• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Makale Muhabbet Kuşu Türleri

Semihzz123

Tutkulu
1- Pakistan Muhabbet Kuşu

en küçük muhabbet kuşu türüdür. normal muhabbet kuşlarının neredeyse yarısı kadar olurlar. diğer akrabalarına göre daha dayanıksızdırlar ve çok fazla toz üretirler, Ekli dosyayı görüntüle 9299arkalarından hep bir bezle koşmak gerekir bu yüzden pek üretilmez ve tercih edilmez. ülkeye de kaçak yollarla getirildiği söyleniyor. şayet ben çok sempatik buluyorum fakat hayvan kaçakçılığını desteklemek istemediğim için mesafeli duruyorum.

2) Yerli Muhabbet Kuşu

en doğurgan ve türkiye'de en çok bulunan kuşlardır. başlangıç için en ideal kuştur. boyut olarak pakistan muhabbet kuşundan büyük fakat hollanda, ingiliz veya jumbo türlerinden daha küçüktürler. oldukça hareketlidirler. Ekli dosyayı görüntüle 9295başlangıç seviyesindeki hayvanseverler için iyi bir tercihtir.

3- Hollanda Muhabbet Kuşu

yerli muhabbet kuşlarından tıp olarak pek bir farkı yoktur fakat gövdesi daha geniştir, kafaları da daha büyük olabiliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 9296

4- Çekoslavak Muhabbet Kuşu

Yerliden tıp olarak farkı, kuyruklarının oldukça uzun olmasıdır.

Ekli dosyayı görüntüle 9304

5- İngiliz Muhabbet Kuşu

bu kuşlar en iri tür olan jumbo muhabbet kuşları ile yukarıda yazdığım muhabbet kuşlarının karışımından ortaya çıkan ''kırma'' kuşlar. birazdan değineceğim jumbo kuşların üretimi diğer türlere göre daha zordur, bu yüzden çiftleşmeye daha yatkın yerli muhabbet kuşları ile çiftleştirilirler ve ortaya kırma bir tür çıkartılır. buna da ingiliz muhabbet kuşu deniyor. aslında ingiltere ile bir alakası olmayan kuşlardır. Ekli dosyayı görüntüle 9302

6-Jumbo Muhabbet Kuşu

geldik en heybetli ve sevilen türe. bu kuşlar da kendi altında jumbo muhabbet kuşu ve show jumbo muhabbet kuşu diye ikiye ayrılıyor. jumbolar üstteki türlerden en irileridir. önemli bir nokta: show jumbo olmayan kuşlar da jumbo diye sunulmaktadır, bu yanlıştır. show jumbo denilenler, isminden de anlaşılabileceği üzere yarışmalara katılmak için seçilen ve yalnızca jumboların çiftleşmesi sonucu nadiren ortaya çıkan oldukça iri göğüslü, iri kafalı, tünekte oldukça sert bir şekilde dimdik duran, saçlı başlı olan kuşlardır. Ekli dosyayı görüntüle 9303

Not:Konu Önceden yapıldımı bilmiyorum ama aklıma geldi hazırlamak istedim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Paylaşım için teşekkürler kardeşim 😊 emeğine sağlık

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Paylaşım için teşekkürler, kendi yorumlarınızla yoğurmanız iyi olmuş.
Özellikle aşağıdaki tespit çok doğru.

" önemli bir nokta: show jumbo olmayan kuşlar da jumbo diye sunulmaktadır, bu yanlıştır. show jumbo denilenler, isminden de anlaşılabileceği üzere yarışmalara katılmak için seçilen ve yalnızca jumboların çiftleşmesi sonucu nadiren ortaya çıkan oldukça iri göğüslü, iri kafalı, tünekte oldukça sert bir şekilde dimdik duran, saçlı başlı olan kuşlardır. "

Semihzz123

Tutkulu
Paylaşım için teşekkürler, kendi yorumlarınızla yoğurmanız iyi olmuş.
Özellikle aşağıdaki tespit çok doğru.

" önemli bir nokta: show jumbo olmayan kuşlar da jumbo diye sunulmaktadır, bu yanlıştır. show jumbo denilenler, isminden de anlaşılabileceği üzere yarışmalara katılmak için seçilen ve yalnızca jumboların çiftleşmesi sonucu nadiren ortaya çıkan oldukça iri göğüslü, iri kafalı, tünekte oldukça sert bir şekilde dimdik duran, saçlı başlı olan kuşlardır. "
Teşekkür ederim abi yorumun için 😊😊🙂

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Show candır. İlk gordugumde böyle kusmu olur deyip beslenen demiştim. Ama farkı duruşuyla bakışıyla heybetiyle belli oluyor. Önerilir.

Üst Alt