başladım sürekli yemliğini kurcalıyor bazen çitleyip bırakıyor bazen yiyor. Baya zayıf düşmeye başladı elle beslemek zorunda kaldım. Bulunduğum bölgede veteriner yok otobüsle il değiştirsem yolda soğuktan direk gider. Ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Hayvan dirençli ve direniyor.

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Entrobac yoksa satın alın 3 gün üst üste verin. Mamaistten alabilirsiniz. Hazır almışken gervit w , bt amin de alın yoksa. Kuşçular çok bilmiyorlar veterinerler gibi. @Demet bükay

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Neredeyse 8 10 gündür ishal patates haşlayıp verdim suyuna pirinç suyu ekledim sirke verdim hiçbir türlü azalma olmadı, Bir kuşçu ile görüştüm bağırsak enfeksiyonu olduğunu söyledi önce roni plus başladık(dışkı ishal ve kum gibi) 2 gün kullandım ardından bugün 4in1 başladım sürekli yemliğini kurcalıyor bazen çitleyip bırakıyor bazen yiyor. Baya zayıf düşmeye başladı elle beslemek zorunda kaldım. Bulunduğum bölgede veteriner yok otobüsle il değiştirsem yolda soğuktan direk gider. Ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Hayvan dirençli ve direniyor.
Merhaba hem iyileştirmiş hem bağırsak florasını bozmuşsunuz, patates pirinç tutmuş sirke bozmuş😔
Lütfen sirke vermeyin asidiktir kursak sindirim ve bağırsakta bulunan iyi bakteriyi de söküp atar😔
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen görelim bakalım
Zeolit tozu kullanmalısınız kuşlar için olandan
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Bakteriyi atar, sindirimi toparlar iştah açar detoks görevi yapar
El besleme maması ile verilebilir
En az 15 gün mercimek tanesi kadar günde 1 defa mamaya katılacak ve iç parazit varsa dökecek, bakteriyi de atacaktır
İç organ hasarı yoksa tedaviye %90 olumlu yanıt verir

Ekli dosyalar

matcharain

Yeni Üye
Kanatlı uzmanına danışmak şart, Ankara'daysanız kliniğe götürerek, yoksa online arayarak/yazarak Erdi Janak hocaya ulaşabilirsiniz. En kısa zamanda şifa diliyorum kuşunuza.

fatihkaya

Yeni Üye
Arkadaslar yorumlar icin tesekkur ederim. Dayanamadim 100km uzakta bi klinige goturdum diski tahlili ve rontgen cektiler. Karaciger ve bobreklerinde buyume varmis enfeksiyon yok dediler. Yogun bakima alip agri kesici ile oksijen verdiler 1 2 gun kadar kalacak biraz rahatlar agrilari diner umarim dualarinizi eksik etmeyin

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Arkadaslar yorumlar icin tesekkur ederim. Dayanamadim 100km uzakta bi klinige goturdum diski tahlili ve rontgen cektiler. Karaciger ve bobreklerinde buyume varmis enfeksiyon yok dediler. Yogun bakima alip agri kesici ile oksijen verdiler 1 2 gun kadar kalacak biraz rahatlar agrilari diner umarim dualarinizi eksik etmeyin
Geçmiş olsun en iyisini yapmışsınız. Hangi veterinere gittiniz? Ara ara fotoğraf isteyin.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba tekrar geçmiş olsun
Dışkılar da idrar şeffaf olmalı
Dışkı amalizi yapıldı mı?
Koyu yeşil idrar bakteri kaynaklıdır
Lütfen hatırlatın kontrol etsinler

fatihkaya

Yeni Üye
Diski analizi yaptilar herhangi bir enfeksiyon olmadigini soyledi doktor

Üst Alt