• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu nefes alırken sorun var

ArdaT

Aktif Üye
Hayvanım nefes alırken zorlanıyor kuyruğunu yukarı aşağı oynatıyor ağzından nefes alıyor gibi tık tık ses geliyor 1 haftaya yakındır böyle ilk 1 2 Gün sorun olmaz dedim üşütmüşdür diye vitamin verdim ama hala aynı ne yapmam lazım vitamin olarak olarak gerwit w ve multivitamin kullandım 2 Gün arayla verdim dışkı olarak kakası poposuna yapışıyordu 1 2 Gün düzeldi katıydı kakası şimdi iyi hayvan uzun süredir benle ortlama 7 8 yaşında

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, streamable.com üzerinden kuşunuzun güncel bir videosunu yükleyip çıkan linki buraya yapıştırır mısınız, güncel birkaç dışkı örneğinin oldug bir fotoğrafı da görelim lütfen, dışkılar beyaz peçete üzerinde olsun🙏 gervitte multivitamindir. Elinizde başka takviye de mevcut mu acaba?

ArdaT

Aktif Üye
Merhaba, streamable.com üzerinden kuşunuzun güncel bir videosunu yükleyip çıkan linki buraya yapıştırır mısınız, güncel birkaç dışkı örneğinin oldug bir fotoğrafı da görelim lütfen, dışkılar beyaz peçete üzerinde olsun🙏 gervitte multivitamindir. Elinizde başka takviye de mevcut mu acaba?
Watch unnamed | Streamable peçeteyi yeni koydum dışkı yaptığı zaman atarım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, kuşunuzun ağrısı da var bu nedenle bir an önce kanatlı uzmanına götürün lütfen

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Evet ağrısı mevcut, kekik çayı yapıp verebilirsiniz içsin hatta cere kısmına da sürebilirsiniz. Makale - Kuşlara Kekiğin Faydaları ve Kekik Çayı Tarifi detayları buradadır. Kuşunuz sıcak bir alanda olsun lütfen. Bunlar geçici bir süreliğine yapabileceğiniz şeylerdir. Yapmanız gereken ilk şey Burçak Hanım'ın dediği gibi mutlaka kanatlı uzmanına götürmek🙏

ArdaT

Aktif Üye
Evet ağrısı mevcut, kekik çayı yapıp verebilirsiniz içsin hatta cere kısmına da sürebilirsiniz. Makale - Kuşlara Kekiğin Faydaları ve Kekik Çayı Tarifi detayları buradadır. Kuşunuz sıcak bir alanda olsun lütfen. Bunlar geçici bir süreliğine yapabileceğiniz şeylerdir. Yapmanız gereken ilk şey Burçak Hanım'ın dediği gibi mutlaka kanatlı uzmanına götürmek🙏
Hayvan uzun süre oldu dışkı yapmadı kekik çayı yaptım yarın veteriner götürecem

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Öncelikle iyi bakıldığında 11-12 yaşına kadar yaşayabildiklerini biliyorum. Yaşı sizi korkutmasın. Ölmesini istemiyorsanız onu iyileştirme konusuna odaklanmalısınız. Yarın mutlaka kanatlı uzmanına götürüp gerekli kontrollerini yaptırın. Vereceğiniz kişi de bilen anlayan biri olmalı, öyle herhangi birine vermek onu iyileştirmez. Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Kime vermeyi düşünüyorsunuz? Siz önce bir çocuğu götürün, sonuçları, anlatılanları bizlerle de paylaşın. Ona göre yönlendirmelere devam edelim🙏 Elinizden hiçbir şey gelmediği takdir de en son çare şifası sizde değilse eğer başkasına bırakmak olmalı. Hasta olan hayvan olmayadabilirdi. 8 yıllık çocuğu öylece bırakmayın lütfen

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Baktım yok ölmesini istemiyorum hayvan zaten yaşlandı 8 yaşında fln hiç de ölmesini istemiyorum kuşu birine mi versem
Dostunuz size 8 yıl yoldaşlık arkadaşlık etmiş başka birine vermek istemenizin sebebi hasta olduğu için mi.

Son düzenleme:

ArdaT

Aktif Üye
Dostunuz size 8 yıl yoldaşlık arkadaşlık etmiş başka birine vermek istemenizin sebebi hasta olduğu için mi.
Yok sonradan başına birşey gelmesinden korkuyorum öldüğünü görmek üzücü en azından birine versem öldü mü ne oldu bilmediğim için biraz daha rahat hissederim

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Yok sonradan başına birşey gelmesinden korkuyorum öldüğünü görmek üzücü en azından birine versem öldü mü ne oldu bilmediğim için biraz daha rahat hissederim
Ama bu acıyla birgün bir şekilde karşılaşacaksınız zaten. Kuşunuz ya da başka biri olsun. Bu gerçekten kaçamayız. Hiçbirimiz sonsuza kadar ilk sağlığımızla kalmayacağız. Üzücü ama bir şekilde yüzleşeceğiz. Bu yüzden bence sırf bu sebeple bırakacaksanız yapmayın beraber devam edin yola. Bir dahakine de eğer bu düşüncede devam edecekseniz hayvan sahiplenmeyin lütfen çünkü bu davranışınız daha üzücü. O size güveniyor, sizi ailesi biliyor. Son nefeslerine kadar yanlarında olmak gerekiyor sonu acı olsa da. Onların da hisleri var unutmamak gerekiyor. Evet sizi anlıyorum ama diğer tarafında açısından bakmak gerekiyor bazı durumlarda

Üst Alt