• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu tüg dökme süreci

Ozgrvrl06

Aktif Üye
Arkadaşlar herkese selamlar muhabbet kuşumuz yaklaşık 20 gün önce kafasında kapsüller vardı bir çoğunu açtı hiç bişi kalmadı şuan yoğun şekilde kanat tüglerini dökmeye başladı bu süreç muhabbet kuşlarında nasıl işliyor parça parçamı kafa göğüs önce kanat kuyruk sonra gibimi bu süreçte haftada 2 gün bt amin geçiyorum farklı yapabileceğim bi öneriniz varmıdır?
Kuş mutlu sıkıntı yok konuşuyor kafes altı ızgarasını temizliyorum bir saat sonra komple tüg doluyor normalmidir görselin bir saatte dökümü ? 3 gündür böyle yaklaşık.
10 aylık erkek

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Evet normal takviyelere devam edin. Sebze salatası yapın forumda tarifi var verin yesin. Arada ortam sıcaklığı uygunsa hazır içme suyundan ılık banyo hazırlayın içine az yeşillik koyun ilgisini çeksin yıkansın rahatlar. Malum mevsim geçişleri ve artık yaz kış karıştığından onlarda da değişimler var. Tüy dönemleri kaymaya uzamaya başladı.

Ozgrvrl06

Aktif Üye
Evet normal takviyelere devam edin. Sebze salatası yapın forumda tarifi var verin yesin. Arada ortam sıcaklığı uygunsa hazır içme suyundan ılık banyo hazırlayın içine az yeşillik koyun ilgisini çeksin yıkansın rahatlar. Malum mevsim geçişleri ve artık yaz kış karıştığından onlarda da değişimler var. Tüy dönemleri kaymaya uzamaya başladı.
Çok teşekkür ederim abi sağol yeşillik tarifine nerden ulaşabilirim bulamadım

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim abi sağol yeşillik tarifine nerden ulaşabilirim bulamadım
Rica ederim.

Üst Alt