• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu nefes nefese kalıyor

Melikçelik

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Nefes nefese kalma hırıltı fıs fıs ses
Hastalık Belirti Tarihi
18 Ocak 2026
Az önce kafesin yanından geçerken muhabbet kuşumun nefes nefese kaldığını gördüm fıs fıs ses geliyordu ve ağzını açıp nefes almaya çalışıyordu yanlış görmediysem ve 5 gündür hapşırıyor sulu oda sıcaklığı 25-26 derece her gün ve geceleri üstünü polar battaniye ile örtüyorum kaloriferin üzerine bir tas su koyuyorum nem için yardım edin lütfen lanet olası Elbistan da düzgün bir veteriner yok anlamıyorlar napacağım

Melikçelik

Aktif Üye
Az önce kafesin yanından geçerken muhabbet kuşumun nefes nefese kaldığını gördüm fıs fıs ses geliyordu ve ağzını açıp nefes almaya çalışıyordu yanlış görmediysem ve 5 gündür hapşırıyor sulu oda sıcaklığı 25-26 derece her gün ve geceleri üstünü polar battaniye ile örtüyorum kaloriferin üzerine bir tas su koyuyorum nem için yardım edin lütfen lanet olası Elbistan da düzgün bir veteriner yok anlamıyorlar napacağım
Kuşun hırıltılı nefesi 1 Mayıs 2025 den beridir devam ediyor kronik bir sorunu var aralıklarla tekrarlıyor hırıltılı nefesi az önceki olay galiba ilerlediğini gösteriyor

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Güncel dışkı resmi ve tünekte yandan kuyruk gözükecek şekilde videosunu eklermisiniz.

Zeluch

Aktif Üye
@Aslı Ö. abla sen anlarsın belki muhabbet kuşu

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Öncelikle plastik tünek hiçbir şekilde olmaz. Kursak genişletme hareketi yapıyor sanki. Grit kum yoksa grit kum bulundurun. Gervit w , entrobac , bt amin kullanıyor musunuz ?

Melikçelik

Aktif Üye
Öncelikle plastik tünek hiçbir şekilde olmaz. Kursak genişletme hareketi yapıyor sanki. Grit kum yoksa grit kum bulundurun. Gervit w , entrobac , bt amin kullanıyor musunuz ?
Genelde tahta tüneklerde duruyor gerwit entrobac ve BT var kullanıyorum ama düzenli değil

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Genelde tahta tüneklerde duruyor gerwit entrobac ve BT var kullanıyorum ama düzenli değil
Düzenli kullanılacak takviyeler niye kullanmıyorsunuz. Gerviti sebze meyve veriyorsanız 2 haftada 1 verebilirsiniz tamam. Ama entrobac ve bt amini her hafta düzenli vermelisiniz. Son kullanma tarihlerine bakın geçmediyse verin lütfen. Entrobac varsa 3 gün üst üste verin. Yem değişimi ortam değişimi sıcaklık değişimi ishali tetikler.

Melikçelik

Aktif Üye
Elbistan da ikamet ediyorum 4 ay önce veteriner e götürdüm sadece kanatlı hayvanlardan o ilgileniyor şikayetlerimi dile getirdim bana dedi burun kanatlarında daralma olmuştur antibiyotik ve bi vitamin verdi klinikte sonra beni gönderdi eve hiç bi işe yaramadı burun kanatlarının daralması da değil bence bu 1 Mayıs 2025 den beridir hırıltı var

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Elbistan da ikamet ediyorum 4 ay önce veteriner e götürdüm sadece kanatlı hayvanlardan o ilgileniyor şikayetlerimi dile getirdim bana dedi burun kanatlarında daralma olmuştur antibiyotik ve bi vitamin verdi klinikte sonra beni gönderdi eve hiç bi işe yaramadı burun kanatlarının daralması da değil bence bu 1 Mayıs 2025 den beridir hırıltı var
Siz bu gervit entrobac bt amin takviyelerini düzenli olarak kullanın. Plastik tünekleri tekrardan rica ediyorum çıkarın lütfen olmaz. Grit kum da alıp kullanın derim. Ve siz dediğiniz zaman fark ettim tekrar baktım burnunda bir katman var. Tabiat Veteriner Kliniği , PawLife Veterinerlik buraları telefondan arayıp durumu anlatın sorun tekrardan tedavi ediyorlar mı diye. @Tarık T. @Demet bükay @Aslı Ö. görsel_2026-01-23_212652866.png

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu zamana kadar hangi ilaç ve takviyeleri ne kadar süre ile nasıl kullandınız.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Ekli dosyalar

Melikçelik

Aktif Üye
Merhaba cere katmanlı olduğu için sinüs kanalları tıkanabilir
Toz geldiği an tıkanır
Ufak bir bakteri oluşumunda haolurma hırıltı(sinüs kanal doluluğundan) başlar
Size tavsiyem Dr Animal uygulayın
Özellikle sinüs bakterisi ve kanallar içindir
Nasıl kullanacam bunu ve bunu kullanırsam sorun kalmaz dimi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Nasıl kullanacam bunu ve bunu kullanırsam sorun kalmaz dimi
Bu ürün veteriner kliniklerinde ve internette satılmaktadır, bir çok çeşit vardır, ağız göz kulak ve deri içindir
Bizim kuşumuz sinüs kanalları tıkalı olduğu için verildi, haolurma ve kafa sallama vardı
Veteriner hekim: sinüs kanallarında oluşan tıkanıklığı açar bakteriyi iter ve kanalı temizle dedi
Bende kullanıyorum ve faydasını görüyorum
Önce burun deliklerini kopmuş tüy kökü ile minik dairesel hareketlerle açın
Spreyi sıkın ve bekleyin günde 3 defa yspın
Hapşırma olabilir
Pamuk ile silin

Melikçelik

Aktif Üye
Konuyu tekrardan hortlatıyorum hırılıtılı nefesi bu sabah yine duyuyorum anlayan veteriner yok neftor ve Dr Animal kullanmaya başlayayım mı iyice kronikleşti bu 22 Şubat 2025 ten beridir aralıklarla hırıltı sesi duyuyorum

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Üst Alt