• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşu tırnak kırılması

Tilyaus

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, tırnak ağrısı
Hastalık Belirti Tarihi
6 Haz 2025
Kullanılan İlaç
Opticore, antibiyotik
İyi bayramlar herkese. Bu sabah muhabbet kuşumun tırnağı kafese takıldı zorlayıp çıkarmaya çalışırken bi baktım tırnağı kanıyor çok derinden kırılmış. Hemen açık veteriner bulduk gittik dedi çok stres altında kalmış hemen müdahele edeceğiz bekleyin dediler bi 10 dk sonra yanımıza geldiler kanı durdurmuşlar. Kan yapıcı opticure bir sıvı verdi 5 gün boyunca her gün 1 milim şırıngayla damlatın dedi. Bir de kendini düzenlemesi için antibiyotik veriyorum dedi 1 tane antibiyotik verdi 5 parçaya bölün her bir parçayı 5 gün suyuna katın verin dedi. Eve getirdik ama biraz halsiz daha hiç yemini yemedi su içirdim, opticure verdim. Hali yok sanki öyle duruyor kafeste kanatlarını açıyor arada. Ağrısı mı var acaba yoksa yarın saat kadar avcumuzda kaldı acaba ondan mı bunaldı ne yapabilirim yardımlarınıza ihtiyacım var🥹🙏🏻

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba geçmiş olsun. Kan yapıcı hakkında bilgim yok ama kullanabilirsiniz. Antibiyotik hap ise kullanmayın. Tırnağına rif ampül alıp sürün. Bir süre sonra eğer kökten kırılmadıysa tekrar uzar. Ağrısı olsa ayağını kaldırır sürekli. Böyle bir durum var mı? Yaşadığı şoktan dolayıda halsiz olabilir. Dal darı verebilirsiniz.

Tilyaus

Aktif Üye
Merhaba geçmiş olsun. Kan yapıcı hakkında bilgim yok ama kullanabilirsiniz. Antibiyotik hap ise kullanmayın. Tırnağına rif ampül alıp sürün. Bir süre sonra eğer kökten kırılmadıysa tekrar uzar. Ağrısı olsa ayağını kaldırır sürekli. Böyle bir durum var mı? Yaşadığı şoktan dolayıda halsiz olabilir. Dal darı verebilirsiniz.
Yok ayağını kaldırmıyor hiç ama ötmüyor da halsiz gibi duruyor öyle yem yemiyor biraz ekmek koydum onu kemirdi salatalık koydum yedi biraz tüylerini temizliyor hep

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Ekmek vermeyin. Seveceği şeyleri verin, darı koyun önüne. Takviyelerle destekleyin. Parazit için ense damlası yapıldı mı?

Tilyaus

Aktif Üye
Ekmek vermeyin. Seveceği şeyleri verin, darı koyun önüne. Takviyelerle destekleyin. Parazit için ense damlası yapıldı mı?
şimdi baya kendine geldi topuyla oynuyor biraz yem de yedi ayağının üstüne basıyor ağrısı olsa basamazdı heralde. Yok ense damlası yapılmadı o ne için

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Antibiyotiği vermeyin. Tırnağına rif ampül alıp sürün. Tırnak kısmını ve kuşunuzu konuya eklerseniz daha net yardımcı olunur.

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
şimdi baya kendine geldi topuyla oynuyor biraz yem de yedi ayağının üstüne basıyor ağrısı olsa basamazdı heralde. Yok ense damlası yapılmadı o ne için
Sürekli tüylerini temizliyor dediğiniz için sormak istedim, belli aralıklarla parazite önlem amaçlı ense damlası yapmalısınız.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yok ayağını kaldırmıyor hiç ama ötmüyor da halsiz gibi duruyor öyle yem yemiyor biraz ekmek koydum onu kemirdi salatalık koydum yedi biraz tüylerini temizliyor hep
Ekmek verip kursak manyarına davetiye çıkarıyorsunuz. 😔
Forumu iyice gözden geçirirseniz sizin ve kuşunuz için çok faydalı bilgiler mevcut.

Üst Alt