• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu suni tohumlama olmuyor

süslümaviş

Yeni Üye
Muhabbet kuşuma internette suni tohumlama videosunda dediği gibi yaptım oldu fakat sperm alamadım nedeni nedir? Bu arada ekleme; modlar bu açtığım konuyuda kapatmaz umarım...

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Muhabbet kuşuma internette suni tohumlama videosunda dediği gibi yaptım oldu fakat sperm alamadım nedeni nedir? Bu arada ekleme; modlar bu açtığım konuyuda kapatmaz umarım...
Açıkcasi merak ettim bunu ne amaçla yapıyorsunuz sperm alma sebebiniz nedir ?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Yapmaya çalıştığınız şey çok riskli
Dişi ve erkeği kısır yapabilirsiniz daha önce bu yöntemi denediniz mi veya deneyen birinin aldığı sonuç neydi
Katılıyorum, herşeyi neden doğal akışına bırakmıyorsunuz?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hayır da ne gereği var gerçekten 🤔 yani hayvanlara gerekli ortamı verseniz zaten kendileri hallederler diye düşünüyorum. Yapamıyorsa kısır vs olabilir ama insanların tüp bebek yöntemine ne gerek var normal koşullarda olmuyorsa ve üretim amacı taşıyorsanız gider yeni eş alırsınız ama hayvanlar üremek istemiyorsa veya döneminde değilse zorlamanın amacı ne 🤷

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Yanlış yönlendirme yada kulaktan dolma bilgiler gibi. Bu arkadaşa da kızmamak lazım. Piyasada o kadar bilgi kirliliği var ki. İnsanlar aslında yapamadıkları şeyleri yapmış gibi anlayınca herkes yapmaya çalışıyor. Öyle yada böyle duyulan şeyleri hemen uygulamaya çalışmadan önce araştırmak gerekiyor. Şunu da unutmamalıyız, o canlar bize emanet, deneme tahtası değil

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yanlış yönlendirme yada kulaktan dolma bilgiler gibi. Bu arkadaşa da kızmamak lazım. Piyasada o kadar bilgi kirliliği var ki. İnsanlar aslında yapamadıkları şeyleri yapmış gibi anlayınca herkes yapmaya çalışıyor. Öyle yada böyle duyulan şeyleri hemen uygulamaya çalışmadan önce araştırmak gerekiyor. Şunu da unutmamalıyız, o canlar bize emanet, deneme tahtası değil
Siz de haklısınız, eşim mesela bir ara bir video izlemiş adam akvaryuma normal torflu toprak koyuyor ve akvaryumu nasıl berrak bitkiler tutmuş vs denemek istedi ve asıl akvaryumu üzerinde denedi ve asla berraklaşmadı tabii ki o su, bazı şeyler mümkün olmadığı halde olmuş çok güzel yontemmis gibi gösterip insanları hayal kırıklığına uğratıyorlar 🤷

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Siz de haklısınız, eşim mesela bir ara bir video izlemiş adam akvaryuma normal torflu toprak koyuyor ve akvaryumu nasıl berrak bitkiler tutmuş vs denemek istedi ve asıl akvaryumu üzerinde denedi ve asla berraklaşmadı tabii ki o su, bazı şeyler mümkün olmadığı halde olmuş çok güzel yontemmis gibi gösterip insanları hayal kırıklığına uğratıyorlar 🤷
Çok doğru, her görülene her duyulan inanmamak, uygulamadan önce iyice araştırmak lazım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Konuyu kapatmadim ama başlığı düzenledim..bu arada bende arkadaşlar gibi suni döllemeyi önermiyorum olabilecek hatada kuşu Kısırlaştırma riskini taşır ve tohumlamaya alışan erkek bir daha çiftleşmez..son olarak da her zaman erkeğin tohumu olmaz mesela belki çiftleşmis veya tüy döneminde olabilir..

süslümaviş

Yeni Üye
Hayır da ne gereği var gerçekten 🤔 yani hayvanlara gerekli ortamı verseniz zaten kendileri hallederler diye düşünüyorum. Yapamıyorsa kısır vs olabilir ama insanların tüp bebek yöntemine ne gerek var normal koşullarda olmuyorsa ve üretim amacı taşıyorsanız gider yeni eş alırsınız ama hayvanlar üremek istemiyorsa veya döneminde değilse zorlamanın amacı ne 🤷
Yavru almak istiyorum ne yapayım 100 tane eşmi değiştiriyim?

süslümaviş

Yeni Üye
haklısınız bize emanette biz bu canları deneme tahtası olarak görmüyoruz zaten bence biraz fazla abarttınız. Sadece yavru almak istedim o kadar.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Zamanı gelince olur zaten yavru,siz gerekli ortamı hazırlayıp takviye yapın yeter.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
haklısınız bize emanette biz bu canları deneme tahtası olarak görmüyoruz zaten bence biraz fazla abarttınız. Sadece yavru almak istedim o kadar.
Aslında burada yazılanlar sizin nazarınızda okuyan herkes için yazılıyor. Zaten sizden bahsederek bu arkadaşa da kızmamak lazım diyorum. Sizin nazarınızda piyasada dolaşan yanlış ve hatalı bilgiden bahsediyorum.

Siz kuşlarınızı kendi haline bırakın bence, onlar hazır olduklarında eş tutacaklardır

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Suni tohumlama yumurta yapması için kullanılmaz. Yumurtadan yavru çıkması için yapılır. Yani işlem bittiğinde 3-4 gün sonra yavru gelmez. Dişi yumurtayı oluşturmayı başladığında döllenmeler olur.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Birincisi dişi kuş yuvaliga giriyormu.suni dollemede dişinin hazır olması gerekiyor yumurta yapmaya hazır olmayan dişiyi istediğin kadar dölle amacına ulasamazsin.ikincisi suni tuplemede kullandığın aparat nedir.

süslümaviş

Yeni Üye
Birincisi dişi kuş yuvaliga giriyormu.suni dollemede dişinin hazır olması gerekiyor yumurta yapmaya hazır olmayan dişiyi istediğin kadar dölle amacına ulasamazsin.ikincisi suni tuplemede kullandığın aparat nedir.
hemokritsiz kapiler tüpmü ne diyorlar ondan

süslümaviş

Yeni Üye
Aslında burada yazılanlar sizin nazarınızda okuyan herkes için yazılıyor. Zaten sizden bahsederek bu arkadaşa da kızmamak lazım diyorum. Sizin nazarınızda piyasada dolaşan yanlış ve hatalı bilgiden bahsediyorum.

Siz kuşlarınızı kendi haline bırakın bence, onlar hazır olduklarında eş tutacaklardır
Tamamdır anlayışınız için teşekkürler tabiki ben bu canlıların kılına zarar gelsin istemem istemedikleri şeyide yapmam knedi hallerine bırakacağım yumurta maması yaptım baya yiyorlar erkek burnuda koyulaşmaya başkadı umarım yakın zamanda yavru alırım

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Tamamdır anlayışınız için teşekkürler tabiki ben bu canlıların kılına zarar gelsin istemem istemedikleri şeyide yapmam knedi hallerine bırakacağım yumurta maması yaptım baya yiyorlar erkek burnuda koyulaşmaya başkadı umarım yakın zamanda yavru alırım
doğal akışına bırakın lütfen. sonuçta onlar da bir can.. ben de çoğu arkadaşımız da bir an önce yavru almak ister ama zorla güzellik olmaz. olsa bile hayırlısı olmaz. siz kafesinizde kalamar kemiğini bulundurun, yemlerine bir çay kaşığı kadar nijer tohumu ekleyin, ılık bir odada elinizden geldiğince iyi bakın ve sabredin. bu tarz şeyler inanın çok zararlı