• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşu yumurtlama düzeni

kuşsever3461

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar Ülkemize çok geçmiş olsun diliyorum öncelikle yaralılara şifa ölenlere rahmet göçük altindakilere güç kuvvet kalanlara sabırlar diliyorum inşallah 🤲
1 takım muhabbet kuşum var daha öncede onlarla ilgili konum olmuştu ikinci kuluçkaya girdiler ilk kuluckada düzensiz 5 yumurta yapmışlardı 1 i çıkıp olmustu biri yumurtada olmuştu diğer 3 u çıkıp büyüduler bu kuluckada toplam 7 yumurta yaptılar fakat tarihler şu şekilde
1.Yumurta: 01.02.2023
2.Yumurta: 02.02.2023
3.Yumurta: 04.02.2023
4.Yumurta: 06.02.2023
5.Yumurta: 08.02.2023
6.Yumurta: 10.02.2023
7.Yumurta: 14.02.2023
Son yumurta geç geldi 6 tanesi dolu diğeri henüz belli değil ve kuşun poposu hala sis 8. De gelecek gibi sıkıntı yasarlarmi ilk yavru 3 gün sonra çıkacak neden son yumurta düzensiz gelmiş olabilir ve yumurtlamaya devam ederse sıkıntı olurmu son yumurtalar hayatta kalabilir mi endişe duyuyorum bakımlarını tam yapıyorum düzenli temizlik vitamin probiyotik kalamar yumurta kabuğu darı mama herşeyi veriyorum mamaya havucta koymuyorum kizismasinlar diye yanlış olan birseymi var bu şekilde oldu anlamadım fikirlerinizi bekliyorum tavsiyelere açığım şimdiden herkeze teşekkürler 🌸
Eklemeyi unutmuşum düzenleme:
Kuşlarım kavga etmişti 6. Yumurtayı yapmadan önce kanlı bir kavgaydi farklı bir kuş kafeslerinde konduğu için olmuştu sonrasında ertesi gün 6. Yumurta gelmişti bu sebep olabilirmi 7. Yumurtanın geç gelmesine

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
On yavruya kadar bakabilir anne ve baba kuş.
Benim çiftlerimden birinin ikinci kuluçkası 8/8 idi. Tecrübeli oldukları içinde bakmalarında sıkıntı olmadı. Eğer ilk kuluçkaları ise bazı acemilikleri olabilir, siz kontrol edin sürekli yavrular çıkınca.

Yumurtalar olduktan sonra tekrar çiftleştilerse arada zaman farklı olabilir.

kuşsever3461

Aktif Üye
On yavruya kadar bakabilir anne ve baba kuş.
Benim çiftlerimden birinin ikinci kuluçkası 8/8 idi. Tecrübeli oldukları içinde bakmalarında sıkıntı olmadı. Eğer ilk kuluçkaları ise bazı acemilikleri olabilir, siz kontrol edin sürekli yavrular çıkınca.

Yumurtalar olduktan sonra tekrar çiftleştilerse arada zaman farklı olabilir.
İkinci kuluçka bu güzel yavru bakıyorlar maşallah anne özellikle çok bakıcı sahipleniyor
Tamam ben öyle yapicam ozaman mama darı takviyesi yapar beklerim inşallah sağlıkla çıkar büyürler 🤲
Olabilir erkek çok kızgın diside çok istekli ilk kuluçka yavruları yeme indirmeden yumurtlamisti
Çok teşekkürler yorumunuz için 🌸

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İkinci kuluçka bu güzel yavru bakıyorlar maşallah anne özellikle çok bakıcı sahipleniyor
Tamam ben öyle yapicam ozaman mama darı takviyesi yapar beklerim inşallah sağlıkla çıkar büyürler 🤲
Olabilir erkek çok kızgın diside çok istekli ilk kuluçka yavruları yeme indirmeden yumurtlamisti
Çok teşekkürler yorumunuz için 🌸
Maşallah anneye o zaman. 😊
İnşallah, bizide haberdar ederseniz yavrular çıkınca.
Rica ederim. :)

kuşsever3461

Aktif Üye
Kuşum düşündüğüm gibi 8. Yumurtayı da yaptı fakat ilk yumurtada yavru ölmüş malesef yarın çıkması lazimdi ama kısmet inşallah kalanlar çıkar çok yumurta olduğu için sanırım ısıtmakta zorlandı ikinci kuluçka çok deneyimli değil bununda etkisi var sanırım @Kübra Ö.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşum düşündüğüm gibi 8. Yumurtayı da yaptı fakat ilk yumurtada yavru ölmüş malesef yarın çıkması lazimdi ama kısmet inşallah kalanlar çıkar çok yumurta olduğu için sanırım ısıtmakta zorlandı ikinci kuluçka çok deneyimli değil bununda etkisi var sanırım @Kübra Ö.
Üzüldüm. 😔
İnşallah kalanlar sağ salim çıkar. 🤲🏻
Tecrübe için bir kuluçka yeterli oluyor benim gözlemlediğim ama kuştan kuşa göre değişir belki.

