• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu sağlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hastalık Belirtileri
Kabarma, Kanat Sarkıtma, Yorgunluk, Kanat Tutulması, Dışkıda zorlanma
Hastalık Belirti Tarihi
19 Kas 2025
Kullanılan İlaç
-Vitaminler, takviyeler
Merhaba.
Muhabbet kuşum 11 yaşında ve bundan yaklaşık 1 yıl önce kanatlarından biri tutulduğu (uçmada gereken dikey hareketi yapamadığı) için uçamamaya başladı. Hemen sonra kuşlar ile ilgilenen bir veterinere danıştım ve ondan yardım aldım ve yardımı olması için kanat egzersizleri yapmaya başladım. Ama son birkaç aydır ayrıyız ve kuşun durumu iyi değil maalesef: iki kanadını da sarkıtmaya başladı ve hiç uçmuyor artık, genelde durgun hale geldi, tüylerini kabartıp ısınmak için elin içine yatıyor, son birkaç gündür ise daha az yemek yiyor ve su içiyor (elle verilmedikçe) ve zayıfladığını fark ettim. Yemleri ve suyunu kontrol ettiğimde bir sorun yoktu ve yeminde bozulma da yoktu, yakın zamanda yem değişikliği olmadı. Bu rahatsızlıklarının yanında bir de dışkılarken dışkısını atmada sorun yaşadığını gördüm bugün. Dışkısı atarken kuruduğu için tüylerine yapışmış ve zincir haline gelmişler. Onları ayıkladım. Gagasında hafif bir siyahlama olabilir ama korkudan abartıyor da olabilirim. veterinere tekrardan danıştıktan sonra buraya da yazmaya karar verdim. Yardımı olabilecek bazı fotoğrafları da ekleyeceğim.

Bütün süreç boyunca bazı vitaminler ve takviyeler denedim.
İlk başta yaşına yoruyordum bunları ama özellikle son zamanlarda çok endişeleniyorum onun için.
Teşekkürler

(son mesajımda bahsettiğim resimlerleEkli dosyayı görüntüle 97224Ekli dosyayı görüntüle 97225Ekli dosyayı görüntüle 97226Ekli dosyayı görüntüle 97227Ekli dosyayı görüntüle 97228Ekli dosyayı görüntüle 97229Ekli dosyayı görüntüle 97230Ekli dosyayı görüntüle 97231)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Diğer konudan devam edin lütfen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt