• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu öğürme ve sürekli ağız şapıtdatma

Kafkas001

Aktif Üye
Hocam civarımdaki veterinerleri aradım doksimis ellerinde yok ne yapabilirim

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
etken maddesi aynı olan alternatif versinler sonuçta etken maddesi olsunda markası farklıda olur

Kafkas001

Aktif Üye
Hocam doksisilin diye bir ilac varmış onun muadili onu alayım mı

Kafkas001

Aktif Üye
Doksimiksi 4 gün 0.5 ml suyuna katın dediler sonra 2 gün aradan sonra 4 gün probiyotik dendi

Bahar Y.

Müdavim
Bahsettiğim ilaç bu değildi ama doksisiklin etkenli, kullanılabilir 4 gün diyemeyeceğim çünkü bir iki tık ilerlemiş hastalık, 5 veya 7 gün kullanabiliriz, hatta bazen solunum sıkıntılarında 2. 3. Sefer kullanmak gerekebiliyor, probiyotik olarak entrobac olsa daha iş görürdü ama almışsınız olsun, elinizde multivitamin var mı

Bahar Y.

Müdavim
Vitaformu kullanmayın, multivitamin temin etme şansınız varsa probiyotik sonrası 3 günde multivitamin verelim

Kafkas001

Aktif Üye
Tamam hocam. Umarım bu ilacı kullanırken daha da bitkin düşmez

Kafkas001

Aktif Üye
@Şimal Kuş hocam su içmesini nasıl sağlayabilirim? Ben elime mi alıp içiriyim yoksa suluğu çıkartıp susadığı zaman mı koyayım. Bir de sürekli telde ağzı açık durmaya başladı bir şey olmaz değil mi?

Bahar Y.

Müdavim
@Şimal Kuş hocam su içmesini nasıl sağlayabilirim? Ben elime mi alıp içiriyim yoksa suluğu çıkartıp susadığı zaman mı koyayım. Bir de sürekli telde ağzı açık durmaya başladı bir şey olmaz değil mi?
Şimdi normal koyun, akşam saat 10 gibi alın suluğu sabah erkenden takın ilaçlı bir şekilde, sorun olmaz telde durması yorulunca inecektir

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşunuzu yeni mi sahiplendiniz telde uyuması stress kayanklı oluyor eve yeni gelen kuşlarda bi nevi kendini daha güvende hissetmek için yapıyorlar. Nefes alışındada ses var solunum şimal kardeşime katılıyorum dediği gibi üst solunum yolunu enfeksiyonu.

Kafkas001

Aktif Üye
Kuşunuzu yeni mi sahiplendiniz telde uyuması stress kayanklı oluyor eve yeni gelen kuşlarda bi nevi kendini daha güvende hissetmek için yapıyorlar. Nefes alışındada ses var solunum şimal kardeşime katılıyorum dediği gibi üst solunum yolunu enfeksiyonu.
Hocam 5.5 senedir bizimle. İlk kez böyle yapıyor. Bir de yem yerken hapşırık gibi krize giriyor

Kafkas001

Aktif Üye
Hocalarım bu telde duruşu bana hiç sarmıyor. Sizce dayanabilir mi ilaç kullanımı bitene kadar . Ya da doxymix kaç günde etkisini gösterir

Kafkas001

Aktif Üye
Allah razı olsun hocam. Rahmetli dedemin bana bir armağanı bu kuş o yüzden üstünde gerekenden fazla duruyorum ve panik oluyorum. Ya Şafi Allah ım inşallah bütün hastalara ve bu canlılara acil şifasını versin.Siz bu mesajla içime su serptiniz. Umarım hasarsız atlatırız.

Üst Alt