kuşsever3461

Aktif Üye
Üzüldüm. 😔
İnşallah kalanlar sağ salim çıkar. 🤲🏻
Tecrübe için bir kuluçka yeterli oluyor benim gözlemlediğim ama kuştan kuşa göre değişir belki.
Amin 🤲 neyin sebep olduğunu hiç anlayamadım çok güzel yatıyor yuvadanda çıkmıyor erkek besliyor hep ama acaba gece karanlığında göremedi yumurta disaridami kaldı artık nasip kısmet

kuşsever3461

Aktif Üye
Maşallah sağlıkla büyüsün. 😊
Çok teşekkürler inşallah 🤲🥰
İkinci yavrumda yarına çıkmış olur 15. Günde yumurtayi kırmaya başlıyorlar 18 de çıkıyorlar çok hızlılar bir abim 20 21 de çıkar 18 erken dedi ama ev ortamı olduğu için daha sıcak sanırım oyuzden daha erken oluşup çıkıyorlar ☺
16. Gününe girdi 3. Yumurta saatin 12 yi geçmesiyle öğlen baktım 15. Gününde iken ondada çatlak var aynı şekilde normal sanırım erkenden catlatmalari ☺

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Doluluk oranları iyiymiş inşallah hepsi çıkar ve sağlıklı büyürler :) hayırlı olsun.

kuşsever3461

Aktif Üye
Doluluk oranları iyiymiş inşallah hepsi çıkar ve sağlıklı büyürler :) hayırlı olsun.
Çok sağolun hocam amin 🤲☺
8 yumurtası vardı ilk yumurtası gelişimi durdu yumurtada öldü 7 yumurtası vardi dolu ikisi çıktı 1 yumurtada bir abim verdi rainbow yumurtası oda doldu maşallah hepsine güzelce yatıyor umarım kalan 6 da çıkar 🤲☺ 6. Yumurtaya kadar düzenli gelmişti 7. 5 gün geç geldi 8. Ondan 1 gün arayla geldi rainbow yumurtası da 1 gün sonra bana geldi yatmaya başladı ona yani aralarında çok fark olacak umarım çıkmasında bir sorun olmaz isitabilir
Yumurtlama Tarihi
1.Yumurta: 01.02.2023 (Dolu) Yumurtada öldü
2.Yumurta: 02.02.2023 (Dolu)(20.02)
Yumurtadan çıktı 21.02.2023
3.Yumurta: 04.02.2023 (Dolu)(22.02)
Yumurtadan çıktı 22.02.2023
4.Yumurta: 06.02.2023 (Dolu)(24.02)
5.Yumurta: 08.02.2023 (Dolu)(26.02)
6.Yumurta: 10.02.2023 (Dolu)(028.02)
7.Yumurta: 15.02.2023 (Dolu)(05.03)
8.Yumurta: 17.02.2023 (Dolu)(07.03)
Rainbow yumurtası:
18.02.2023 (Dolu)(08.03)
Karışıklik olmasın diye tarihleri ekledim hocam

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Evet hocam son çıkacak yumurta rainbow sağolun inşallah 🤲☺
İnşallah diyelim çünkü bu konuda tam emin olamayız. Çok iyi kana sahip olan rainbow çiftlerin bile altlarından her zaman kendileri gibi yavrular alınamayabilir. Sağlıklı olsunlar da çok önemli değil :) Gelişmeleri paylaşırsınız.

kuşsever3461

Aktif Üye
İnşallah diyelim çünkü bu konuda tam emin olamayız. Çok iyi kana sahip olan rainbow çiftlerin bile altlarından her zaman kendileri gibi yavrular alınamayabilir. Sağlıklı olsunlar da çok önemli değil :) Gelişmeleri paylaşırsınız.
Amin 🤲☺ ya renk falan önemli değil hocam sağ salim gelsinde yeter bana ama anne baba rengini biliyorum gördüm üretici ile aynı mahalledeyiz devamlı gordugum kuşlar saf kan rainbowlar baba mavi anne leylak rainbow bu yumurtayı bana hediye etti kusta yumurta sıkışması olmuş 3 yumurta heba olmuş bunu yeni yapmıştı ısı almadığı için dene çıkarsa senindir dedi bende koydum kuşumun altına doldu çok şükür şuan sağlıklı şekilde ilerliyor 🤲☺ aynen hocam paylaşırım tabiki ☺