• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyetini Sor! Muhabbet kuşu sahiplendik

duharavza00

Yeni Üye
Merhaba iyi günler muhabbet kuşu sahiplendim.Aldığım kişi 3 aylık olduğunu yazın kuşların yavru yapmasının sakıncalı olduğu ve yaşama ihmalinin düşük olduğu söyledi.Erkek diye verdi ama sonradan burun rengi değişip dişiye çevirdiğini böyle birşey olursa değiştireceğini söyledi.Kaç aylık ve cinsiyeti nedir öğrenebilirmiyim☺

Ekli dosyalar

betul.a

Aktif Üye
Cinsiyet bu kadar önemli mi gerçekten? Yapmayın. Bunlar canlı, eşya değil. Zaten yeni bir ortama giriyor, stres oluyor. Yani dişi çıkarsa geri dönecek, sonra belki yine başka bir eve gidecek, belki yaşı büyüdü diye damızlık olarak kullanılacak.
Yasak mı bilmediğim için kanal adı vermeyeceğim, YouTube'da "muhabbet kuşu Limon" diye arama yapın ve çıkan 90 bin küsür aboneli kanaldaki kuşun ne kadar eğitimli olduğuna bakın. O kuş dişi. 👍 Örnek olarak söylüyorum.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Erkek kuş. Ama öyle tutmayın lütfen.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba evet yavru ilk tüyüne yavaştan girmeye başlamış yani denildiği gibi 3 aylık civarlarında bir erkek. Tüyü gibi ömrü olsun.

duharavza00

Yeni Üye
Cinsiyet bu kadar önemli mi gerçekten? Yapmayın. Bunlar canlı, eşya değil. Zaten yeni bir ortama giriyor, stres oluyor. Yani dişi çıkarsa geri dönecek, sonra belki yine başka bir eve gidecek, belki yaşı büyüdü diye damızlık olarak kullanılacak.
Yasak mı bilmediğim için kanal adı vermeyeceğim, YouTube'da "muhabbet kuşu Limon" diye arama yapın ve çıkan 90 bin küsür aboneli kanaldaki kuşun ne kadar eğitimli olduğuna bakın. O kuş dişi. 👍 Örnek olarak söylüyorum.
Hayır kesinlikle sahiplenirken cinsiyeti erkek denildi ve onu aktardım formumda gördüyseniz bir dişi kızım var bunu ablama hediye olarak aldım.Cinsiyet ayrımı yapsaydım 2 aylık diye verdiği kuşu nereden baksan 5 aylık olduğunu öğrendigimde yine baktım.Damizlik olarak kullansam Bademe gider yetişkin bir erkek alır gelirdim.Formumu incelerseniz kuşumun yetişkin olduğunu ve yanında kuş almalı mıyım eşsiz de olurmu yavru almak istemiyorum dedim.Ondan sonra eve kedi dadaninca o sıcakta kapıyı pencereyi kapatan eş sahiplenirsem ve kedi yüzünden başına birşey gelmesin diye sahiplenmedim,evin penceresine kuş yuva yaptı diye su ve yem verende benim.İnsanları yargilamadan önce gidin bir formuna bakin.Çok severek izlediğim bir kanal ama benim erkek dişi sorunum yok cinsiyetini sormak ve aramızda geçen diyalogu yazmaktı.Burun rengi değişirde değişebiliriz dedi.Ben illa erkek olsun demedim seçtiğim kuşa erkek dedi.Bu kadar eleştirisel yaklaşmamalısınız.kulanılacak , gidilecek, dönecek bu yorumu karşıdaki kişiyi tanımadan yapmak hiç etik değil.Lütfen yorum yaparken biraz daha dikkatli olunuz

Son düzenleme:

betul.a

Aktif Üye
Hayır kesinlikle sahiplenirken cinsiyeti erkek denildi ve onu aktardım formumda gördüyseniz bir dişi kızım var bunu ablama hediye olarak aldım.Cinsiyet ayrımı yapsaydım 2 aylık diye verdiği kuşu nereden baksan 5 aylık olduğunu öğrendigimde yine baktım.Damizlik olarak kullansam Bademe gider yetişkin bir erkek alır gelirdim.Formumu incelerseniz kuşumun yetişkin olduğunu ve yanında kuş almalı mıyım eşsiz de olurmu yavru almak istemiyorum dedim.Ondan sonra eve kedi dadaninca o sıcakta kapıyı pencereyi kapatan eş sahiplenirsem ve kedi yüzünden başına birşey gelmesin diye sahiplenmedim,evin penceresine kuş yuva yaptı diye su ve yem verende benim.İnsanları yargilamadan önce gidin bir formuna bakin.Çok severek izlediğim bir kanal ama benim erkek dişi sorunum yok cinsiyetini sormak ve aramızda geçen diyalogu yazmaktı.Burun rengi değişirde değişebiliriz dedi.Ben illa erkek olsun demedim seçtiğim kuşa erkek dedi.Bu kadar eleştirisel yaklaşmamalısınız.kulanılacak , gidilecek, dönecek bu yorumu karşıdaki kişiyi tanımadan yapmak hiç etik değil.Lütfen yorum yaparken biraz daha dikkatli olunuz
Sakin olun ve lütfen mesajımı tekrar okuyun. Herhangi bir suçlamada bulunmadım. "Yapmayın " dedim. Adam dişi çıkarsa değiştireceğim demiş ya, değiştirmeyin dedim. Şimdi anlaşılmıştır diye umuyorum.
Sizin damızlık olarak kullanacağınızı falan da söylemedim, yanlış okumuşsunuz veya yanlış anlamışsınız. Belki "kullanılacak" dedim, gittiği yerde. Hani değiştirirseniz biraz daha büyümüş olacak ya. Elde kalırsa, kimse sahiplenmezse damızlık olarak kullanabilirler.
Dişi kuşların da eğitilebildiğini göstermek amacıyla da o kanaldan örnek verdim. Burada yanlış olan ne? Lütfen yorum yapmadan önce biraz daha dikkatli okuyunuz.

Son düzenleme: