• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşu yumurtlama

mandrake

Yeni Üye
Merhaba
Erkek muhabbet kuşum ile dişi devamlı çiftleşip yavru yapıyorlar. 3 yavru oldu. 1-2 hafta sonra gene yumurtladı ve gene 5 yavru oldu. Bunları ne yapmalıyım? Anne babayı ayırmalı mıyım? yavrular daha yeni çıkmışken bile çiftleşme hazırlıkları yapıyorlar. Babayı ayrı kafese koymam da sakınca olur mu? Ya da ne yapmalıyım? Bu yavrulama sürecini durdurmam lazım.

Teşekkürler

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hangi yemleri ,takviyeleri yapıyorsunuz ? normal sürecde yavrular tüylenip yuvadan ayrılınca yuvayı çıkarır dinlenmeye alırız kuşlarımızı. Ayriyeten, Kuşlarınızı da görelim lütfen.

mandrake

Yeni Üye
Hangi yemleri ,takviyeleri yapıyorsunuz ? normal sürecde yavrular tüylenip yuvadan ayrılınca yuvayı çıkarır dinlenmeye alırız kuşlarımızı. Ayriyeten, Kuşlarınızı da görelim lütfen.
normal versele laga ve zaman zaman yumurta, yeşillik, kırmızı darı ak darı, vs veriyorum. ama devamlı böyle yumurtlama baş edilmiyor. yuvayı çıkardım kafesin altına yumurtladı geri taktım.
babayı başka kafese kapatsam çıkarmasam sorun olur mu?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yuvalık çıkmasına rağmen devam edecek mi bir bakın. Yani bir yumurta yapar devamı gelecek mi. Yumurta gelmey devam ediyorsa bu durumda ayırmanız gerek.