• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu mama seçimi

Tolstoyevski

Yeni Üye
Arkadaşlar herkese selamlar ve hayırlı Ramazan'lar. Aranıza yeni katıldım. İki mama markası arasında kaldım, burdaki tecrübeli arkadaşların fikrini almak istedim:
CEDe' nin 1 kg lık ambalajdaki kuru maması mı yoksa
Powermax'ın 1 kg lık extra plus maması mı
içerik yönünden daha zengin ve daha besleyici?

Tolstoyevski

Yeni Üye
Aleyküm selam aramıza hoşgeldin hayırlı ramazanlar. Ben cede mamayı öneririm. Bende onu kullanıyorum. Powermaxta güzel bir mama.
Hoş bulduk hocam, sağolasın, ben de normalde CeDe yi düşünmüştüm ama Powermax'ın extra plus olan mamasının ambalajını biraz okudum, baya şey varmış yazıyor;
...içerdiği 40 çeşit besine ek olarak B complex vitaminleri, Amino Asitler ve 5 farklı Mineral de içeriyor yazıyor... Yani ambalaj çok zengin görünüyor acaba kullanıp da test edenlerin fikri tecrübesi yorumları nasıldır diye merak ettim hocam.

Tolstoyevski

Yeni Üye
Benim bir arkadaşım kullanıyor şuan çok memnun. Klasik ve meyvelisinden de memnun kalmıştı. Faydasını da görüyor. İçerik olarak ikiside iyi kuşun tat ve koku olarak severse bir sorun olmaz
Hocam peki senin tercihini CeDe ninkinden yana kullanma sebebin nedir, Powermax'ınkini kuşların beğenmedi diye mi yoksa başka bir sebepten mi?
Ben bu iki mamayı da şuana kadar hiç denemedim, evde genellikle kendim köftelik ince bulguru 15 dk sıcak suda bekletip-dinlendirip, sobra da yumurta, havuç bazen de maydanoz da ekleyerek kendim yapıyordum mamayı. Bi de hazır mama deneyeyim dedim, bu iksi arasında kararsız kaldım, yalnız CeDe 5-10 lira daha pahalı görünüyor

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hocam peki senin tercihini CeDe ninkinden yana kullanma sebebin nedir, Powermax'ınkini kuşların beğenmedi diye mi yoksa başka bir sebepten mi?
Ben bu iki mamayı da şuana kadar hiç denemedim, evde genellikle kendim köftelik ince bulguru 15 dk sıcak suda bekletip-dinlendirip, sobra da yumurta, havuç bazen de maydanoz da ekleyerek kendim yapıyordum mamayı. Bi de hazır mama deneyeyim dedim, bu iksi arasında kararsız kaldım, yalnız CeDe 5-10 lira daha pahalı görünüyor
Kaç tane kuşunuz var

Tolstoyevski

Yeni Üye
Hocam 1-2 yerli marka kullanmışlığım var kuşlar memnun kalmayınca bende kendim yapmaya dönmüştüm. Sonra vakit bulamadığım zamanlar için mama arayışına girdim kuşlar seçici olunca yerli markalardan dilimde yanınca garanti olsun bir para daha çöpe atmayayım dedim. Kuşlarda çok sevdi sade verincede temizliyorlar. Powermax çevremde kullananlar memnun ben riske girmek istemedim.
Anladım hocam sağolasın, ben de CeDe ye daha sıcak bakıyorum ama arada 5-10 hatta yerine göre 15 lira fark var. Gerek yoksa, aynı kalite ise boşuna fazla para vermeyeyim dedim

Tolstoyevski

Yeni Üye
Powermax classic kullanıyorum genel olarak memnunum tavsiye ederim
Eyvallah hocam sağolasın ben ilk denemeyi CeDe den yana yapayım diyorum, kuşlar beğenmez yada umduğum gibi olmazsa bi daha ki sefere Powermax'ın extra plus mamasını deneyeyim diyorum

Üst Alt