• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu megabakteri ( kuruma ) hastalığı

onur.67

Yeni Üye
Muhabbet kuşumu veterinere götürdüm dışkısını inceledi ve megabakteri halk arasında kuruma hastalığı dedi ve malesef ilacının bulunmadığını söyledi beni başka biyere yönlendirdi. Orası da bana hiç güven vermedi parasında değilim iyileşeceğinden emin olsam ne lazımsa veririm. Bu hastalığı daha önce geçiren atlatan tavsiyesi olan var mı lütfen yardım edin. Temmuzdan beri hasta daha önce bağırsak enfeksiyonu demişlerdi onun için çok ilaç kullandım ama iyileşmedi. Kuşumun gözümün önünde ölmesini istemiyorum evde kendim nasıl tedavi edebilirim.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşun dışkısı,kısa bi videosunu atar mısınız ve imkanınız varsa kuşu hassas teraziyle kilosunu ölçebilir misiniz.Eğer kurumaya girdiyse kuşu elle beslemeniz gerekiyor kilo almaya başladıktan sonra ilaç tedavisi yapılır.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle ailemize hoş geldiniz :) @Lavida arkadaşımızın dediği gibi, temiz peçete üzerinde güncel dışkı ve tünekte kısa bir video görelim. Kuşunuzu ne için götürmüştünüz veterinere, yani belirtiler nelerdi? Götürdüğünüz veterinerin kanatlı uzmanı olduğundan emin misiniz, normal veterinerler yanlış teşhis koyabiliyorlar bazen. Ayrıca kuruma bir hastalık değil, bir hastalık sonucu kuşun aşırı derecede zayıflayarak vücudun ve organların işlevlerinde azalma olmasına verilen isimdir. Yani kuşun hastalığının vücutta tahribat yaratmasına verilen isimdir.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ayrıca ilaç kullanıyor musunuz hala? İlaçlar ağır gelmiş olabilir, düzenli probiyotik takviyesi, multivitamin desteğive ilaç kullanımı sırasında elle besleme yapmanızı önermediler mi size :(

onur.67

Yeni Üye
Kuşun yemesinde içmesinde hiçbir sorun yok hatta maşallah çok iştahlı yiyor yediğinde elime aldığımda şisko oluyor ama yediğini kusuyor. Kusma ve halsizlği var diye götürmüştüm. Tüyleri hep kabarık duruyor. Ama yine de baya hareketli eskiye göre biraz halsiz ve dışkısı sarımsı sulu. Şimdilik fotoğrafları var elimde akşama detaylı videosunu ve dışkı fotoğraflarını atabilirim. Şimdilik kusması için sabah ve akşam 2 damla metpamid diye bir ilaç yazmıştı 1 ay önce veteriner arada onu veriyorum. Başka ilaç kullanmıyorum. Dün gece avucumun içine sokulup uyumuştu çok korkmuştum ama kalp atışı ve vucud ısısı gayet normaldi. Bazen ayakları soğuk oluyor o zamanlar halsizde oluyor ama durumu gün içinde bile çok değişiyor.

Melisa41

Tutkulu
Kuşun yemesinde içmesinde hiçbir sorun yok hatta maşallah çok iştahlı yiyor yediğinde elime aldığımda şisko oluyor ama yediğini kusuyor. Kusma ve halsizlği var diye götürmüştüm. Tüyleri hep kabarık duruyor. Ama yine de baya hareketli eskiye göre biraz halsiz ve dışkısı sarımsı sulu. Şimdilik fotoğrafları var elimde akşama detaylı videosunu ve dışkı fotoğraflarını atabilirim. Şimdilik kusması için sabah ve akşam 2 damla metpamid diye bir ilaç yazmıştı 1 ay önce veteriner arada onu veriyorum. Başka ilaç kullanmıyorum. Dün gece avucumun içine sokulup uyumuştu çok korkmuştum ama kalp atışı ve vucud ısısı gayet normaldi. Bazen ayakları soğuk oluyor o zamanlar halsizde oluyor ama durumu gün içinde bile çok değişiyor.
Öncelikle hoşgeldiniz 🙂 kuruma hastalığında göğüs kemiği bıçak gibi keskin olur kusta bu mevcut mu çok fazla ilaç kullandığınızı belirtmissiniz fazla ilaç kuşu çok yorar birde ben kafesle ilgili birkaç şey söylemek istiyorum ballı kraker kuşlara verilmesi tavsiye edilmiyor dal darı kullanıyorsunuz zaten ona devam edin ballı kraker vermeyin gaga taşı yerine kalamar kemiği ve mineral blok kullanabilirsiniz

