• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

1 aylık muhabbet kuşu kanat tüğü koptu

Zu123

Aktif Üye
1 aylık petshopdan muhabbet kuşu aldım 1 hatadır bende çok çabuk alıştı kafeste durması gerekirken ilk haftaları sürekli dışarı çıkmak istiyor çıkmak istediği içinde kafes içerisinde tehlikeli hareketler yapıyor sağ kanadının uzun tüğleri düştü ve şuan hiç uzun tüğü kalmadı solda duruyor tüğleri bu yüzden uçamıyorda tüğü yeniden çıkar mı birde diğer sorum tüğ kapsülünün içinde sarı siyah bişiler var bembeyaz olması gerekirken kapsülün içi bir diğeride çok fazla kaşınıyor normal mi (kuş fotoğrafları geldiği günün 2. Gününde çektiğim fotoğraflar geldiğindede kanat tüğü eksikti bizde tamamen gitti)

Ekli dosyalar

Zu123

Aktif Üye
Arkadaşlar birde size sormak istediğim pet shop 2 hafta boyunca kafesten çıkarma dedi meyve verme dedi 2 hafta içinde kuşuma oradan bulaşabilcek herhangi bir hastalık olmaması için şuanda vitamin probiyotik veya mikostatin gibi şeyler içirmemde bir problem olur mu?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Arkadaşlar birde size sormak istediğim pet shop 2 hafta boyunca kafesten çıkarma dedi meyve verme dedi 2 hafta içinde kuşuma oradan bulaşabilcek herhangi bir hastalık olmaması için şuanda vitamin probiyotik veya mikostatin gibi şeyler içirmemde bir problem olur mu?
Merhaba ilaç neden vereceksiniz, o kısmı anlamadım 😔
Vereceğiniz tek şey
Entrobac
BtAmin forte
Gervit-w
BtAmin forte haftada 2 defa😊🤲
Bağışıklık düşük olunca yavruların tüyleri dökülür, hızlıca yerine gelir, hepimizde oluyor🥰😊🤲
Maşallah SüphanAllah çok güzel, uçuş tüyleri düşmüş çok normal, bağışıklık yetersiz
Meyvesini Sebzesine proteinini eksik etmeyin🥰😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
1 aylık petshopdan muhabbet kuşu aldım 1 hatadır bende çok çabuk alıştı kafeste durması gerekirken ilk haftaları sürekli dışarı çıkmak istiyor çıkmak istediği içinde kafes içerisinde tehlikeli hareketler yapıyor sağ kanadının uzun tüğleri düştü ve şuan hiç uzun tüğü kalmadı solda duruyor tüğleri bu yüzden uçamıyorda tüğü yeniden çıkar mı birde diğer sorum tüğ kapsülünün içinde sarı siyah bişiler var bembeyaz olması gerekirken kapsülün içi bir diğeride çok fazla kaşınıyor normal mi (kuş fotoğrafları geldiği günün 2. Gününde çektiğim fotoğraflar geldiğindede kanat tüğü eksikti bizde tamamen gitti)
Bir de yüzünü görelim bu güzelliğin bakalım prenses mi prens mi🥰😊🤲

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Demet ablam gereken takviyeleri ve gerekenleri söylemiş 🙏 Eklemek istediğim şey, kursak mantarı yoksa neden mikostatin kullanacaksınız ki?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben yeni kuşun kafesten çıkarılmamasına karşıyım açıkcası. O kuş 2 hafta boyunca kafeste kalınca kafese alışacak size ya da eve değil. Gün içinde kafeste eğitim verebilirsiniz evet ama bir saat iki saat kadar sizinle vakit geçirsin. Kafes dışında da eğitim vermeye çalışın, sizi tanısın. Diğer sorularınıza yanıt vermiş Demet ablacım, o yüzden bir şey demiyorum. :)

Zu123

Aktif Üye
Ben yeni kuşun kafesten çıkarılmamasına karşıyım açıkcası. O kuş 2 hafta boyunca kafeste kalınca kafese alışacak size ya da eve değil. Gün içinde kafeste eğitim verebilirsiniz evet ama bir saat iki saat kadar sizinle vakit geçirsin. Kafes dışında da eğitim vermeye çalışın, sizi tanısın. Diğer sorularınıza yanıt vermiş Demet ablacım, o yüzden bir şey demiyorum. :)
Bit ilacı ne önerirsiniz

Zu123

Aktif Üye
Merhaba ilaç neden vereceksiniz, o kısmı anlamadım 😔
Vereceğiniz tek şey
Entrobac
BtAmin forte
Gervit-w
BtAmin forte haftada 2 defa😊🤲
Bağışıklık düşük olunca yavruların tüyleri dökülür, hızlıca yerine gelir, hepimizde oluyor🥰😊🤲
Maşallah SüphanAllah çok güzel, uçuş tüyleri düşmüş çok normal, bağışıklık yetersiz
Meyvesini Sebzesine proteinini eksik etmeyin🥰😊🤲
Bende aminosal var olurmu birde b vitamini olarak petshoplardan satın aldığım vitaminler var

