• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşum 5 aydır ishal

miraypamuk

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, kötü kokan kafes
Hastalık Belirti Tarihi
15 May 2025
Kullanılan İlaç
Terracit, reflör
Muhabbet kuşum mayıstan beri ishal. Bir sabah uyandık çok hareketli olan kuşum kabarmış duruyordu. Daha sonra bi veterinere danıştım antibiyotik verdi (Terracid) suyuna kattım. Eskisi gibi hareketlendi 1 günde. Fakat o zamandan beri ishal. Ne yaptıysak geçmedi ama eskisi gibi neşeli. İnce uzun koyu yeşil pisliyor solucan gibi. Bir yerde gördüm sirke verin diyordu verdim katılaştı kakası. Ama aylardır kokulu şekilde pisliyor. Bu durumla alakası var mı bilmiyorum ama bazen su içerken boğazında kalmış gibi kafasını aşağı doğru sallıyor. Ne yapmam lazım bilmiyorum. Probiyotik de verdim Reflör ama düzelmedi. Antibiyotik verdikçe yine ishal olup kocaman pisliyor... Lütfen yardım edin...

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Entrobac probiyotik öneririm, yarım suluğa mercimek tanesi kadar katın kafeste 8 saat kalsın sonra temiz içme suyu kullanın ☺ Ek olarak mamaist whatsapp hattından zeolit tozu alın, her gün mercimek tanesi kadar sebze, daldarı ile verin yesin iyi gelir bana biraz iç parazit de var gibi geldi iyi gelir 🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Muhabbet kuşum mayıstan beri ishal. Bir sabah uyandık çok hareketli olan kuşum kabarmış duruyordu. Daha sonra bi veterinere danıştım antibiyotik verdi (Terracid) suyuna kattım. Eskisi gibi hareketlendi 1 günde. Fakat o zamandan beri ishal. Ne yaptıysak geçmedi ama eskisi gibi neşeli. İnce uzun koyu yeşil pisliyor solucan gibi. Bir yerde gördüm sirke verin diyordu verdim katılaştı kakası. Ama aylardır kokulu şekilde pisliyor. Bu durumla alakası var mı bilmiyorum ama bazen su içerken boğazında kalmış gibi kafasını aşağı doğru sallıyor. Ne yapmam lazım bilmiyorum. Probiyotik de verdim Reflör ama düzelmedi. Antibiyotik verdikçe yine ishal olup kocaman pisliyor... Lütfen yardım edin...
Kağıt havlu üzerinde güncel dışkılar ekler misiniz 👍 herhangi bir ilaç kullanmayın şuan için entrobac varsa 3 gün verin

miraypamuk

Yeni Üye
Entrobac probiyotik öneririm, yarım suluğa mercimek tanesi kadar katın kafeste 8 saat kalsın sonra temiz içme suyu kullanın ☺ Ek olarak mamaist whatsapp hattından zeolit tozu alın, her gün mercimek tanesi kadar sebze, daldarı ile verin yesin iyi gelir bana biraz iç parazit de var gibi geldi iyi gelir 🙏
İç parazit tehlikeli bir şey mi

miraypamuk

Yeni Üye
Birkaç defa sirke kattım suyuna. Sirke kattıktan sonra koyu renk yaptı ama ishali geçti gibi. Sonra buradan biri sirke daha zararlı dedi ben de sirkeyi kestim böyle açık renk yaptı ama yine daha sıvı yaptı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sirke yerine probiyotik alın, bir de mamaist whatsapp hattından zeolit tozu alın her gün mercimek tanesi kadar darısına, sebzesine katın verin

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Demet hocam gerekeni söylemiş, alıp kullanırsanız tedaviye başlamış olursunuz böylece hayati riski minimuma iner ☺

Üst Alt