• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet Kuşu Yem Kusuyor

Sebile Sümeyye

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Değişik diski, halsizlik, yem kusma, usume
Kullanılan İlaç
Yok
2 Yaşındaki erkek muhabbet kuşum uzun zaman önce ilk olarak yem kusmayla başladı ilk zamanlarda az miktarda kusuyordu ve kustuğu zaman da halsiz oluyordu, karanlık yerlere olsun yanıma gelip kabararak uyuyordu. Biraz sonra ise geçiyordu. Bu çok şık olmuyordu 1 2 hadi olsun 3 4kere olup bitmişti. Bende kuşu gözlemleyince bizimle birlikte yediği ekmek olsun diğer yemekler olsun onlardan sonra olduğunu keşfettim ve bunları olduğunca yememesini sağladım. Ve ise yaramıştı bı sure gayet iyiydi ancak son zamanlarda sürekli çok miktarda yem kusmaya(kafasını ielri geri garip hareketler ile), halsizliğe, karanlık yerler veya yanımıza geçip uyumaya başladı. Normalde konuşuyor sürekli oyunlar oynuyordu. Ancak artık gün içinde bile sürekli uyuyor. Ayrıca kadının rengi de her gün değişiyor bikac gün simsiyah oluyor suyu dshil olmak üzere bikac gün garkli bı yeşil tonu oluyor şu günlerde ise rengi eh işte normalledti ancak bu sefer de büyük miktarda yapıyor. Yemini değiştirdik, kuş kumu koyuyoruz, buhar uyguluyoruz (sürekli üşüyor buz gibi oluyor) eskisi gibi keyfi yok, sürekli kabarık duruyor. ne yapmamız gerekiyor nasıl geçer ne olmuş lütfen yardımcı olun, tesekkurler

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Altına beyaz peçete serip güncel 4 5 dışkı resmi ve güncel durumunun gözükeceği bir video eklermisiniz. Özellikle kusma hareketini ekleyin. Beslenme düzeni nedir neler veriyorsunuz, hangi takviyeleri kullanıyorsunuz, kusma kokulu mu salya var mı? Kullandığınız kum grit kum mu?

Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.

Sebile Sümeyye

Yeni Üye
Altına beyaz peçete serip güncel 4 5 dışkı resmi ve güncel durumunun gözükeceği bir video eklermisiniz. Özellikle kusma hareketini ekleyin. Beslenme düzeni nedir neler veriyorsunuz, hangi takviyeleri kullanıyorsunuz, kusma kokulu mu salya var mı? Kullandığınız kum grit kum mu?

Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.
Elimden geldiğince kusmasını çekmeye çalıştım bu kadar yakalayabildim, umarım yardımcı olur. Bazen kafasını garip hareketler ettirerek kusuyir bazen ise direkt çıkarıyor. gün içinde sürekli kafesinde veya karanlık bir yerde uyuyor ayrıca uyurken bazen bir anda hareketlenip yanıma geliyor ve kendisini sevmemi istiyor ve kendisini sevdirtiyor böyle uyuyor uzun bir süre uyuduktan sonra gene bir anda kalkip başka bir yerlere gidiyor uyuyor ayrıca normalde hiç sırtına kanatlarına dokundurtmayan avuca aldırmayan kuş kendisi bunları yapmamı istiyor ve yaptığımda da hiçbir şey demiyor hatta daha çok istiyor→ Watch unnamed | Streamable
Resimlerde koyduğumuz kumda var markasını tam olarak bilmiyorum yediği yeminin de resmi var ayrıca yulaf tohumu da veriyorduk yakın zamanda başlamıştık çok seviyordu ama hasta olduktan sonra bunu da bıraktırdık ayrıca ballı krakerde. kusmasında koku olduğunu zannetmiyorum aynı şekilde. Hasta olduğu ilk zamanlarda kafasını ileri geri boynunu hareket ettirerek kusuyordu ama bu son zamanlarda aşırı bu hareketi yapmıyor bazen yapıyor eskiden ileri geri yaptığı kadar da sert hareketler yapmıyor artık ve bazen fark ediyorum hafif ileri geri yaparak engelliyor hafif kusuyor.
Ayrıca kusmasında rağmen yemini baya yiyor

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kristal beyaz kum hiç bir işe yaramaz aksine zararlıdır. Onu direk önünden alıp atın ve kullanmayın. Versele laga veya Garden mix grit kum alın kafesinde sürekli dursun. Ballı kraker dediğiniz de çok zararlıdır bir daha asla vermeyin. Sadece kendi yemi, sebze ve aşırıya kaçmadan meyve yemeli. Linkini vereceğim konuda ki ürünleri temin edip düzenli kullanın. Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?

