• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Tüy Renk Değişimi

Maviş Paşa

Tutkulu
Kuşum 7 aylık. İlk aldığım zaman gök maviydi adına Maviş dedim ama her tüy dökümünde rengi değişti yeşil oldu. Şimdi kulak tarafı ve popo kısmı mavi Diğer yerler yeşil. Kuşun cinsinden dolayı mı değişiyor. Üretici biri ana rengi gelene kadar tüy döker değişir dedi. Bir başkası da ilk tüyde ana renge girer dedi. Sürekli renk değişmesi normal bişey mi ? Yemesi içmesinde sorun yok dışkıda iyi. Hava iyi olduğu zaman banyoluğu var ılık suda yıkanıyor. Aktif kuş sürekli uçuyor oynuyor. Yerli değil mi acaba ? Irkı cinsi nedir bunun ? İlk aldığımda rengi böyleydi.Ekli dosyayı görüntüle 20970 Ekli dosyayı görüntüle 20969Ekli dosyayı görüntüle 20968Ekli dosyayı görüntüle 20967Ekli dosyayı görüntüle 20966

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşların yavruyken renkleri mattır. Yetişkin oldukça tüy döker ve matlık gider turkuaz rengi kuşun yeşilimsi

Maviş Paşa

Tutkulu
Teşekkür ederim. Kuşlarımın rengi güzel 😊 Kuş yerli mi değil mi peki ? Petshoptan almıştım. Oradaki kişi bilmediği için rengi değişmez böyle kalır yerli kuş demişti de. Bu kadar değişim olunca başka bişey var mı diye düşündüm.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bu benimde merak ettiğim bir konuydu. Benim kuşlarda da oldu tüy değişiminden sonra. Bir yerde vitamin eksikliğinden olduğu yazılmış ama emin olamamıştım.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Teşekkür ederim. Kuşlarımın rengi güzel 😊 Kuş yerli mi değil mi peki ? Petshoptan almıştım. Oradaki kişi bilmediği için rengi değişmez böyle kalır yerli kuş demişti de. Bu kadar değişim olunca başka bişey var mı diye düşündüm.
Yerli boyutlarında fakat ırka pek takılmayın. Irkıyla değil genlerindeki mutasyona bağlı. İlk tüy değişiminden sonra çıkacak tüyler daha gür bu yüzden pigmentlerinde artış olması doğal. Hafif yeşili andıran bölgeler sarı surat mutasyonuna sahip olmasından kaynaklı.

Maviş Paşa

Tutkulu
Sadece kafa açıldıktan sonra sarı beyaz olur başka tüy değişimi olmaz dediler de. Bunda renkte foto yanıltıcı Olabilir ama çok farklı ilk maviymiş şimdi yeşil. Adı Maviş kendisi yeşil 😂

Seyda112

Paylaşımcı
Sadece kafa açıldıktan sonra sarı beyaz olur başka tüy değişimi olmaz dediler de. Bunda renkte foto yanıltıcı Olabilir ama çok farklı ilk maviymiş şimdi yeşil. Adı Maviş kendisi yeşil 😂
Kuşum ile kuşun aynı 😂 aldığımda kafası beyaz vücudu mavi gibiydi simdi kafası sarı vücudu yeşilimsi

Seyda112

Paylaşımcı
Senin kuşun da erkek değil mi ?
Hocam konuşmak ne kelime ağzımızı açık bırakıyor öksürük ve gülme efekti bile yapıyor bu ara "param var" ve "çarşıya gidiyom" diyor 😂😂😂
Yani sadece ona öğrettiklerimizi değil kendi de kapıyor sanırım bu da kuş ile ilgili bişey umarım kısa zamanda konusur benim kuşum tam bir yaşında 6 aylıkken falan başlamıştı konuşmaya

Maviş Paşa

Tutkulu
Yani sadece ona öğrettiklerimizi değil kendi de kapıyor sanırım bu da kuş ile ilgili bişey umarım kısa zamanda konusur benim kuşum tam bir yaşında 6 aylıkken falan başlamıştı konuşmaya
Bu 7 aylık oldu. Babacık aşkım diyor ama kısık sesle diyor. Zamanla gür sesle söyler Umarım. İnşallah 🙏

Kuşuna da maşallah diyeyim 🤗