• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşu sindirim problemi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet biraz koku var ama dışkısı cok farkli bir hal aldi. Görüntü bu şekilde ve aşırı yapışkan duruyor. Birkaç kez elime alırken dışkısı elime geldi ben başta anlamadım ama sonra fark ettim ki yapışkan olduğu icin tuylerine yapismaya başlamış dışkısı. Dün tuylerinden temizlemeye çalıştım biraz yapışmış kısmı
Tamam eğer öyle ise iç parazit olma olasılığı çok yüksek Zeolit verebilirsiniz doğal yoldan döker 🙏

buse can

Aktif Üye
Tamam eğer öyle ise iç parazit olma olasılığı çok yüksek Zeolit verebilirsiniz doğal yoldan döker 🙏
🙄🙄 zeoliti bu şekilde vermem yeterli olur mu sizce? Başka takviye veya herhangi bir sey yapmam gerekir mi? 🥺diğer kuşumu da ayiramadigim icin ikisine birlikte veriyorum zaten ama 🥺inşallah döker bir an önce kurtulur bundan🙏🏻

buse can

Aktif Üye
Evet yarıyor ben kendim de deneyimledim ☺ Dışkıda sünme, sümüksü yapı olmaz oradan anlayabilirsiniz 🌸🙏
Siz nasıl uyguladınız peki dari ile yiyor benimkiler sadece. İnşallah benim kuşlarimda da ise yarar diğer kuşumda da aynı sey başladı sanki. Biraz tüylerini de yoluyorlar sanırım kaşıntı da yapıyor 🥺

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Siz nasıl uyguladınız peki dari ile yiyor benimkiler sadece. İnşallah benim kuşlarimda da ise yarar diğer kuşumda da aynı sey başladı sanki. Biraz tüylerini de yoluyorlar sanırım kaşıntı da yapıyor 🥺
Hayır zeolitin bir yan etkisi yok dış parazit uygulaması yapmışmıyıdınız? En sağlıklısı kursaktan mama ile beslemek ancak darıya serpiyorsanız çoğunluğu yere dökülecektir sevdiği bir sebzenin yiyebileceği kadar ufak bir kısmına mercimek tanesi kadar değdirin ve yediğinden emin olun eskiden bende yediremezdim sebzeyle zar zor ikna ede ede ancak şuan çok meraklı oldukları için kürdanla zeolit kabını karıştırdığımı gördüğü anda gelip kürdandan kendisi direk yiyor:)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ben yemine döktüm zaten yedi ☺ Tüy için de mamaiat whatsapp hattından vilmectin alın ense derisine bir damla damlatım masaj yaparak yedirin 10 gün sonra tekrarlayın, iki doz yeterli ☺

buse can

Aktif Üye
Hayır zeolitin bir yan etkisi yok dış parazit uygulaması yapmışmıyıdınız? En sağlıklısı kursaktan mama ile beslemek ancak darıya serpiyorsanız çoğunluğu yere dökülecektir sevdiği bir sebzenin yiyebileceği kadar ufak bir kısmına mercimek tanesi kadar değdirin ve yediğinden emin olun eskiden bende yediremezdim sebzeyle zar zor ikna ede ede ancak şuan çok meraklı oldukları için kürdanla zeolit kabını karıştırdığımı gördüğü anda gelip kürdandan kendisi direk yiyor:)
Dış parazit uygulaması yapmadım hiç sadece zeolit tozu kullanıyorum. Parazit uygulaması nasil yapılıyor acaba

buse can

Aktif Üye
Ben yemine döktüm zaten yedi ☺ Tüy için de mamaiat whatsapp hattından vilmectin alın ense derisine bir damla damlatım masaj yaparak yedirin 10 gün sonra tekrarlayın, iki doz yeterli ☺
Parazit icin de etkili mi yoksa sadece tüy icin mi bu ilaç

buse can

Aktif Üye
Dış parazit, kana karışacağı için içe de etkili ☺
Kuşumun kuyruğu yok tüy döküyor gibi görünüyordu ama sabah geldiğimde bu şekilde buldum onu. Diğer kusumda daha cok sıkıntı görmüştüm bu Kuşumun dışkısı bir anda değişti bu kadar ve ne olduğunu anlayamadım

buse can

Aktif Üye
Kuşumun kuyruğu yok tüy döküyor gibi görünüyordu ama sabah geldiğimde bu şekilde buldum onu. Diğer kusumda daha cok sıkıntı görmüştüm bu Kuşumun dışkısı bir anda değişti bu kadar ve ne olduğunu anlayamadım
Cok halaiz ve yorgun görünüyor dokunduğum gibi minicik tüyleri dökülmeye başlıyor hemen🥺

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Cok halaiz ve yorgun görünüyor dokunduğum gibi minicik tüyleri dökülmeye başlıyor hemen🥺
Dışkıların net yakından resmini eklermisiniz? Takviyelerini düzenli kullanıyorsunuz değil mi bt amin forteyi haftada 2 defa verin.

buse can

Aktif Üye
Dışkıların net yakından resmini eklermisiniz? Takviyelerini düzenli kullanıyorsunuz değil mi bt amin forteyi haftada 2 defa verin.
Hastalandiklarindan beri sadece zeolit tozu kullaniyorum ilk üç gün entrobacta kullanmıştım

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Dışkı formları iyi ancak lekelenme var. Zeolitle beraber diğer takviyeleri kullanabilirsiniz aksatmayın. Birde @Demet bükay ablam baksın.

Üst Alt