• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu tüylerde dökülme ve siyahlık

tayyarkuş

Yeni Üye
Merhaba;

Kuşumuzun ismi Tayyar. Yaklaşık 6 yaşında. Ancak 3.5 aydır bizimle beraber. Öncesinde çok bakımsız kalmış. Uçabilen bir kuşken uçamaz hale gelmiş. Biz sahiplendiğimizde tekrar uçabilme özgürlüğüne kavuşmasını amaçlıyorduk. Veterinere götürdük. Tüylerinin çekilmesi ve vitamin alması gerektiğini söyledi. Veterinerimizin kanat çekme deneyimi yoktu ve kanatların köklerini koruyarak kanatları kesti. Yaklaşık 1 buçuk ay sonra kanatların uzamayacağını ve çekilmesi gerektiğini idrak ederek kanatlarını çektim. Neredeyse iki ay geçti kanatlar tekrar uzadı ancak tıpkı çekilen eski kanatlar gibi çok cansız ve siyah. Kuşumuzun alnı da açık. Yeni tüyler çıkıyor ama sonra yine dökülüyor (yine de eskisine göre daha iyi) aynı şekilde kanatlarının altında kalan gövdede de çok az tüy var. Kuşumun şuanki halini ve 2 ay önce çektiğim tüylerin fotoğrafını atıyorum.

Benzer bir soruda bir arkadaşa Bt-amin forte, gerwit ve enterobac önerilmiş. Bir de nekton-bio önerisi vardı.
Eğer problemimiz sadece vitaminsizlik ve aşamadığımız katabolik süreçse ilk üç ürünü mü kullanmamız gerekir yoksa sadece nekton-bio yeterli olur mu? İlk 3'ünü kullanmamız gerekecekse probiyotik enterobac kullanmamız şart mı? French molt hastalığını okudum ama tam anlayamadım. Yoksa kuşumuzun böyle bir problemi mi var? 3 aydır uçsun diye elimden geleni yapıyorum ama ilerleme katedemedim. Bu arada Tayyar'ın keyfi yerinde mamasını yiyor. Eskisi gibi içine kapanık değil. Yardımcı olursanız çok sevineceğiz.Ekli dosyayı görüntüle 61344Ekli dosyayı görüntüle 61345Ekli dosyayı görüntüle 61346Ekli dosyayı görüntüle 61347Ekli dosyayı görüntüle 61348

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kanat kesen bir veteriner mi şakaysa korkunç değilse daha da korkunç!!!! Kanat kesilmesi bildiğim kadarıyla tüy yapısını bozduğu gibi tüy canlılığını da yitirmesine neden olur. Öncelikle Bt-amin forte, gerwit ve enterobac bu 3 takviye (Grit kum da dahil) hayatları boyunca olmazsa olmazlardır MUTLAKA kullanmalısınız. Biotin tedavisi için diğer arkadaşlar daha iyi yorum yapacaktır. Tüy hastalığı var mı yok mu ancak test ile belli oluyor ama bakımsız kaldığı her halinden belli sahip çıktığınız için teşekkürler.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kanat kesen bir veteriner mi şakaysa korkunç değilse daha da korkunç!!!! Kanat kesilmesi bildiğim kadarıyla tüy yapısını bozduğu gibi tüy canlılığını da yitirmesine neden olur. Öncelikle Bt-amin forte, gerwit ve enterobac bu 3 takviye (Grit kum da dahil) hayatları boyunca olmazsa olmazlardır MUTLAKA kullanmalısınız. Biotin tedavisi için diğer arkadaşlar daha iyi yorum yapacaktır. Tüy hastalığı var mı yok mu ancak test ile belli oluyor ama bakımsız kaldığı her halinden belli sahip çıktığınız için teşekkürler.
Her veteriner kliniğinde duran veteriner olmuyor malesef, bakıcı da vet, temizlikçi de vet,traşçı vet, o vet bu vet🤷🤷🤷
Gerçek veteriner hekim bulmak çok zor
Kanatlı hekimi bulmak daha zor

Kanatları çekilip kesilmiş😔sanırım bunu yapan büyükbaş baytarı😡

tayyarkuş

Yeni Üye
Yanlış anlaşılma olmasın, tüyleri bundan da kötüydü. Veteriner tüy yapısının bozulduğunu ve yeni tüylerin çıkması için çekilmesi gerektiğini söyledi. Mevcutlarla zaten uçamıyordu, uçları çok bozuk ve kırıktı. Aslında sadece ölü kısımları aldı diyebiliriz. Bundan 1,5 ay sonra hiç bir ilerleme olmadığını görünce mecbur ben videolardan izleyip çektim. Çok şükür kolay oldu ve çok fazla zarar verdiğini düşünmüyorum.
Mevzu şu: bu bir hastalık mı (parazit vs.)? Yoksa vitaminsizlik mi? Siyah tüy teleği ne manaya geliyor? herhalde mikroskopla falan bakılması gerekiyor? Veterinerler yardımcı olamadı.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yanlış anlaşılma olmasın, tüyleri bundan da kötüydü. Veteriner tüy yapısının bozulduğunu ve yeni tüylerin çıkması için çekilmesi gerektiğini söyledi. Mevcutlarla zaten uçamıyordu, uçları çok bozuk ve kırıktı. Aslında sadece ölü kısımları aldı diyebiliriz. Bundan 1,5 ay sonra hiç bir ilerleme olmadığını görünce mecbur ben videolardan izleyip çektim. Çok şükür kolay oldu ve çok fazla zarar verdiğini düşünmüyorum.
Mevzu şu: bu bir hastalık mı (parazit vs.)? Yoksa vitaminsizlik mi? Siyah tüy teleği ne manaya geliyor? herhalde mikroskopla falan bakılması gerekiyor? Veterinerler yardımcı olamadı.
Yanlış değil doğru anlattınız👍
O kişi veteriner olsa..
1.tüy kökten uzar ucunu kesmek fayda etmez.
2. kesim strese sokar kuşu
3.tüy hastası olsun olmasın BİOTİN önermeliydi
4.tahlil şart
5 bağışıklığı güçlenmeli ve sağlıklı yaşam sürmesi için
Entrobac
Gervit-w
BtAmin forte
BİOTİN
kullanması gerekiyor

Üst Alt