• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu uçamıyor

Alp Alk

Yeni Üye
Muhabbet kuşunu yavruyken aldım ve şimdi 3 yaşında. Konuşuyo keyfide yerinde ilk sene gayet iyi uçuyordu fakat son 2 senedir uçamıyor herşeyi denedim ama olmuyor ben işim sebebiyle son 2 senedir evde korkan bir birey olduğu için sadece hafta sonları dışarı çıkarabildim :( fakat yazdan beri çok ilgileniyorum hiç uçamıyor bana alışkın kafes içinde oynuyor ve konuşuyor hala keyfi çok yerinde tek sorun uçamaması bundan dolayıda kafesten çıkmak istemiyor son bi kaç gündür elime geldiğinde sanki vücudunda bişey incitiyormuş gibi bağırıyor kanatları titriyor ve bi kanadı düşük gibi resimlerde net görürseniz kuyruğunun yanından bi tüy çıkmış sebep oluyo olabilir mi :( umarım tam anlatabilmişimdir yardımcı olursanız çok sevinirim

Alp Alk

Yeni Üye
Kanatlarına dokunmama izin vermiyor ama genellikle kanatlarını açtığı zaman bakıyorum herhangi bir şişlik yok daha yakından incelemem gerekirse dokunarak bakarım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kuşunuzun kanatları biraz kabarık görünüyor daha önce bir kırılma bir kaza oldu mu?sanki kanatlar yamuk görünüyor eğer kırılıp yamuk kaynadiysa uçamaz bide ronayin dediği gibi kanatların iç kısımina bakın dokunarak ur olabilir

Alp Alk

Yeni Üye
Yani ciddi bir kaza olmadı ama bir yere çarpmış olabilir evin içinde, kanatları eğri evet yamuk duruyor belkide farkedemediğim için kaynamış olabilirde çünkü uzun süredir böyle... biraz önce ur falan var mı diye bakmak için elime aldım resmen can çekiyormuş gibi bağırmaya başladı😔 şişiklik yoktu fakat kırık çıkık nasıl anlaşılıyor bilmiyorum ama bişey var belli ki bayağı ses çıkardı video çekebilirim isterseniz ses için

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
:( o zaman yapacak bişey yok muhtemelen ağrısı da vardır kırık ve yamuk kaynadığı da kanadına dokununca çıkıntı gibi elinize gelir yani eklem yerinde kemiğin çıkıntısı

Alp Alk

Yeni Üye
Çıkıntı gibi birşey elime gelmedi peki bunun herhangi bir tedavisi yok mu ne yapmam gerek 😔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çıkıntı gibi birşey elime gelmedi peki bunun herhangi bir tedavisi yok mu ne yapmam gerek 😔
Malesef bunun bir ilacı falan yok çünkü kaynamış sadece şu var kanatlı uzmanına götürürseniz onlar kırıp tekrar sariyorlar ama kuş masada kalabilir bunun riski var