• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Yavrularım Hakkında

kemalettin

Yeni Üye
Merhaba 1 adet çiftimin 4 adet yumurtası vardı şu güne kadar hepsi iyiydi büyüyorlardı 3 tanesi tüylenmeye başlamıştı diğeri ise yavaş yavaş büyüyordu bugün sabah saat 08:30 sırasında yuvalığın kapağını açtım, fakat 2 adet yavrunun öldüğünü gördüm yuvalıktan aldım direk fakat burda sormamdaki neden yavruların neden ölmesi çünkü hiçbirşeyleri yoktu yavruların anne babası ise gayet ilgileniyordu kuşlar ile.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba 1 adet çiftimin 4 adet yumurtası vardı şu güne kadar hepsi iyiydi büyüyorlardı 3 tanesi tüylenmeye başlamıştı diğeri ise yavaş yavaş büyüyordu bugün sabah saat 08:30 sırasında yuvalığın kapağını açtım, fakat 2 adet yavrunun öldüğünü gördüm yuvalıktan aldım direk fakat burda sormamdaki neden yavruların neden ölmesi çünkü hiçbirşeyleri yoktu yavruların anne babası ise gayet ilgileniyordu kuşlar ile.
Yavrularda ezilme veya siyah lekeler varmiydi kursaklari dolumuydu

kemalettin

Yeni Üye
+ Anne kuş kusmaya başladı. (Düzenleme 1 kez kustu şuan normal)

Son düzenleme:

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Ilk kuluçka mi yeteri kafar beslenmiş mi yavrular,mama vs başka bir şey verildi mi nem , hava sirkulasyonu ne durumda , üretimhane mi kuşların olduğu yer.

kemalettin

Yeni Üye
Ilk kuluçka mi yeteri kafar beslenmiş mi yavrular,mama vs başka bir şey verildi mi nem , hava sirkulasyonu ne durumda , üretimhane mi kuşların olduğu yer.
Hayır daha öncede kuluçkaları oldu onlardada 1-2 defa öldü onlarda kafama takmadım ama artık kafama takılmaya başladı mama olarak yavrulara ben kendim vermedim ama anne ve babasına yumurta sarısı ile yumurta beyazını ezip mama kabına koymuştum, hava olarak ben 6 gün karadenize gitmiştim babam sadece su yem ve kontrolunu yapıyordu, cam vs açılmadı, kendi odamda bakmaktayım.

Son düzenleme:

kemalettin

Yeni Üye
3. Yavrumda ben evde değilken ölmüş geldiğim gibi tüm kafesi temizledim "Nutri Max AD3E" adında vitamın aldım

Rusalka

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 8101

Anneden böyle bir sıvı aktı sizce nedir şuan tedirgin olmaktayım?
Üstadlar daha iyi bir yorum yapacaktır ancak ben kendi deneyimimi paylaşayım sadece fikir olması açısından. Benim dişi kuşum kısa zamanda çok fazla yumurtladigi için bir yumurtasını kabuksuz şekilde böyle dışkılayarak içinden atmıştı.

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
@Tuğrul Bey , @Ufuk Yalçın bi müsait iseniz bakar mısınız. Dişi kuşuma birşey olmasını istemiyorum.
Her şey olabilir analiz yapilmasi lazım boyle durumlarda yavru ölüm konularında , yere peçete koyun dışkı görelim, yavrulu olan kuslarda olan diskiya benziyor gibi ama bakmak lazım yinede.Çok geçmis olsun

Üst Alt