• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Vitamin Kullanımı

"Misket"

Aktif Üye

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar, elimde bulunan vitaminleri aşağıya ekliyorum. Bu vitaminleri ya da önerebileceğiniz başka vitamin, probiyotik vs. olursa ne sıklıkta vermemiz gerekiyor. 3 aylık muhabbet kuşu için. Önereceğiniz vitamin, probiyotikler çok pahalı olmazsa sevinirim malum öğrenciyiz 😊
Ekli dosyayı görüntüle 15633Ekli dosyayı görüntüle 15634Ekli dosyayı görüntüle 15636
Bu markaları daha önce duymadım ama bana önerilenleri söyleyeyim:
Multivitamin: gervit-w
Probiyotik: entrobac
Tüy döneminde: bt amin forte
Bunları haftada 1 kez veya 2 haftada 1 veriyorum, suyuna karıştırılıyor. Bölünmüş olarak alırsan tanesi 15 lira falan oluyor ki sana bölünmüş lazım zaten. (Damla damla kullanıldığı için hemen bitmiyor ve 6 ay sonra bitmese bile atmak gerekiyormuş) Bölünmüş olarak satan güvenilir yerler var internette. Meyve sebze yiyorsa vitamine gerek yok diyenler de var, benimki yemediği için içim rahat etmiyor ☺

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Marka olarak güvenmiyorum önerdiğim probiyotik ürünleri: diayzme 256 ,röhnfied entobac ikisinden biri
B vitamini: bt amin forte
Multivitamin: GERVİT-W, PHARMAVETTİ SUPRAVİT
Tamamlayıcı yem denileni bilmiyorum önermem onun yerine versele laga ,garden mix sağlık tohumu quik kondisyon

Aydin E.

Aktif Üye
Merhaba,

Muhabbet kuşu için rutindeki haftalık vitamin ve probiyotik takviyesini nasıl ayarlamalıyım? Haftada 1 gün multivitamin, 1 gün probiyotik şeklinde yeterli olur mu? Probiyotik takviyesi için elimde diazyme 256 var şu an için. Multivitamin olarak görseldeki ürün var. Bu ürünlerle ilgili sorun var mı? Yenilerini almalı mıyım?

Ekli dosyayı görüntüle 18176

Tüy dönemi ve hastalık zamanındaki takviyeler değişecektir elbette ama rutin bakımı doğru yapıyor muyum emin değilim.

Teşekkürler şimdiden.