• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet Kuşu Nefes Alırken Zorlanma

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Konuya bir güncelleme yapayım. Dün akşam nefes almakta iyice zorlanınca kanatlı hayvanlara bakan bir veterinere götürdüm. 30-40 dakika ventolin verdiler. Daha sonra bir şırınga antibiyotik verdiler günde bir damla ağızdan vermek gerekiyormuş. Dün akşam ve bu sabah birer damla ağızdan verdim. Dün gün boyu ve gece sabaha kadar süren nefes alırken zorlanma ve ses çıkarma kesildi. Sabah antibiyotiği saat 6.30 gibi verdim, 9 da yeniden kontrol ettiğimde nefes alışu normale dönmüştü. Böyle bir sorunla karşılaşırsanız veterinere götürmenizi tavsiye ederim, götürmeseydim büyük ihtimalle kuşu kaybedecektik. Şimdi antibiyotik bittikten sonra probiyotik ve vitamin vereceğim ama kaç gün vermek gerekir?
Merhaba geçmiş olsun veteriner kliniğini paylaşır mısınız 🤗💓gerektiğinde bizlere yardımcı olur🤲🤲🤗

"Misket"

Aktif Üye
Bir sorum daha olacaktı. Antibiyotik verirken aynı zamanda vitamin veya probiyotik verilir mi? (Gerwit ve Entrobac)

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
antibiyotik verirken gaga taşı kum kalamar kemigi kalsiyum blok varsa kaldırın

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bir sorum daha olacaktı. Antibiyotik verirken aynı zamanda vitamin veya probiyotik verilir mi? (Gerwit ve Entrobac)
Antibiyotik verirken antibiyotikli suyun içine bir kaç damla gervit damlatabilirsiniz. Sorun olmaz. Ama probiyotik antibiyotik kullanımı bittikten sonra veriniz. Üç gün üst üste. Aynı zamanda antibiyotik verirken antibiyotiğin emilimini azalttığı için arkadaşlarımın dediği gibi gaga taşı kalamar kemiği grit kum vs çıkartınız.

Üst Alt