• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşu kusmuyor

esmeribrahim

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yok diye biliyorum
Sa arkadaşlar benim erkek ve dişi muhabbet kuşu var birbirinden ayrılmaz birbirini kaşıyor
Birbirinden Farklı zamanda kızışıyor ama
1 . Erkek dişiye hiç kusmuyor
2 . Yuvalığa hiç girmiyor
3 . Bir kere dişinin üstüne çıktı ama çiftleşme olmadan indi
4 . Bazen sadece dişi günde 1 defa da olsa durduğu yerde kanat çırpıyor
- şimdiden cevaplar için teşekkürler -

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu bir süreç siz ortamı hazırlayıp bekleyeceksiniz. Dişiniz henüz kızışmamış. Hazır değil. Eş olmasalarda iyi bir arkadaş olmalarıda çok güzel keyfinize bakın, tadını çıkarın ☺

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
3-4 günde bir yumurta maması yaparak destek olabilirsiniz. Eğer bütçeniz varsa probiyotik, multivitamin düzenli kullanın derim. Bütçeniz yoksa da geniş bir diyet ile destek olabilirsiniz. cinsiyetleri kesin belli ise, yaşları yetiyorsa, herhangi bir hastalıkları yok veya tüy değiştirme döneminde değillerse yukarda dendiği gibi bir süre sonra çiftleşirler.

Aslında şu an nerdeyse üreme dönemi için sezonun başı fakat havalar soğumaya başladığı için ya tüy değiştirme dönemindedirler ya da bu döneme gireceklerdir. yani tahmini çiftleşmeye niyetleri olsa bile en az 2 hafta ile 1 ay arası bence çok bir şey beklemeyin tüy değişiminden dolayı. bu süreçte yumurta maması ve bütçeniz elveriyorsa darı, aspur, yulaf gibi protein bakımından zengin tohumlarla destek olabilirsiniz.

Ek bilgi: İnternette nijer tohumu verin gibi tavsiyelere pek aldırmayın. Amacınız kuşunuza karbonhidrat ve protein sağlamak ama bir tek nijer ile olacak bir şey değil o. Profesyonel üreticiler e vitamini veriyor ama o da zaten kondisyonu çok iyi olan kuşlara yumurtalar dolu çıksın diye yapılan bir takviye üç aşağı beş yukarı.

esmeribrahim

Yeni Üye
3-4 günde bir yumurta maması yaparak destek olabilirsiniz. Eğer bütçeniz varsa probiyotik, multivitamin düzenli kullanın derim. Bütçeniz yoksa da geniş bir diyet ile destek olabilirsiniz. cinsiyetleri kesin belli ise, yaşları yetiyorsa, herhangi bir hastalıkları yok veya tüy değiştirme döneminde değillerse yukarda dendiği gibi bir süre sonra çiftleşirler.

Aslında şu an nerdeyse üreme dönemi için sezonun başı fakat havalar soğumaya başladığı için ya tüy değiştirme dönemindedirler ya da bu döneme gireceklerdir. yani tahmini çiftleşmeye niyetleri olsa bile en az 2 hafta ile 1 ay arası bence çok bir şey beklemeyin tüy değişiminden dolayı. bu süreçte yumurta maması ve bütçeniz elveriyorsa darı, aspur, yulaf gibi protein bakımından zengin tohumlarla destek olabilirsiniz.

Ek bilgi: İnternette nijer tohumu verin gibi tavsiyelere pek aldırmayın. Amacınız kuşunuza karbonhidrat ve protein sağlamak ama bir tek nijer ile olacak bir şey değil o. Profesyonel üreticiler e vitamini veriyor ama o da zaten kondisyonu çok iyi olan kuşlara yumurtalar dolu çıksın diye yapılan bir takviye üç aşağı beş yukarı.
Hocam haftada 2 gün yumurta havuç karıştırıp veriyorum yinede bilgiler için
Tşkr hocam allah razı olsun

perfectr

Aktif Üye
Maşallah çiftleşme hareketini görmüşsünüz ben onu da göremedim. Yavru verir bence yakında

Üst Alt