• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu neden kafese girmek istemiyor

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Her biri evlerimizin minik çocukları olan muhabbet kuşlarımız, bazen kafeslerine girmek istemezler. Bunların birkaç sebebi olabilir, haydi sıralayalım:

images.jpg

• Yavru olması: Eğer kuşumuz yavruysa, aşırı meraklı olacaktır ve kafes dışında keşfetmesi gereken bir sürü şey vardır. Bunların her birini tek tek incelemek, keşfetmek, öğrenmek, oynamak varken kafesine girip her birine uzaktan bakmak istemez.
  • Yeteri kadar dışarıda vakit geçirmiyor olması: Gün içinde kafesinde çok fazla durup sıkılan bir kuşunuz varsa, dışarı çıkardığınızda geri girmek istemeyecektir. Çünkü uçmaya, oyun oynamaya, sizinle vakit geçirmeye ihtiyacı vardır. Bunun için çözüm olarak, gün içinde dışarıda geçirdiği süreyi uzatmanız gerekir.
  • Kafesten veya kafesteki bir nesneden korkmak: Muhabbet kuşları, değişikliği çok sevmezler. Eğer yeni bir kafes aldıysak veya kafese yeni bir oyuncak/merdiven/salıncak/yemlik belki de ilk defa gördüğü bir meyveyi koyduysak, kuşumuz başta bundan korkacaktır ve eğer dışarıdaysa kafesine girmek istemeyecektir.
  • Dışarıda durmaya fazla alıştırmak: Eve gelen kuşumuz bize daha çabuk alışsın diye çoğu vaktini bizimle geçirsin isteriz. Bu yüzden vakit buldukça dışarı çıkarıp oynamaya çalışırız. Fakat bu yanlış bir tutumdur. Hayat koşturmacasında her günümüz birbiriyle aynı olmayabilir. Tatile gideriz, okula/işe gideriz, hasta oluruz, başka işlerimiz olur vs ve bu dönemlerde kuşumuzu kafesinde tutmak zorunda kalabiliriz. Fakat her zaman dışarıda durmaya alışmış olan kuşumuz, alışkanlığından vaz geçmeyecek ve kafesine girmek ya da girdikten sonra orada durmak istemeyecektir.
indir.jpg

Peki, kuşumuz kafese girmek istemiyorsa ne yapmalıyız?

Bu durumda, kuşumuzu bir tünek yardımıyla kafesine geri koyabiliriz, veya gece ışık kapalıyken yerine götürebiliriz, veya acıkıp kendi girmesini bekleyebiliriz. Bu süreçte, kafese alıştırmak için çalışma yapmamız gerekir. Eğer kafesteki bir nesneden korkuyorsa o nesneyi çıkarıp, gündüz kuşumuz kafesteyken tekrar koymayı denemeliyiz.

Dikkat: Bu yazı, kafeskuslari.com ailesine aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yol gösteren bir yazı olmuş emeğine sağlık kardeşim 😊 teşekkürler 👍

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ah Feyzacım bu konuda çoğumuz muzdarip olabiliriz 🙂 ama Pamuk bu konuda beni çok üzmüyor kafesten çıkarttığım zaman girmesini de biliyor. O benim uslu oğlum 💜eline emeğine sağlık canım 🙏🏻

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ah Feyzacım bu konuda çoğumuz muzdarip olabiliriz 🙂 ama Pamuk bu konuda beni çok üzmüyor kafesten çıkarttığım zaman girmesini de biliyor. O benim uslu oğlum 💜eline emeğine sağlık canım 🙏🏻
Teşekkür ederim canım, kuşların da insanlar gibi, karakterlerinde isimlerinin etkili olduğunu düşünüyorum ben. Senin oğluşun da adı gibi Pamuk bir oğlan demek ki 💗 Maşallah ona 🧿

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Eline sağlık Feyza 🌸 Çıkarken çıkmak bilmiyon girerken girmek bilmiyon diyorum her sabah Pamuk’a 😁

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eline sağlık Feyza 🌸 Çıkarken çıkmak bilmiyon girerken girmek bilmiyon diyorum her sabah Pamuk’a 😁
Bu şey değil mi ya, 'Gece yatmak bilmez, sabah kalkmak bilmez' anne atasözü :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Teşekkür ederim Meryem 🌸

Üst Alt