• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

MUHABBET KUŞU Salmonella Virüsü?-Video

yasin3506

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, 2 yaşında erkek muhabbet kuşum var. 2 haftadır değişik davranışları vardı, ilk başlarda titreme sağa sola yalpalama, uçarken istediği konuma konamayıp duvara çarpma gibi tepkileri oldu. Bugün ise titremeleri arttı ve olduğu yerde kendi etrafında yalpalayarak dönmeye başladı. Videoyu da ekliyorum.
İnternetten araştırdığımda salmonella yani sallabaş hastalığına benzettim. Az önce veterinere giderek antibiyotik aldım, sulandırarak gagasından damlattım. Şu an elimde uyuyor. Konu hakkında bilgisi olan, beni yönlendirebiecek birisinin yardımına ihtiyacım var.
8 Ocak 2023

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz sallabaş mı bilemedim ama sinirsel bir durum olduğu kesin. 🙁 Gittiğiniz veteriner kanatlılardan anlayan mı peki. Birde antibiyotiğin içeriği nedir

yasin3506

Yeni Üye
Veterinere baytril %2.5 antibiyotik almak için gittim, onlarda farklı bir antibiyotiği şırıngaya çekip suya damlatmak üzere verdiler. Kuş özelinde hastalık teşhisi ile ilgili görüşmedik, şuan sakin bir şekilde elimde uyuyor. sinirsel bir durum olması durumunda elimde de titremesi gerekmiyor mu? ilacı verdiğimden beri ishal şeklinde dışkılıyor, ilacın etkilerinin başladığını düşünüyorum

yasin3506

Yeni Üye
Şuan yem yiyor iştahında bir sorun yok, sürekli uykulu, esniyor Bir yere dayanıp uyumak istiyor.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Eğer salmonella varsa ayak kanat tutulmaları görülebiliyor.Kuşu veterinere gösterdiniz mi yoksa sadece gidip ilaç mı aldınız ? Kuşun yeni yapılmış dışkısını atabilir misiniz

yasin3506

Yeni Üye
ayak tutulması gibi davranışları var evet, ayaklarındaki sorundan dolayı sallanıyor olabilir. Kuşu veterinetere götürmedim yalnızca antibiyotik aldım. Yeni yapılmış dışkısını paylaşıyorum
Ekli dosyayı görüntüle 39501

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yani kuşun nesi olduğunu kanatlı uzmanı bilir bu durumda iyi görünmüyor, fakat normalde zaten titizlikle bakmamız gereken kuşlarımıza, özellikle de hastalık dönemlerinde çok daha fazla özen göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Ve videoda plastik tünekler dışkı içinde, yerdeki yemlerin içinde kendi dışkısına basan ve belki de o dışkıyı yiyen, şu an mevcut olan hastalığın yanında başka hastalıklara da davetiye çıkaran bir ortamda duran bir kuş görüyorum ve gerçekten çok üzüldüm 😢 lütfen onlara evlat gibi, kendimize baktığımız gibi bakalım 🙏

yasin3506

Yeni Üye
Antibiyotik muhabbet kuşumda olumlu sonuç verdi, benzer durumu yaşayan/yaşayacak olan herkese geçmiş olsun.

Üst Alt