• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Sahibini Tanır mı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Muhabbet Kuşu Sahibini Tanır mı

mk1.jpg
Yapılan araştırmalar muhabbet kuşları en fazla bin kelime konuşabildiği ortaya çıkarmıştır. Bu sizin kuşunuz ile ne kadar ilgilendiğinizle bağlantılıdır. Eğer muhabbet kuşunuza çok fazla zaman ayırıyor, ona huzurlu bir ortam yaratıyorsanız ve sürekli yeni kelimeler öğretmeye çalışıyorsanız o kadar çok kelime öğrenecektir.

Muhabbet kuşu veya diğer papağan türleri taklit yetenekleri fazla olan kuşlardır. Çok zeki kuşlardır. Bu da onların hafıza yeteneklerinin var olduğunu gösterir.
Peki, kuş sahibini tanır mı? Kuşlar sahiplerini tanıyabilir özellikle muhabbet kuşu onları besleyenin, onunla ilgilenin farkına varır.
mk2.png
Özetle muhabbet kuşu ve papağanlar sahibini tanır. Zamanla sizi, hareketlerinizi, ses tonunuzu tanır. Yeni olsa da o sizin her anınızı sürekli takip eder. Düşündüğünüzden daha da zekiler.

Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tanımasa hiç sahibi değişince strese girer de hasta olur mu yavrucaklar 😔 tabii ki tanırlar 🤩 emeğinize sağlık hocam çok güzel anlatmışsınız 🙏

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Emeğine sağlık abi. 😊

Sahibini ve ismini tanıdıklarını bizzat tecrübe ettim Bulut kaçtığı zaman. 🙂

Taklit konusuyla alakalı bir video izlemiştim. Adam havaalanı gibi bir yerde, kedi köpek taşıma kafesinden bebek sesi geliyordu. İnsanlar bebeği taşıma kafesine koydu diye laf etmişler ama kafesin içini gösterince çıka çıka Pakistan papağanı çıktı. 🤣 Gerçek bebek gibi ağlıyordu ilk bende bebek sandım. 😀

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ne güzel bir makale 🙂 eline emeğine sağlık 🙏🏻

Üst Alt