• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Muhabbet kuşu uyku, öğürme

Batuş

Aktif Üye
Merhabalar dostlar, muhabbet kuşum bir anda rahatsızlandı sıcak havadan mı cereyanda mı kaldı anlayamadık. 1 hafta önce hayvan hastanesi götürdüm. Koyu yeşil Aşırı ishal, uyku hali, dengede durmama ve yem yemiyor su içmiyordu. Antibiyotik ve entrobac verdi. Cicibebeyide sulandırıp şırınga ile vermemi söyledi. 4 gün sonra ishali kesildi. Dün beyaz dışkı başladı bugün oda normale döndü. Ancak halen yem ve su tüketmiyor. Şırınga ile kendim besleme yapıyorum. Bugün gözünü açamıyor sürekli uyuyor ve öğürme başladı antibiyotik burnuna mı kaçtı bilmiyorum burnundan sümüksü bir sıvı geliyordu nefes aldıkça onuda bayağı temizlemeye çalıştım. Titremesi ilk baştan beri geçmedi. Ne yapabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum. Çok kaşıntısı var gibiydi o yüzden hafif spreyleme yaptım az önce. Son foto ondan dolayı biraz kabarık çıktı. IMG-20240717-WA0019.jpg17212129918374088943428196902328.jpg

Batuş

Aktif Üye
Hastalık süresince kullandığım ilaç ve takviyeler, yumurta maması cicibebe bebe ile karıştırıp sulandırıp vermeye çalıştım. Gervit vitamin, entrobac probiyotik, kiki immune system amino asit, diarex isal ilacı ve hayvan hastanesindeki hekimin verdiği antibiyotik bugün bırakmam lazım normalde 1 hafta kullanın demişti.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence bir an önce tekrar kanatlı veterinere götürün kuşun durumu pek iyi gözükmüyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hastalık süresince kullandığım ilaç ve takviyeler, yumurta maması cicibebe bebe ile karıştırıp sulandırıp vermeye çalıştım. Gervit vitamin, entrobac probiyotik, kiki immune system amino asit, diarex isal ilacı ve hayvan hastanesindeki hekimin verdiği antibiyotik bugün bırakmam lazım normalde 1 hafta kullanın demişti.
Oksijen alması gerekiyor kanatlı uzmanı görmeli🤲

Batuş

Aktif Üye
Oksijen alması gerekiyor kanatlı uzmanı görmeli🤲
Sebebi ne olabilir sizce az önce hekime tekrardan sordum yapılabilecek bir şey yok pek antibiyotike devam edin dedi. Getir götür yolda da perişan olmasın dediler ne yapabilirim öneriniz ne olur karnında sertlikte başlamış aç kalıyor zayıfladı tabi ondan sanırım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sebebi ne olabilir sizce az önce hekime tekrardan sordum yapılabilecek bir şey yok pek antibiyotike devam edin dedi. Getir götür yolda da perişan olmasın dediler ne yapabilirim öneriniz ne olur karnında sertlikte başlamış aç kalıyor zayıfladı tabi ondan sanırım
Evde yapılacak tek şey aç kalmaması için besleme yapın, en sevdiği yemleri verin, eğer ki aparat varsa elbesleme maması ile kursaktan besleme yapın🤲

Batuş

Aktif Üye
Evde yapılacak tek şey aç kalmaması için besleme yapın, en sevdiği yemleri verin, eğer ki aparat varsa elbesleme maması ile kursaktan besleme yapın🤲
c6u8p5z.jpg son durum bu şekilde bide böyle cuk cuk ses yapıyor arada genzi dolu gibi. Samsunda kuş üstüne uzman bir tanıdığınız var mı acaba kimi aradıysam kuş bakmıyoruz dediler

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzda solunum problemi var sinüzit bile olabilir dışkı düzeltilir çok ishal gibi durmuyor ancak solunumu sıkıntılı. Samsun için baktım hayvan hastanesi gözüküyor siz solunum problemi var diyince antibiyotik mi diyorlar sadece?

Batuş

Aktif Üye
Kuşunuzda solunum problemi var sinüzit bile olabilir dışkı düzeltilir çok ishal gibi durmuyor ancak solunumu sıkıntılı. Samsun için baktım hayvan hastanesi gözüküyor siz solunum problemi var diyince antibiyotik mi diyorlar sadece?
4 gün önce götürdüm uyku hali devam ediyor diye antibiyotik devam dediler bu solunum sorunu bugün ortaya çıktı. Karnı da çizgi şeklinde sertleşmeye başladı. Kendine hiç elletirmezdi şimdi onu kaşıyorum bırakınca hemen geri geliyor dengesi de iyice kayboldu. Sanırım sona yaklaşıyoruz gibi sabah hemen hayvan hastanesine götüreceğim umarım ilgilenen birisi olur çünkü bir tek kişi kuştan anladığını söylediler.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkı açlık dışkısı değil. Yiyorsa iştahtan kesilmediyse olumlu düşünebiliriz. Videosunu ekler misiniz son duruma bir bakalım.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
4 gün önce götürdüm uyku hali devam ediyor diye antibiyotik devam dediler bu solunum sorunu bugün ortaya çıktı. Karnı da çizgi şeklinde sertleşmeye başladı. Kendine hiç elletirmezdi şimdi onu kaşıyorum bırakınca hemen geri geliyor dengesi de iyice kayboldu. Sanırım sona yaklaşıyoruz gibi sabah hemen hayvan hastanesine götüreceğim umarım ilgilenen birisi olur çünkü bir tek kişi kuştan anladığını söylediler.
24 saat açık gözüküyor internette bence bir an önce götürün sabaha kadar daha da kötü olabilir bir de aç bırakmamaya özen gösterin veya arayın denge kaybı ve nefes sorunu var diyin

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Nerede ikamet ediyorsunuz? Ona göre varsa kanatlı uzman önerelim. Geçmiş olsun. 🙁

Batuş

Aktif Üye
Nerede ikamet ediyorsunuz? Ona göre varsa kanatlı uzman önerelim. Geçmiş olsun. 🙁
Samsun da ikamet ediyorum. Sabah hayvan hastanesine kusma önleyici ilaç yazıp gönderdiler. Sonra özel bir kliniğe götürdüm. Röntgen çektiler. Bir tane de bağırsak için antibiyotik verdiler. Cicibebeyi bir an önce kesip a21 mama ile beslememi önerdiler. Kursak ve bağırsakları boş gazı var dediler. Uyku hali dengesizlik ve yem yememe devam ediyor. Hemen internetten a21 mama sipariş ettim. Sizlere ilaçların ve röntgen fotosunu ekleyeceğim.

Batuş

Aktif Üye
Dışkı açlık dışkısı değil. Yiyorsa iştahtan kesilmediyse olumlu düşünebiliriz. Videosunu ekler misiniz son duruma bir bakalım.
Tekrardan götürdüm. Röntgen çektiler ve birkaç ilaç verdiler. Cicibebeyi kesip a21 mama ile beslememi önerdiler. Flagyl antibiyotik, duphalyte sabah akşam 3 er damla, metpamid yemek öncesi 1 damla ve entrobac probiyotiğe devam etmemi söylediler. Röntgen ma0214a.jpg videosunda şimdi ekliyorum. Yanıtlarınızı bekliyorum. Röntgen sonrası kursak ve bağırsakların boş olduğunu ve gazı olduğunu söylediler. Kursak mantarına şüphelendiler fakat şuan için ağır ilaç olmasın diye mikostatin vermediler.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tekrardan götürdüm. Röntgen çektiler ve birkaç ilaç verdiler. Cicibebeyi kesip a21 mama ile beslememi önerdiler. Flagyl antibiyotik, duphalyte sabah akşam 3 er damla, metpamid yemek öncesi 1 damla ve entrobac probiyotiğe devam etmemi söylediler. Röntgen ma0214a.jpg videosunda şimdi ekliyorum. Yanıtlarınızı bekliyorum. Röntgen sonrası kursak ve bağırsakların boş olduğunu ve gazı olduğunu söylediler. Kursak mantarına şüphelendiler fakat şuan için ağır ilaç olmasın diye mikostatin vermediler.
Mikostatin kullanıyorum ben kuşumda kursak mantarı lakin kursak mantarında antibiyotik işe yaramaz aksine daha da artırır

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hepsi insanlar için kullanılan beşeri ilaç. Bu kadar ilaç yüklemesi karaciğer i ve başka organları etkiler. Metpamid i ben midem bulandigi zaman içiyorum geçirmesi için. Videosunu ve güncel dışkıları ekler misiniz.

Batuş

Aktif Üye
Hepsi insanlar için kullanılan beşeri ilaç. Bu kadar ilaç yüklemesi karaciğer i ve başka organları etkiler. Metpamid i ben midem bulandigi zaman içiyorum geçirmesi için. Videosunu ve güncel dışkıları ekler misiniz.
Watch unnamed | Streamable dün gece 1 hafta sonra ilk defa yen yemeye başladı sabahta hafif darı yiyordu yemi tam anlamıyla yiyemiyor ama kıramıyor sanırım çok kabuk yok. Dışkı normaldi anca biraz rengi koyu yeşildi. Sizce nasıl, pek iyi gözükmüyor düne göre bir tık daha iyi diyebilirim benim gözlememimle enfeksiyon mu var kursakta mı bir sorunu var solunumda mı bir sorun var çözemedik bir türlü

Batuş

Aktif Üye
Değerli dostlar, yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Havalarda çok sıcak bir türlü toparlanamadı can dostum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Yemi yeterli yemediği için bugün a21 maması elimde olmuş olur o lada takviye yapmayı düşünüyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sız elinizden geleni yaptınız. Elinizde kabuksuz yem varsa verin belki daha rahat yer. Birde besleme mamasının içine multivitamin varsa bir iki damla damlatın.

Üst Alt