• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tsc6045

Müdavim
Evde 3 muhabbet kuşu ve 1 sultan papağanımız var. Keyifleri yemeleri içmeleri iyi. Kendim sağlık personeliyim. Nöbete gitmediğim her gün sabahtan akşama kadar dışarıdalar. Nöbete gittiğim zaman da eşim akşam iş çıkışında dışarı çıkarıyor. Dışarıda erkek muhabbet kuşum hariç hepsi hareketli. Bahsettiğim kuşum sürekli uyur. Artık alıştık. Ancak kafeste sultan papağanının dışkısı yeşil dışarıda sulu. Diğerleri de kakasını peçete üzerine yapınca ilk önce etrafına yeşil sıvı yaymıyor. Daha sonra baktığım zaman yeşillik mevcut oluyor. Bir de sultan papağanı sadece bir kere eşimin omzuna bir tane sindirilmemiş yem bulunan kaka yaptı. Bir daha da yapmadı. Sizce ne olabilir? Bulunduğum şehirde kanatlı uzmanı yok,sadece anlayan bir hekim ve üretici var.

Tsc6045

Müdavim
Takviye olarak Gervit,probiyotik,Kalsilux,Powermax Biotin,sedochol kullanıyoruz. Yemleri prestige verselaga yem(sultan-muhabbet ayrı ama dışarıda sultan papağanı muhabbet kuşu yemi yiyor) Dezenfektan olarak da virkon-s haftalık kullanıyoruz.

eceyasemin

Aktif Üye
1. Olarak yeşillik verdiğiniz zaman dışkı değişikliği olabilir. Probiyotik olarak ne kullanıyorsunuz entrobac kullanabilirsiniz 3 günlük kullanımdan sonra dışkı düzeliyor bende kullanıyorum. Grit kuş kumu da alabilirsiniz sindirim açısından bulunması gerekiyor kafeste.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evde 3 muhabbet kuşu ve 1 sultan papağanımız var. Keyifleri yemeleri içmeleri iyi. Kendim sağlık personeliyim. Nöbete gitmediğim her gün sabahtan akşama kadar dışarıdalar. Nöbete gittiğim zaman da eşim akşam iş çıkışında dışarı çıkarıyor. Dışarıda erkek muhabbet kuşum hariç hepsi hareketli. Bahsettiğim kuşum sürekli uyur. Artık alıştık. Ancak kafeste sultan papağanının dışkısı yeşil dışarıda sulu. Diğerleri de kakasını peçete üzerine yapınca ilk önce etrafına yeşil sıvı yaymıyor. Daha sonra baktığım zaman yeşillik mevcut oluyor. Bir de sultan papağanı sadece bir kere eşimin omzuna bir tane sindirilmemiş yem bulunan kaka yaptı. Bir daha da yapmadı. Sizce ne olabilir? Bulunduğum şehirde kanatlı uzmanı yok,sadece anlayan bir hekim ve üretici var.
Merhaba burda gördüğüm dışkı normal😊👍
Sindirim için kafeste mutlaka grit kum olsun,
Dışkı suyu yani idrar renkli yazmışsınız, onun da fotoğrafını paylaşır mısınız 😊

