• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşu vik viklemesi

Batuhan00

Yeni Üye
Muhabbet kuşum yaklaşık 1.5 aydır hapşırıyor ve baya sağlam güvence altına aldım o zamandan beri, B vitamini veriyorum internetten kuş için aldığım+ petshoplardaki multi vitamini ve soğuk algınlığı damla ilaçlarını veriyorum suyuna (Her gün bir tanesi hepsini tek günde vermiyorum ve suyunu da yeniliyorum her gün). Bugün çok hapşuruyor son 2-3 saattir ve dün gecede tam uyumadan önce vik vik diye ses duydum hemen kalktım araştırdım solunum yolu hastalığı olabilir diyor ne yapmam lazım başka bu hayvanın iyileşmesi için cam kapı bile açmıyoruz odada, iyileşsin diye 1,5 aydır düzelmedi (arada bir havasız kalmasın diye açıyorum + en az hava alan yerine koyuyorum kapıyı açınca da).Lütfen bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim ve veterinere götür demeyin lütfen, param yok ve yakında güzel yer yok gidene kadar çok ceyran yerler o yüzden

Video :Watch unnamed | Streamable (Daha yoğun ve sesli yapıyor videoyu sabah çektim akşam oldu daha belirgin şuan sesler )başta ses yapıyor vik gibi onu yapıyor ve artmaya başladı bugün kuyruğunda nefes alırken biraz aşağı çekme var gibi ama şu videodaki kadar değil
denge içinde yapıyor olabilir emin değilim kuyruk videosunu istersenizde onu da atabilirim

Dışkı:o7pol79.jpg - Hızlı Resim

1 aydır C vitaminli antidoksanlı vitamini veya B vitaminini veriyordum her gün birisini son 5 gündür multivitaminle değiştirmiştim B vitaminini kuş bir türlü iyileşmiyor ne yapabilirim. Birde 2-3 gün önce bir 20 dk fln balkonda unutmuşuz orasıda esiyordu maalesef..

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ailemize Hoşgeldiniz 😊
Hangi videodaki kuşa bakıp yorum yapmamız gerekiyor?
Sizdeki ürünlerin hepsinin bir arada resmini ekler misiniz 👍
Kuşunuzun altına kağıt havlu koyun yapacak yeni dışkıların fotoğrafini çekip ekleyiniz.

Batuhan00

Yeni Üye
Ailemize Hoşgeldiniz 😊
Kuşunuzun altına kağıt havlu koyun yapacak yeni dışkıların fotoğrafini çekip ekleyiniz.
Tabi dışkısını yaptığında sizinle paylaşıcam hemen birde video çektim vik sesinin tam olarak nasıl bir şey olduğunu anlatmak için birde şimdi yutkunma haraketi yapmayı başladı son 2 saattir onu da çektim 10 dk ya uploadlarım her ikisini

Batuhan00

Yeni Üye
Ailemize Hoşgeldiniz 😊
Watch kuş | Streamable : Bu da yeni ilk hapşırıyor , ortalarda kusma haraketi yapıyor , sonda da o dediğim vik sesini yapıyor bu arada erkekte yoktu şimdi farkettim erkekte yapıyor aynı sesi

İlaçlardan en soldaki Bt amin forte

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Havakeselerini rahatlatacak nefes açıcı alıp ya suyunda verelim yada ortama spreyleme yapın.Bagisiklik için günlük mama yapip içine kekik ve tarçın serperek servis yapın.suyuna da gerwit, entrobac ve BT amin Forte temin edin çünkü elinizdeki ürünlerden ikisi işe yaramıyor.Dedigim ürünleri yaklaşık 20 gün verelim düzelme olmazsa o zaman tekrar yazın bir ilaç önerelim kuş sağlığı için ilaç 👍 öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirelim sonra ilaç

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Geçmiş olsun. Hastalık durumları hariç normalde suluktan takviyeler her gün verilmez genelde. Araya en az bir gün taze su koyulur. Fakat soğuk algınlığı ilaçları için bir şey diyemeyeceğim.

İkinci olarak diğer kuşunuzda da başladığına göre bulaşıcı hastalık. Diğer kuşlarınıza da bulaşmadan ayırın isterseniz hasta kuşlarınızı. Ayrıca kafesleri hergün dezenfekte etmek gerekebilir.

Yeşil olan kuş bana obez gibi geldi. Çok kilolu duruyor. Eğer her gün dönüşümlü bu ilaçları veriyorsanız 3 günde bir vitamin denk geliyor demektir. Bu da fazla olabilir kuşlarınız için. Genelde haftada bir verilir vitaminler.