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bende aminosal var olurmu birde b vitamini olarak petshoplardan satın aldığım vitaminler var
Yetersiz gelir onlar, petshoptan alınan vitamin malesef su ve renktir %10 bile etki vermez
İnternet üzerinden Bölünmüş cam sişede olanlardan alınabilir
Yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bit ilacı ne önerirsiniz
Dış parazit damlası
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan biri olmalı
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Veteriner malzemesi satan yerden, zirai ilaç satan yer yada veteriner kliniği
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın

Zu123

Aktif Üye
Dış parazit damlası
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan biri olmalı
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Veteriner malzemesi satan yerden, zirai ilaç satan yer yada veteriner kliniği
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Bit olduğunu nasıl anlayabilirim çünkü pet shopdan aldığımda kuşumu 1 aydan küçük dedi ve bit ilacı al dedi bende bitimi var dedim kuşya olabilir dedi bana ilk ürünü satmak için geldi ama var demedi biti şimdide olup olmadığını bilmiyorum nasıl anlayacağım kuşku düştü bide kanat tüğleri düşünce kararsız kaldım biti olabilir mi diye tüğ kapsülünün içindede siyah ve sarı bişiler var kan mı bilmiyorum o konuda nasıl anlayacağım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bit olduğunu nasıl anlayabilirim çünkü pet shopdan aldığımda kuşumu 1 aydan küçük dedi ve bit ilacı al dedi bende bitimi var dedim kuşya olabilir dedi bana ilk ürünü satmak için geldi ama var demedi biti şimdide olup olmadığını bilmiyorum nasıl anlayacağım kuşku düştü bide kanat tüğleri düşünce kararsız kaldım biti olabilir mi diye tüğ kapsülünün içindede siyah ve sarı bişiler var kan mı bilmiyorum o konuda nasıl anlayacağım
Biti görmeniz için heryerini sarması gerekir ki Allah korusun çok sıkıntı olur
1 aydan küçük olamaz yuvalıktan çıkması yeme düşmesi 1 ayı buluyor
Siz İvermectin etkin maddeli olan
Vilmectin, zimec avromec yada baymec bunlardan birini temin edin lütfen
Rutin 2-3 ayda bir kullanılmalı bizde kullanıyoruz
Tedbir amaçlı

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dış parazit damlası bite de işe yarıyor 🙏

Zu123

Aktif Üye
Biti görmeniz için heryerini sarması gerekir ki Allah korusun çok sıkıntı olur
1 aydan küçük olamaz yuvalıktan çıkması yeme düşmesi 1 ayı buluyor
Siz İvermectin etkin maddeli olan
Vilmectin, zimec avromec yada baymec bunlardan birini temin edin lütfen
Rutin 2-3 ayda bir kullanılmalı bizde kullanıyoruz
Tedbir amaçlı
Aldığım yere hiç güvenmiyorum kuşumda her hangi bir hastalık varmı onuda anlamamın yolu var mı gözlemlediğime göre bir kaç kez öğürme hareketi yaptı ama kısa süreli kuş kumu yediriyorum hastalık tedbir amaçlı şuan en iyi koruyucu bir marka önerirseniz şuan 1 onu birde bit için ilaç alabilcek durumum diyer söylediğiniz vitamin markalarınıda telafi etmeye çalışacağım öncelikli olarak en önemli almam gerekende yardımcı olur musunuz

mirage92

Yeni Üye
Tüy dipleri sağlıklı durmuyor. Başka bir kuşunuz varsa ayrı kafeslerde, ayrı odalarda tutun her ihtimale karşı. Diğer kuşuma arkadaş olsun diye yavru bir kuş almıştım onun tüy dipleri de böyleydi. Üretici kişi itiraf etmişti kuşun tüy hastası olduğunu. Ayrı kafese alındığında yavru huysuzlandığı için diğer kuşumla aynı kafes içinde bakmam gerekti. Bu riski göze alamadığım için kuşu vermek zorunda kalmıştım.

Zu123

Aktif Üye
Tüy dipleri sağlıklı durmuyor. Başka bir kuşunuz varsa ayrı kafeslerde, ayrı odalarda tutun her ihtimale karşı. Diğer kuşuma arkadaş olsun diye yavru bir kuş almıştım onun tüy dipleri de böyleydi. Üretici kişi itiraf etmişti kuşun tüy hastası olduğunu. Ayrı kafese alındığında yavru huysuzlandığı için diğer kuşumla aynı kafes içinde bakmam gerekti. Bu riski göze alamadığım için kuşu vermek zorunda kalmıştım.
Kuşum da sorun mu var benimde 1 hafta oluyor ne yapıcam kaldıramam diğer kuşum kurssak mantarından öldü bu kuşumada bişi olursa çok üzülürüm lütfen yardımcı olun

Üst Alt