Layzy9
Aktif Üye
Herkese merhaba. Dişi bir muhabbet kuşum var, bugün kursağının sol tarafında bir şişlik gördüm, detaylı baktığımda yem doluydu ama sadece sol kısmı olunca biraz tereddüt ettim. Üfleyip bakarken de karın kısmında da morluk vardı. İnternetten bir şeylere baktım kuruluk hastalığı vs deniyor tabi biraz panikledim ama bu forumdaki bilgili kişilere de sormak istedim. Diğer muhabbet kuşlarına da baktım 8 yavru ve baba muhabbet kuşunda da aynı morluk var. Hepsinin dışkıları normal yeme içme sıkıntıları yok. Dişinin kilosu gayet iyi elime aldığımda ağırlığını hissediyorum. Tabi bir de şöyle bir şey var yavruları olduktan sonra dişi ile erkeği ayırdım ama yine de 18 yumurta yaptı. Hepsini attım ve dişi ile erkek 1.5 aydan fazladır ayrı olmalarına rağmen son 5 günde 4 yumurta daha yaptı. Yani toplamda 22 yumurta attım. Önceki iki kuluçka döneminde de toplamda 14 yumurta yapmıştı ve 10 yavru çıkmıştı. Ayrıca dişinin dışkıları hafif nemli ve diğerlerinin dışkılarına göre daha büyük. Hareket etmeme, köşede kabarık kalma gibi durumları da yok.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.