Hangi marka yem kullanıyorsunuz yediğine eminmisiniz. Tünekte dinlenirken de bir video eklermisiniz. Bu çocuğun karaciğer ile de bir sorunu olabilir ancak şuan sindirim sorunu da yaşıyor hangi ilçedesiniz size yakın uzman varsa önerelim bir muayene ettirin.

Sebile Sümeyye

Yeni Üye
Kristal beyaz kum hiç bir işe yaramaz aksine zararlıdır. Onu direk önünden alıp atın ve kullanmayın. Versele laga veya Garden mix grit kum alın kafesinde sürekli dursun. Ballı kraker dediğiniz de çok zararlıdır bir daha asla vermeyin. Sadece kendi yemi, sebze ve aşırıya kaçmadan meyve yemeli. Linkini vereceğim konuda ki ürünleri temin edip düzenli kullanın. Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?

Hangi marka yem kullanıyorsunuz yediğine eminmisiniz. Tünekte dinlenirken de bir video eklermisiniz. Bu çocuğun karaciğer ile de bir sorunu olabilir ancak şuan sindirim sorunu da yaşıyor hangi ilçedesiniz size yakın uzman varsa önerelim bir muayene ettirin.
Dediğiniz ürünlerin hepsini sipariş ettim, elime ulaştıgi zaman kullanmaya başlayacağım.
Şuan Kullandığımız yem bado marka plus budgies complete food for budgies muhabbet kuşları için tam yem. Yediğine eminim görüyorum yediğini hatta yemini çok iştahla yiyor.
Kuşun videosu burada→ Watch unnamed | Streamable
İstanbul/Maltepe'de yim.
Acaba şu anda dal darısı vermem uygun olur mu

Lorca34

Aktif Üye
Dediğiniz ürünlerin hepsini sipariş ettim, elime ulaştıgi zaman kullanmaya başlayacağım.
Şuan Kullandığımız yem bado marka plus budgies complete food for budgies muhabbet kuşları için tam yem. Yediğine eminim görüyorum yediğini hatta yemini çok iştahla yiyor.
İstanbul/Maltepe'de yim.
Takviyelerden önce sorunu anlamak için veterinere gitmeniz gerekir. Hastalık varsa kendi kendine düzelmez çünkü. Kanatlılara bakan veteriner önersin arkadaşlar size Anadolu yakası için.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
İstanbul/Maltepe'de yim.
Ümraniye Vetumay veteriner kliniği size en yakın uzman Burçak ın dediği gibi vakit kaybetmeden götürün muayene edilip dışkı analizi yapılsın.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuş video da iyi görünmüyor. Tünek olduğu halde tabana inmiş artık. Ayrıca takviyelerin hastalıkları tedavi etme amacı yoktur. Kanatlı uzmana götürmeniz uygun olur.

Sebile Sümeyye

Yeni Üye
Ümraniye Vetumay veteriner kliniği size en yakın uzman Burçak ın dediği gibi vakit kaybetmeden götürün muayene edilip dışkı analizi yapılsın.
Kusu dun yakinimdaki bir veterinere götürdüm. Mantar olduğunu söyledi ve organlarına yayıldığını söyledi 3 tane ilaç verdi damla şeklinde. 1isi kusması için bunu her gün 8 saat arayla ağzına 1 damla şeklinde damlatmami kusma yoğunluğuna göre ayarlamami söyledi. 2.si Mantar-Antibiyotik damlası. Bunu her gün degisicek şekilde suluguna az miktarda su koyup 10 damla damlatmami söyledi.3.su ise Vitamin verdi bunu da her gün sabah akşam 1 damla ağzına vermemi söyledi. Dün başladım geldikten sonra bugün hayvan resmen fenalaştı aşırı halsiz, artık kusmuyor ama kusura bakmayın aynı sarhoş gibi oldu. Düz yolda yürüyemiyor, düşüyor kafesin tabanında bile dolasamiyor. Su içmiyor kakası değişik asidik şekilde oldu resmi var. Veterinere sordum bana suyuna 10 damla katılan Mantar-Antibiyotik ilacını 5 damlaya indirmemi, 3 saatte 1 ağzına temiz su vermemi söyledi. Artık ilaç kullanmayı düşünmüyorum en azından kuş duzelene kadar. Ne yapmalıyım? Şuan elimde darı var ondan baya yiyor bide zorla şu icirmeye çalışıyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Size kanatlı uzmanı önermiştim ona gitmeniz gerekirdi. Verdiği ilaçların tam olarak adları nelerdir?

Üst Alt