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İnsanlar için mide bulantısını geçiren ilacı kuşa nasıl yazarlar anlamıyorum.Kullanılan aşırı ilaçlardan dolayı vücudun direnci düşmüş olabilir probiyotik takviyesi yaptınız mı

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Göğüs kemiği bazı kuşlarda daha belirgin olabiliyor, bazen kurumayla karıştırılıyor. Videoyu çekerken kuşunuz önce tünekte olsun, her açıdan görelim, sonrasında göğüs kısmına hafifçe üfleyip tüylerini aralayın kemiğine biz de bakalım 🙏

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bana göre ilacı tamamen kesin, entrobac probiyotik ve gerwit-w multivitamin temin edin, elinize ulaşınca 3 gün boyunca suyuna entrobac ekleyin sonrasında yeniden dışkıyı ve kuşu görelim, bugün gördükten sonra

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Teşhis koyulduysa büyük ihtimal veteriner hekim ya bu alana pek sahip değil yada elinde etken bir ilaç yok. Orta kemiğinin incelmesinin bir önemi yok. Kuş belli ki hasta ki kas ve yağ kaybı var. Doğal olarak fiziki yaralanmalarda dahi zayıflama ile orta kemik belirginleşecektir. Veterinerin teşhisi büyük ihtimal ornithogaster. Genellikle önem sırasıyla amphotericin b - nistatin - itrakonazol etken maddelerden biri ile tedavi edildiği birçok metinde yazar. Veteriner hekime durumu anlatın. Uygun görürse bu etken maddelerden birini içeren kuşlar için verebileceği bir ilaç isteyin. Olumsuz sonuçlanırsa başka bir veteriner hekime anlatın. Son çare olarak mikroskobik görüntüyü sosyal mecrada ki kuş veteriner hekimlerine gönderin bazıları ilaç gönderimi yapabiliyor.

onur.67

Yeni Üye
Temmuzdan beri hasta olduğu için ara ara ilaç kulandım üst üste vermedim. İlk başta polivit vitamin sonrasında antibiyotik , bağırsak iltihabı ilacı ve e vitamini kullandım. En son geçen ay veterinerin yazdiği metpamid ve şırınga ile verdiği bağırsak ilacını kullandım arada belli aralıklar var. 2 tane kuşum olduğu için o da aynı sudan içse sorun olmayacağını söylemişlerdi çok şükür onda birşey yok. Bu zamana kadar bu ilaçları kullanmamın sebebi bana bağırsak iltihabı hastalığı olduğunu söylemişlerdi.
Streamable Video

onur.67

Yeni Üye
Bana göre ilacı tamamen kesin, entrobac probiyotik ve gerwit-w multivitamin temin edin, elinize ulaşınca 3 gün boyunca suyuna entrobac ekleyin sonrasında yeniden dışkıyı ve kuşu görelim, bugün gördükten sonra
Video ve dışkı fotograflarından sonra görüşünüz aynı ise sipariş vericem teşekkür ederim

Mert.

Eski Forumcu
Video ve dışkı fotograflarından sonra görüşünüz aynı ise sipariş vericem teşekkür ederim
Aynı tehmin edin kuş biraz toplasın kendini ondan sonra dışkı yani video görelim takviyeler gelene kadar sadece su ve yem verin iştahı nasıl onu ogrenebilirmiyiz hassas tartıda kuşunuzu tartarmisiniz kilosunu bize soylermisiniz

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Temmuzdan beri hasta olduğu için ara ara ilaç kulandım üst üste vermedim. İlk başta polivit vitamin sonrasında antibiyotik , bağırsak iltihabı ilacı ve e vitamini kullandım. En son geçen ay veterinerin yazdiği metpamid ve şırınga ile verdiği bağırsak ilacını kullandım arada belli aralıklar var. 2 tane kuşum olduğu için o da aynı sudan içse sorun olmayacağını söylemişlerdi çok şükür onda birşey yok. Bu zamana kadar bu ilaçları kullanmamın sebebi bana bağırsak iltihabı hastalığı olduğunu söylemişlerdi.
Streamable Video
Kimse size kuşu eşinden ayırın demedi mi 😢😢 diğerinde de aynı belirtiler var mı? Ve evet entrobac ve gervit temin edin, zaten sağlıklı kuşların bile düzenli kullanması gereken takviyeler bunlar. Elinize ulaştığında sadece entrobac verin suyuna mercimek tanesi kadar, 3 gün sonrasında tekrar dışkı ve video görelim