Tsc6045

Müdavim
Çok teşekkür ederim grit kum sadece sultan papağanının kafesinde mevcut mubişler yemiyor. Probiyotik entrobac aldık ama evde ölen mubişim için üretici abinin verdiği var. Marka bilmiyorum ancak aynı görüntüde. Yeşillik veriyoruz dersem yalan olur. Çok nadir veriyoruz. Birbirlerini kıskanıp yeşillikleri yerlere atıyorlar. 😂😂 yani sultan papağanı bizi kıskanıyor ama dişiler yemleri ve oyuncakları kıskanıyorlar.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim grit kum sadece sultan papağanının kafesinde mevcut mubişler yemiyor. Probiyotik entrobac aldık ama evde ölen mubişim için üretici abinin verdiği var. Marka bilmiyorum ancak aynı görüntüde. Yeşillik veriyoruz dersem yalan olur. Çok nadir veriyoruz. Birbirlerini kıskanıp yeşillikleri yerlere atıyorlar. 😂😂 yani sultan papağanı bizi kıskanıyor ama dişiler yemleri ve oyuncakları kıskanıyorlar.
Grit kumu ve dışkıyı paylaşır mısınız 😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Diğer kuşlara da verin lütfen, onlar ihtiyacı olunca mutlaka yer👍🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim ☺ veririm ancak şimdi kontrol ettim bu tek kalan dişinin dışkısı 4 kuşa da versem 3 gün probiyotik problem olur mu?
Rica ederim 😊🤲
Sıkıntı yoksa vermeyin yükleme olur diğerleri, yarın hepsine verin, ertesi gün tek kuşa verin, diğerleri taze kapalı şişe su, dışkı suları yani idrar, sarı olur endişe etmeyin, sağlıklı canlarımıza haftada 1 gün😊👍

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sürekli uyuyan candostunuz neden öyle? Normal bir kuş sürekli uyumaz, kaç yaşında? elinizde olan takviyeler neler?

Tsc6045

Müdavim
Sürekli uyuyan candostunuz neden öyle? Normal bir kuş sürekli uyumaz, kaç yaşında? elinizde olan takviyeler neler?
Aynılarını kullanıyorum 9-10 aylık aslında ama ruhu yaşlı çocuğumun. Ben tüy problemine bağlıyorum uçamıyor. Depresyon gibi olabilir 3 ü uçarken o sadece kanat çırpıyor bazen gaza gelip yere atlıyor. Hatta geçen gün bir uyuma şeklini yakaladık baya komik duruyordu. İlk görünce öldü zannetmiştim . Seslensek bile bakmıyor. İlk yavruluktan beri durgun bir kuş.

Tsc6045

Müdavim
Takviye olarak aynı şeyleri kullanıyoruz.veteriner Biotin önermişti. zorla da olsa bu kuşuma veriyorum. Yumurta maması aldım içine katmak için sevmedi. Sulukta veriyorum ben de. Hepsi de içiyor. Yani tüy sıkıntısını çözemedik maalesef. Bu durum beni üzüyor ..

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Aynılarını kullanıyorum 9-10 aylık aslında ama ruhu yaşlı çocuğumun. Ben tüy problemine bağlıyorum uçamıyor. Depresyon gibi olabilir 3 ü uçarken o sadece kanat çırpıyor bazen gaza gelip yere atlıyor. Hatta geçen gün bir uyuma şeklini yakaladık baya komik duruyordu. İlk görünce öldü zannetmiştim . Seslensek bile bakmıyor. İlk yavruluktan beri durgun bir kuş.
Tüy hastası kuşlara biotin verilir evt, içinde H ve A vitamini vardır, muz, yumurta sarısı, yulaf,ıspanak bunlarda da doğal biotin içerir.
Bt amin forte :kas tüy kemik gelişimi için
Gervit-w : multivitamin büyüyüp gelişmesini
Entrobac : probiyotik bağışıklık sistemi için
Takviyelerini de ihmal etmeyin lütfen

Tsc6045

Müdavim
Tüy hastası kuşlara biotin verilir evt, içinde H ve A vitamini vardır, muz, yumurta sarısı, yulaf,ıspanak bunlarda da doğal biotin içerir.
Bt amin forte :kas tüy kemik gelişimi için
Gervit-w : multivitamin büyüyüp gelişmesini
Entrobac : probiyotik bağışıklık sistemi için
Takviyelerini de ihmal etmeyin lütfen
Bt aminforte hariç diğerlerini kullanıyoruz da ben bt amin forteyi de gerwit ile aynı diye almamıştım aynı değil miydi?

Üst Alt