• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Muhabbet kuşu popoda şişlik

Mamumüzümüm

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, yem yememe, popoda şişlik
Hastalık Belirti Tarihi
1 Haz 2026
Kullanılan İlaç
Yağ yakıcı, b vitamini, avicare takviyeler
Merhaba,
6 yaşındaki dişi muhabbet kuşumun 2 aydır poposunda ilerleyen bir kitle var. 2 ayrı veterinere götürdük ve 2 ayrı tanı aldık.
İlk hekim bir yağ bezesi olduğunu söyledi ve yağ yakıcı verdi. Kullandık ancak işe yaramadı.
İkinci hekim bir kitle olduğunu söyledi. Yapacak bir şey olmadığını, kuşun yaşam kalitesini artırmaya yönelik hareket edileceğini ancak çok uzun süre yaşamayacağını belirtti.
2 yıldır özel hayatımızdaki değişiklikler sebebi ile kuşumuzu kafesten çok dışarı çıkaramadık.
Bu konudaki değerli tespitlerinizi bekliyoruz, çok üzgünüz

Ekli dosyalar

ezgi99

Müdavim
Merhaba,
6 yaşındaki dişi muhabbet kuşumun 2 aydır poposunda ilerleyen bir kitle var. 2 ayrı veterinere götürdük ve 2 ayrı tanı aldık.
İlk hekim bir yağ bezesi olduğunu söyledi ve yağ yakıcı verdi. Kullandık ancak işe yaramadı.
İkinci hekim bir kitle olduğunu söyledi. Yapacak bir şey olmadığını, kuşun yaşam kalitesini artırmaya yönelik hareket edileceğini ancak çok uzun süre yaşamayacağını belirtti.
2 yıldır özel hayatımızdaki değişiklikler sebebi ile kuşumuzu kafesten çok dışarı çıkaramadık.
Bu konudaki değerli tespitlerinizi bekliyoruz, çok üzgünüz
Tiktokta ayni bu şekilde olan muhabbet kuşu görmüştüm kitleyi almışlardı videoya baktım da bulamadım ya

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kitlede damarlı bir görünüm var. İzmir'e gelirseniz çok iyi olur. Önerebileceğim kanatlı uzmanları Buca da t -vet veteriner kliniği Bayraklı da petyum veteriner kliniği. Mavişehir de Mavişehir veteriner kliniği. Bu üçünden birine götürebilirsiniz.

Mamumüzümüm

Yeni Üye
Merhaba kitlede damarlı bir görünüm var. İzmir'e gelirseniz çok iyi olur. Önerebileceğim kanatlı uzmanları Buca da t -vet veteriner kliniği Bayraklı da petyum veteriner kliniği. Mavişehir de Mavişehir veteriner kliniği. Bu üçünden birine götürebilirsiniz.
Lipom mu yoksa kitle mi olduğunu tespit ettiremiyoruz verilen tedaviler yeterli mi bilemiyorum izmire götüreceğiz ancak uygun olmayı bekliyoruz git gel konaklama vs durumu sebebi ile

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Lipom mu yoksa kitle mi olduğunu tespit ettiremiyoruz verilen tedaviler yeterli mi bilemiyorum izmire götüreceğiz ancak uygun olmayı bekliyoruz git gel konaklama vs durumu sebebi ile
Röntgeni çekildi mi. Lipomda deride sarımsı renk ve ele gelen yumuşak bir yapısı vardır. Yağ yakıcı ve diyetlerle küçülür yada kontrol altına alınır. Tümörün daha morumsu yada kırmızımsı yapısı vardır aynı zamanda kitlenin üzerinde damarlar mevcuttur. Diyet vs küçülmez. Bence kendinizi ayarlayıp en kısa sürede kanatlı uzmana gitmeniz iyi olur.

Üst Alt