• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum 2 aydır uçamıyor??

beyazbulut

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
7 Eyl 2022
Kullanılan İlaç
Allday multivitamin
Merhabalar,
Benim yaklaşık iki yaşında muhabbet kuşum var. Kuşum temmuz ayında tüy dökümüne girdi ve o zamandan beri uçamıyor. İlk başta tüyleri döküldüğü için uçamadığını düşündüm fakat tüyleri çıkmasına rağmen hala uçamıyor. Bazı tüylerinde de bozukluklar var. Yerden hiçbir şekilde havalanamıyor. Omzuma koyduğumda da düz bir şekilde uçabiliyor ama nefes nefese kalıyor. Ötmesi de azalmaya başladı önceden kuş seslerine tepki verirken şuan vermiyor. Bunların dışında herşey normal dışkısı, yemek yemesi vs... 2 günde bir sularına vitamin damlatıyorum. Uçamama sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevnirim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊
Eğer mümkünse kuşunuzun görsellerini görebilir miyiz.bide verdiğiniz vitamini de görelim ne zaman aldınız?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hiç mi ucmuyor? nefes nefese kaldığında birde videosunu görsek iyi olacak 👍

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Merhabalar,
Benim yaklaşık iki yaşında muhabbet kuşum var. Kuşum temmuz ayında tüy dökümüne girdi ve o zamandan beri uçamıyor. İlk başta tüyleri döküldüğü için uçamadığını düşündüm fakat tüyleri çıkmasına rağmen hala uçamıyor. Bazı tüylerinde de bozukluklar var. Yerden hiçbir şekilde havalanamıyor. Omzuma koyduğumda da düz bir şekilde uçabiliyor ama nefes nefese kalıyor. Ötmesi de azalmaya başladı önceden kuş seslerine tepki verirken şuan vermiyor. Bunların dışında herşey normal dışkısı, yemek yemesi vs... 2 günde bir sularına vitamin damlatıyorum. Uçamama sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevnirim.
Dışkıyı daha net gorebilir miyiz? Bir de ayakları normal mi? Resimde pek anlasilmiyor

beyazbulut

Yeni Üye
Hiç mi ucmuyor? nefes nefese kaldığında birde videosunu görsek iyi olacak 👍
Ben dışarı çıkardığımda kendi isteği ile uçmuyor. Koyduğum yerde kalıyor. Elime alıp havalandırdığımda kafesine uçup içeriye girmeye çalışıyor😀 Birkaç gün deneme yaptığımda yerden kendisi kalkıp uçtu fakat sonra tekrar bıraktı.

beyazbulut

Yeni Üye
Ben dışarı çıkardığımda kendi isteği ile uçmuyor. Koyduğum yerde kalıyor. Elime alıp havalandırdığımda kafesine uçup içeriye girmeye çalışıyor😀 Birkaç gün deneme yaptığımda yerden kendisi kalkıp uçtu fakat sonra tekrar bıraktı.

Ekli dosyalar

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Diskilar normal saglikli gorunuyor. Ama sol ayağı problemli. Konarken sıkıntı yaşayacağı için ucmaya kalkismiyor olabilir.
@Şehmus BAKIR abi bir bakar misin?

beyazbulut

Yeni Üye
Diskilar normal saglikli gorunuyor. Ama sol ayağı problemli. Konarken sıkıntı yaşayacağı için ucmaya kalkismiyor olabilir.
@Şehmus BAKIR abi bir bakar misin?
Aldığımdan beri (yaklaşık 2 yıldır) sol ayağı o şekilde zaten. Çok güzel uçuyor ve istediği yere konuyordu. Bir problem yaşamıyordu. O yüzden olduğunu pek düşünmüyorum açıkçası. Tüy dökümünden sonra oldu ne olduysa :(

beyazbulut

Yeni Üye
Bir de bugünlerde çok dikkat ettiğim için mi bilmiyorum biraz fazla tüylerini silkeliyor gibi geliyor. Konu İle alakası var mı bilmiyorum ama.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bende ayaktan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Bir dış parazit tedavisi uygularsanız bunun yanında kaliteli bir b vitamini. BT amin forte. Yada nekton biotin takviyesi daha iyi olur diye düşünüyorum. Tabi Şehmus hocamın farklı bir yorumu olabilir.

beyazbulut

Yeni Üye
Şehmus hocam yorumlayabilirseniz çok sevinirim. Duruma göre veterinere gitmeyi planlıyorum.

beyazbulut

Yeni Üye
Merhabalar,
Kuşumu veterinere götürdüm ve kanatlarında güç kaybı olduğunu söyledi. Şırıngaya bir ilaç çekti bunu 10 gün boyunca 2 şer damla kullanmamızı söyledi. Birde Aminosol adında bir vitamin verdi. 4 gündür bunları uyguluyorum. Sizce fayda edip etmediğini ne kadar sürede gözlemleyebilirim?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İlacın ismi nedir acaba. Birde aminosol vitaminin çok bir etkisi yok diye biliyorum ama hocalarımız bu durumla ilgili daha net yorumda bulunurlar.

beyazbulut

Yeni Üye
İlacı bilmiyorum maalesef kendisi bir şişenin içerisinden şırıngaya çekip bana verdi.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Aminosol yerine gervit alabilirsiniz. İçerik olarak daha zengin. Birde daha dördüncü gunundeymissiniz. Hemen etkisini göstermez. İlaç bittikten sonra bir iki hafta bekleyin bakalım. Umarım faydası olur. Biran önce özgürce kanatlanıp uçar 🙏🏻

beyazbulut

Yeni Üye
Aminosol yerine gervit alabilirsiniz. İçerik olarak daha zengin. Birde daha dördüncü gunundeymissiniz. Hemen etkisini göstermez. İlaç bittikten sonra bir iki hafta bekleyin bakalım. Umarım faydası olur. Biran önce özgürce kanatlanıp uçar 🙏🏻
İyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım faydasını görürüz. 😊

Üst Alt