İhtimal olarak söylüyorum kuşlarınızın bağışıklığı probiyotik eksikliğinden de düşmüş olabilir. Bunun için genelde rutin bakımda multivitamin ve b vitamininin yanında probiyotik de verilir.

Daha doğrusu bu takviyelerin de sonu yok gibi. envait çeşit takviye var. Fakat evde beslenen kuşlarda biraz kaliteli bir bakımla uzun yıllar sorunsuz yaşayabilir kuşlarınız.

Örneğin rutin bakımda buğday ve çeşitli tohumların filizlendirmesi (haftada veya 2 haftada bir), multivitamin kullanacaksanız gervit gibi kaliteli bir mıltivitamin (içinde vitaminlerin sentezlenmesini sağlayan temel aminoasitler de var), tüy dönemleri için b vitamini kompleksi (bt amin forte çok iyidir), tohumlardan alamadığı protein, yağ gibi şeyler için mama hazırlayabilirsiniz (haftada bir) Tabi obez kuşları hariç tutuyorum. Onların daha beter yapar bu bakım. Ve en önemlisi uçacak bir alan. Düzenli olarak egezersiz yapmalarını sağlamalısınız.

Kafes temizliği gibi şeylere de dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız pek.

Bu kadar yazdım çünkü kuşlarımızı hasta olmadan önce sağlıklı tutmak hem onları enerjik ve mutlu yapar hem de bizler de kuş bakmak dediğimiz bu hobiden keyif alırız. Anladığım kadarıyla kuş sayınız en az 4 tane. Kuş sayısı arttıkça problemlerin de katlanarak artması işten bile değil bir hastalık durumunda. Geçmiş olsun.

Batuhan00

Yeni Üye
Havakeselerini rahatlatacak nefes açıcı alıp ya suyunda verelim yada ortama spreyleme yapın.Bagisiklik için günlük mama yapip içine kekik ve tarçın serperek servis yapın.suyuna da gerwit, entrobac ve BT amin Forte temin edin çünkü elinizdeki ürünlerden ikisi işe yaramıyor.Dedigim ürünleri yaklaşık 20 gün verelim düzelme olmazsa o zaman tekrar yazın bir ilaç önerelim kuş sağlığı için ilaç 👍 öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirelim sonra ilaç
İlaçların ikisini sipariş verdim.Nefes rahatlatıcı olarak ne almalıyım ve bu 4 ilacı nasıl kullanmalıyım hepsini tek seferde mi damlatayım yoksa her gün birisini 10 damla şeklinde mi

Batuhan00

Yeni Üye
ilaçlar elime geldi nasıl vereyim ilaçları her gün birisi mi yoksa 3 ünü azar damla karışık mı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
ilaçlar elime geldi nasıl vereyim ilaçları her gün birisi mi yoksa 3 ünü azar damla karışık mı
Merhaba geçmiş olsun, ilaç değil takviyedir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Hepsi farklı günlerde verilmeli karışmamalıdır

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Buyrun okuyun lütfen

Batuhan00

Yeni Üye
Buyrun okuyun lütfen
Gerwit w ilacı suya attığımda bt amin forte gibi suya karışmıyor dibine çöküyor adeta normal mi müşteri hizmetine yazdım ama cevap alamadım belki biliyorsunuzdur

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Gerwit w ilacı suya attığımda bt amin forte gibi suya karışmıyor dibine çöküyor adeta normal mi müşteri hizmetine yazdım ama cevap alamadım belki biliyorsunuzdur
Gervit yağ bazlı bir ürün olduğu için normaldir. Dibe çöker veya üstünde kalır. Tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Sorun yok vitaminde.

Batuhan00

Yeni Üye
Kuşta bir gelişme olmasını bekledim 20 günden uzun sürdü ve yani kuşta ilaçların üçünü de kullanmama rağmen bir gelişme yaşanmıyor hatta kötüleşme yaşandı bugün daha çok hapşırıyor ve garip biraz farklı gibi sanki hapşırması videosunuda yakalayabildiğim kadar çektim :Watch WhatsApp Video 2025-10-25 at 12.59.44 | Streamable (parmağım üstüne gelmiş bir kısımda ama hapşırma aynı ilk hapşırmasındaki kadar sesli)

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kuşta bir gelişme olmasını bekledim 20 günden uzun sürdü ve yani kuşta ilaçların üçünü de kullanmama rağmen bir gelişme yaşanmıyor hatta kötüleşme yaşandı bugün daha çok hapşırıyor ve garip biraz farklı gibi sanki hapşırması videosunuda yakalayabildiğim kadar çektim :Watch WhatsApp Video 2025-10-25 at 12.59.44 | Streamable (parmağım üstüne gelmiş bir kısımda ama hapşırma aynı ilk hapşırmasındaki kadar sesli)
Bu çocuğu bir kanatlı uzmanına götürüp muayene ettirip röntgenini çektirmenizi tavsiye ederim. Konumuz İstanbul gözüküyor Vetform Gözde hoca size yakınsa oraya gidebilirsiniz.

