• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu prolabsus

chemeng

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
4 Mar 2021
Merhaba,

Dişi bir muhabbet kuşum var. 1 yıldır benimle, 1,5-2 yaş arasında. 1-2 ayda bir kızgınlık yumurtlaması yapıyordu. 3-4 yumurtlamadan sonra bırakıyordu yumurtlamayı. Yumurtlama döneminde daha önce anormal bir durumla karşılaşmadım. En son Ocak ayında 8 tane yumurta yaptı, o dönemde de anormal bir şey olmadı ama tabi veterinere götürdüm sayı çok yüksek olduğu için. O dönemde sürekli ishal de oluyordu. İlaç kullandım. Kalsiyum takviyesi kullandım. Geçen haftaya kadar bir daha yumurtlama olmadı ve gayet normaldi. Çok enerjik, konuşkan sürekli öten bir kuştur kuşum. Geçen hafta yeniden kızgınlık yumurtası yaptı ve yaparken prolabsus olayı ile karşı karşıya kaldım. Çok korktum. Veterinere gittim. Bana bir kaç alternatif önerdiler ama en mantıklısı red yapılmasıydı onu yaptık. 5 gün ağızdan direk damlatma şeklinde kullanacağım antibiyotik verdi. İlk 2 gün gün beslenmedi ve o dönemde hiç ses çıkarmadı. Hareketleri çok azdı. Normal olduğu söylendi. 3. gün beslenme başladığında bir anda hareketlendi eski haline döndü yalnız bu da 2 gün sürdü. son üç gündür hiç ses çıkarmıyor, titriyor kuyruğunu sürekli aşağı yukarı hareket ettirip ağzını açıyor esneme gibi ama sanki zor nefes alıyormuş gibi. Bu gece ilk kez vikleme şeklinde sesini duydum ve kaydettim. aşağıda paylaşıyorum. gece boyunca hiç uyumadı bu sesi çıkardı. ayrıca gündüz çektiğim videosunu ekliyorum. Benim dışımda kim alırsa ısırıyor durmak istemiyor. Çok fazla uçmuyor. Solunum problemi olabilir mi? Ya da ne önerirsiniz fikrinizi almak istiyorum. Teşekkürler.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba hastalık tedavileri esnasında iki altın kural vardır..
1. Probiyotik kullanımı
2. Elle besleme yapılması gerekir..
Bunlari yapmazsanız tedavi etki göstermez aksine yan etkileri oluşuyor bilginize.. bütün veteriner hekimleri kanatlı uzmanı değildir bu yüzden kanatlı uzmanı tercih edilmelidir