• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşu kuyruk bükülmesi

Seyithan

Yeni Üye
WhatsApp Görsel 2023-10-18 saat 21.38.18_92ccd2ae.jpgWhatsApp Görsel 2023-10-18 saat 21.38.18_13675398.jpgÖncelikle iyi akşamlar. Bu gün ben fark etmeden kuşum ayağımı ısırmış, benim de yanlışlıkla ayağım ona çarpmış ve kuyruğu bükülmüş. Uçmasında sorun yok ama iyileşmez diye korkuyorum. Yapabileceğimiz bir şey var mı? Veterinere gitmeli miyiz?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Ekli dosyayı görüntüle 53755Ekli dosyayı görüntüle 53756Öncelikle iyi akşamlar. Bu gün ben fark etmeden kuşum ayağımı ısırmış, benim de yanlışlıkla ayağım ona çarpmış ve kuyruğu bükülmüş. Uçmasında sorun yok ama iyileşmez diye korkuyorum. Yapabileceğimiz bir şey var mı? Veterinere gitmeli miyiz?
Merhaba. 2 Kuyruk tüyü kırılmış. Uçmasında, manevra ve konmasında sıkıntı olmuyorsa durabilir. Zaten kendi halleder muhtemelen rahatsızlık verirse. İyice kırılma noktasına gelirse, kuşu rahatsız ediyorsa makasla tam o noktadan da kesebilirsiniz ileride. Şimdilik dursun bence. Bir sonraki tüy değişiminde bu tüyü döküp yenisini çıkaracaktır. Ama bir süre böyle kırılmış tüyle yaşayacak. Veterinere gitmenize gerek yok, yapılabilecek bir şey yok çünkü. Endişelenmeyiniz.

Seyithan

Yeni Üye
Merhaba. 2 Kuyruk tüyü kırılmış. Uçmasında, manevra ve konmasında sıkıntı olmuyorsa durabilir. Zaten kendi halleder muhtemelen rahatsızlık verirse. İyice kırılma noktasına gelirse, kuşu rahatsız ediyorsa makasla tam o noktadan da kesebilirsiniz ileride. Şimdilik dursun bence. Bir sonraki tüy değişiminde bu tüyü döküp yenisini çıkaracaktır. Ama bir süre böyle kırılmış tüyle yaşayacak. Veterinere gitmenize gerek yok, yapılabilecek bir şey yok çünkü. Endişelenmeyiniz.
Sağ olun, çok teşekkür ederim.

Üst Alt