• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Makale Muhabbet Kuşu ve Papağanlarda Kemirme Alışkanlıkları

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Muhabbet kuşu veya papağan besleyenlerin çoğu, kuşlarının kemirme alışkanlıklarından şikayetçidir. Bebeklerde, bir nesneyi tanımanın en iyi yolu, o nesneyi ağzına almak, tadına bakmak, ağzına sığıp sığmamasına göre boyutunu öğrenmektir. Kuşlarımızda da bir nesneyi tanımanın yolu aynı bu şekildedir. Bir nesneyi tanımak için onu bir miktar tatmaları gerekir, yani kemirmeleri :) Eve yeni gelen muhabbet kuşlarımız da mesela, elimize alışmaya başladıkları dönemde elimize ya da parmağımıza minik minik gagasını vurarak ya da ısırıyormuş gibi yaparak elimizin zararlı olup olmadığını, herhangi bir tehlike oluşturmayacağını, kendisine ne dereceye kadar dayanabileceğini test ederler.

images (1).jpg

Bazen de, sadece meraklı oldukları için, oyun oynamak için kemirirler nesneleri. Örneğin oyuncaklarını, tüneğini, boyalı kafeslerde kafesin boyasını.. Hatta gaga taşı ve kalamar kemiğini de bir bakıma bu tarz sebeplerden dolayı kemirirler. Böylece hem gagasını törpülemiş olur, hem de kemirme ihtiyacını giderir, (kalamar kemiği için) aynı zamanda kalsiyum ihtiyacını da giderir.

images.jpg

Fakat bazı durumlarda, kuşlarımızın bazı şeyleri kemirmesi onlara zarar verebilir. Örneğin ev içinde baktığımız bitkilerden bazıları, kablolar, strafor gibi şeyleri kemirmek isterler fakat bunlar kuşlarımızın sağlığını olumsuz olarak etkileyebilir. Bu sebeple bu nesnelere kuşumuzun erişmesini engellemeli, ya da kuşumuzun bunlara erişimi olabilme ihtimaline karşı gözümüzü üstünden ayırmamalıyız. Ayrıca kemirme ihtiyacını karşılamak için kafes içine ve dışına kemirebileceği nesneler koyarak, zararlı bir şey kemirmeye çalıştığında oradan uzaklaştırıp kemirmesini istediğimiz nesnenin yanına götürmek de işe yarayabilir.

indir.jpg

Dikkat: Bu yazı, kafeskuslari.com ailesine aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eneğine sağlık Feyzacım. 🤗

Tanım süper. 😀 Cidden uçan kemirgenler ya bizimkiler özellikle. 🙄 Çantayı bile kemiriyorlar. İlmik ilmik olmuş hep. 🤣
Teşekkür ederim canım :) Çantan güzel değilmiş yeni bir imaj yaratmış seninkiler, daha ne istiyosun Kübra sen de yani 😁😁😁

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Strafor düşmanı Fıstık bu konuyu beğenmedi… 😁😁
Fıstıkcığımın girişimi belgelerle arşivlendii😁
🤣🤣🤣 Strafor delisi Fıstık. 🤭 Kemirmekten ne anlıyorlar acaba çok merak ediyorum. Stres falan mı atıyorlar acaba? Diğerleri de kitapları kemiriyor. Mangalarımın ciltleri artık yok. Çoğu kitabın kapağında izleri var sağolsunlar. 🤣

Teşekkür ederim canım :) Çantan güzel değilmiş yeni bir imaj yaratmış seninkiler, daha ne istiyosun Kübra sen de yani 😁😁😁
Kuş imajı bir başka oluyor tabi. 😀

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
🤣🤣🤣 Strafor delisi Fıstık. 🤭 Kemirmekten ne anlıyorlar acaba çok merak ediyorum. Stres falan mı atıyorlar acaba? Diğerleri de kitapları kemiriyor. Mangalarımın ciltleri artık yok. Çoğu kitabın kapağında izleri var sağolsunlar. 🤣
Gaga* tiryakiliği onlarınki😁

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Benim çocuklarım ömrümü kemirmekten başka bişeylere zarar vermezler maşallah maşallah, birde birbirlerinin kuyruklarını kemirmekten 🤭
Bizde ömür kemiren bir tek Elif var, kanatsız kelebeğim 🤣 Sultancığım sağ olsun, bırak bir yeri kemirmeyi, 1 buçuk saat omzumda dursa bir tane dışkı bile yapmıyor da kafesine gidince bırakıveriyor saygılı terbiyeli çocuğum benim 😂

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Eline sağlık Feyza 🌸 Maviş 1 senedir 3-5 lokma kalamar kemirmişken Pamuk nasıl 1 günde yarısını kemirdi diye araştırıyordum ☺

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eline sağlık Feyza 🌸 Maviş 1 senedir 3-5 lokma kalamar kemirmişken Pamuk nasıl 1 günde yarısını kemirdi diye araştırıyordum ☺
Bebekken ne kadar ihtiyacı olduğuna değil, ilgisini ne kadar çektiğine göre hareket ediyorlar çünkü 😂 büyüdükçe o da ihtiyacı kadar kemirmeyi öğrenicek 😊

Üst Alt