Batuhan00

Yeni Üye
Bu çocuğu bir kanatlı uzmanına götürüp muayene ettirip röntgenini çektirmenizi tavsiye ederim. Konumuz İstanbul gözüküyor Vetform Gözde hoca size yakınsa oraya gidebilirsiniz.
veteriner fiyatları pahalı mı ortalama fiyatlar neler acaba

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Muhabbet kuşum yaklaşık 1.5 aydır hapşırıyor ve baya sağlam güvence altına aldım o zamandan beri, B vitamini veriyorum internetten kuş için aldığım+ petshoplardaki multi vitamini ve soğuk algınlığı damla ilaçlarını veriyorum suyuna (Her gün bir tanesi hepsini tek günde vermiyorum ve suyunu da yeniliyorum her gün). Bugün çok hapşuruyor son 2-3 saattir ve dün gecede tam uyumadan önce vik vik diye ses duydum hemen kalktım araştırdım solunum yolu hastalığı olabilir diyor ne yapmam lazım başka bu hayvanın iyileşmesi için cam kapı bile açmıyoruz odada, iyileşsin diye 1,5 aydır düzelmedi (arada bir havasız kalmasın diye açıyorum + en az hava alan yerine koyuyorum kapıyı açınca da).Lütfen bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim ve veterinere götür demeyin lütfen, param yok ve yakında güzel yer yok gidene kadar çok ceyran yerler o yüzden

Video :Watch unnamed | Streamable (Daha yoğun ve sesli yapıyor videoyu sabah çektim akşam oldu daha belirgin şuan sesler )başta ses yapıyor vik gibi onu yapıyor ve artmaya başladı bugün kuyruğunda nefes alırken biraz aşağı çekme var gibi ama şu videodaki kadar değil
denge içinde yapıyor olabilir emin değilim kuyruk videosunu istersenizde onu da atabilirim

Dışkı:o7pol79.jpg - Hızlı Resim

1 aydır C vitaminli antidoksanlı vitamini veya B vitaminini veriyordum her gün birisini son 5 gündür multivitaminle değiştirmiştim B vitaminini kuş bir türlü iyileşmiyor ne yapabilirim. Birde 2-3 gün önce bir 20 dk fln balkonda unutmuşuz orasıda esiyordu maalesef..
Merhabalar, ben kendi kuşumda da gözlemledim bu belirtileri. Hapşırmayla başladı, uçarken, yem yerken ve su içerken sonrasında geceleride aynı vikvik sesi çıkarmaya başladı ( hatta ağzını açıp sanki nefes alamıyornuşçasına bağırıyordu
) Üç veteriner gördü. Her tedaviyi uyguladık ama çok garip gelecek ki kursaktan beslediğimde bu vik vik sesleri son buluyor. Bizde bu hastalık her ne ise iki kez tekrarladı. Geçen hafta kursaktan beslettim kuşum yine iyileşme gösteriyor. Bilmem sizde fayda eder mi ama ben tek faydayı kursaktan beslemede buldum..

Batuhan00

Yeni Üye
Merhabalar, ben kendi kuşumda da gözlemledim bu belirtileri. Hapşırmayla başladı, uçarken, yem yerken ve su içerken sonrasında geceleride aynı vikvik sesi çıkarmaya başladı ( hatta ağzını açıp sanki nefes alamıyornuşçasına bağırıyordu
) Üç veteriner gördü. Her tedaviyi uyguladık ama çok garip gelecek ki kursaktan beslediğimde bu vik vik sesleri son buluyor. Bizde bu hastalık her ne ise iki kez tekrarladı. Geçen hafta kursaktan beslettim kuşum yine iyileşme gösteriyor. Bilmem sizde fayda eder mi ama ben tek faydayı kursaktan beslemede buldum..
Ağzını açıp nefes alamıyor gibi bir ses çıkartmıyor ama dediğiniz kalan her şey aynı. Kursaktan beslemek için kaç saatte bir uyguluyorsunuz ve yetişkin kuşu için olur mu

Batuhan00

Yeni Üye
birde diğer konularınızı okudum veteriner masrafları ne kadar tuttu tek sefer röntgenle birlikte

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Ağzını açıp nefes alamıyor gibi bir ses çıkartmıyor ama dediğiniz kalan her şey aynı. Kursaktan beslemek için kaç saatte bir uyguluyorsunuz ve yetişkin kuşu için olur mu
Bir kere kursağı doldurduktan sonra düzeldi. Sadece bir kez yaptım bunu.

Üst Alt