onur.67

Yeni Üye
Kimse size kuşu eşinden ayırın demedi mi 😢😢 diğerinde de aynı belirtiler var mı? Ve evet entrobac ve gervit temin edin, zaten sağlıklı kuşların bile düzenli kullanması gereken takviyeler bunlar. Elinize ulaştığında sadece entrobac verin suyuna mercimek tanesi kadar, 3 gün sonrasında tekrar dışkı ve video görelim
Eşinde çok şükür hiçbir belirti yok ayırmayı danışmıştım ilk hastalandığı günlerde gerek olmadığını söylediler. Peki entrobac kullandıktan kaç gün sonra gervite başlamalıyım. Hastalığı gerçekten kuruma mı yoksa bağırsak enfeksiyonu mu kafam çok karıştı bu güne kadar hep bağırsak enfeksiyonu demişlerdi.

onur.67

Yeni Üye
Aynı tehmin edin kuş biraz toplasın kendini ondan sonra dışkı yani video görelim takviyeler gelene kadar sadece su ve yem verin iştahı nasıl onu ogrenebilirmiyiz hassas tartıda kuşunuzu tartarmisiniz kilosunu bize soylermisiniz
Hassas terazim yok malesef tartamıyorum o yüzden. Yem yediği zamanlar normal geliyor elime ama yedikten yarım saat sonra zayıf geliyor kursağı küçülüyor kustuğu için öyle olduğunu düşünüyorum.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eşinde çok şükür hiçbir belirti yok ayırmayı danışmıştım ilk hastalandığı günlerde gerek olmadığını söylediler. Peki entrobac kullandıktan kaç gün sonra gervite başlamalıyım. Hastalığı gerçekten kuruma mı yoksa bağırsak enfeksiyonu mu kafam çok karıştı bu güne kadar hep bağırsak enfeksiyonu demişlerdi.
Normalde entrobac ve gerviti haftada birer kez farklı günlerde kullanmanız gerekiyor düzenli olarak. Siz ürünler gelince 3 gün üst üste temiz suya entrobac kullanın, dışkıyı ve kuşun videosunu tekrar görelim ondan sonra zaten nasıl bir tedavi gerektiğini düşünürüz. Ama ilacın tahribatının azaltılması gerek şimdilik önceliğimiz o yönde. Ayrı olarak elle besleme maması ve aparatı da alıp kursak beslemesi yaparsanız daha da çabuk toparlanır ilaç kullanan kuşa ne kadar yem yese de takviye beslenme yapılması gerekir ama size söylememişler malesef 😢

onur.67

Yeni Üye
Normalde entrobac ve gerviti haftada birer kez farklı günlerde kullanmanız gerekiyor düzenli olarak. Siz ürünler gelince 3 gün üst üste temiz suya entrobac kullanın, dışkıyı ve kuşun videosunu tekrar görelim ondan sonra zaten nasıl bir tedavi gerektiğini düşünürüz. Ama ilacın tahribatının azaltılması gerek şimdilik önceliğimiz o yönde. Ayrı olarak elle besleme maması ve aparatı da alıp kursak beslemesi yaparsanız daha da çabuk toparlanır ilaç kullanan kuşa ne kadar yem yese de takviye beslenme yapılması gerekir ama size söylememişler malesef 😢
Salı günü entrobac vermeye başladım bugün tam 3. Günü bitmiş olacak. Şuan eskiye göre kendini daha toparlamış çok hastalık belirtileri yok enerjili keyfi yerinde duruyor. Kusması baya azaldı günde 2 3 kere denk gelmeye başladım. Farkettiğim birşey bazen kuşum poposunu sanki orda bişey varmış gibi kaşıyor ve gagasıyla dışkı alıp atarken gördüm 2 3 sefer. Tokluk olarak kursağı dolu oluyor kusması azaldığı için zayıf düşmesi geçti. Yeme sorunu da yok. Şimdi ne yapmalıyım entrobacı bugün bırakıcam gervit ne zaman vermeliyim. Yapmam gereken herhangi başka birşey var mı? Bugünkü dışkısı ve videoları

Üst Alt